featured

Evim Küçük Nasıl Döşemeliyim? Modern Küçük Evler İçin Küçük Ev Dizayn Örnekleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evim küçük nasıl döşemeliyim? Evim küçük nasıl dekore edebilirim? Modern küçük evler nasıl dekore edilir? Evimi kendim nasıl dekore edebilirim? gibi sorular küçük ev dekorasyonu yapacak olanların merak ettiği yol gösterici soruların arasında yer alıyor.

Küçük ev dekorasyonları düşündüğünüzden çok daha önemlidir. Büyük evlerin dekorasyonu, eşya seçimi daha kolaydır. Ancak küçük evlerde hem estetik bir görünüm yakalamak hem de küçük alanları verimli kullanabilmek için doğru püf noktaları bilmek önemlidir.

Sizler de “Evim küçük nasıl döşemeliyim?” diyorsanız en pratik ve şık dekorasyon ipuçları ile küçük evinizde mucize dekorasyonların altına imzanızı atabilirsiniz.

Evim Küçük Nasıl Döşemeliyim? Evimi Kendim Nasıl Dekore Edebilirim?

Evinizin dekorasyonunu yenileyecekseniz ya da baştan yeni bir ev dekore edecekseniz kendi zevkinizi ve tarzınızı yansıtacak şık bir tasarım oluşturabilirsiniz. Bu konuda küçük ev dizayn örnekleri size yol gösterecek ipuçları verebilir.

Her evin dekorasyonu o evin sahibini yansıtacağından elbette farklıdır. Siz de püf noktalar doğrultusunda küçük evinizi dekore ederken kullanışlı hale de getirebilirsiniz.

Ferah ve içinizi açan bir küçük ev dekorasyonu için mutlaka açık renk tonlarının hakim olduğu bir dekorasyon oluşturmalısınız. İşlevsel mobilyalar, evinizde yer kaplamamakla birlikte dekorasyona estetik değer katar.

Duvarlarınızda evinizi aydınlık hale getirecek ve evinize derinlik kazandıracak sofistike duvar kağıdı modelleri tercih edebilirsiniz. Evim küçük nasıl döşeyebilirim? diye araştırırken simülasyon programlardan da faydalanabilirsiniz.

Cep marketlerden indirebileceğiniz evini dekore et programı ile aklınızdaki tüm dekorasyon fikirlerini uygulayarak görsele çevirebilir ve kararlarınızı daha net verebilirsiniz. Bu şekilde deneme yanılma yöntemi ile sonradan pişman olmayacağınız kusursuz küçük ev dekorasyonları oluşturabilirsiniz.

Evim Küçük Nasıl Dekore Edebilirim | Küçük Ev Dekorasyonu Püf Noktaları

Her evin dekorasyonu zevk ve tarzınıza göre değişebilir. Ancak evinizin dekorasyonunu yaparken kuşkusuz ki evinizin büyüklüğü önemli bir rol oynar. Eğer eviniz büyükse dekorasyon sırasında istediğiniz büyüklükte eşyalar ve objeler seçebilirsiniz.

Küçük bir eviniz var ise o halde hem zevkinize göre hem de kullanım alanınızı daraltmayacak kullanışlı eşyalar tercih etmelisiniz. Küçük evinizi dekore ederken küçük ev dekorasyonu püf noktaları doğrultusunda kullanışlı ve şık dekorasyonlar ortaya koyabilirsiniz.

Küçük ev dekorasyonunun püf noktalarının başında katlanabilir eşyalar ve açılabilir koltuklar geliyor. Katlanır masa modelleri ve açılıp yatak olabilen ya da köşe koltuk modelleri küçük evinizin dekorasyonunuzda hem estetik hem de alanda kullanışlılık imkanı sunar.

Açık tonlardaki renkler ve mekana uygun büyük aynalar her mekanı daima daha ferah ve geniş gösterir. Mekana derinlik kazandıran aynaları, evinizin en boş duvarlarında uygun ölçülerde kullandığınızda küçük alanların geniş bir görünüme büründüğünü görebilirsiniz.

Açık renklerde duvar boyası, mobilyalar ve aksesuarlar özellikle küçük olan evinizin dekorasyonu için isabetli tercihler olacaktır.

Evim Küçük Nasıl Döşemeliyim | 2+1 Küçük Ev Dekorasyonu

2+1 evler en yaygın evlerdir. Küçük ev kategorisine girse de çekirdek aile için gayet yeterli oda sayısına sahiptir. Ancak söz konusu dekorasyon olduğunda elbette küçük ev olduğu için doğru tercihler ile doğru adımlar uygulamalısınız.

Evinizde şık bir dekorasyona imza atmak için öncelikle tüm eşyalarınızın birbirleri ile uyumlu olduğundan emin olun. Eğer eşyalarınızı yeni alacaksanız daha küçük boylarda ve kaba olmayan eşyalardan yana tercihinizi kullanmalısınız.

Duvarlarınıza asacağınız tablolar evinize bambaşka bir hava katabilir. Ancak duvarlarınıza tablo tercih ederken duvarınızın ölçülerine uygun ölçülerde olmasına dikkat etmelisiniz. Uygun ölçülerde ve açık renklerde olan tablolar ile 2+1 evinizde ferah ve canlı bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

1+1 Küçük Ev Dekorasyonu

Ev dekorasyonu yaparken genellikle en çok zorlanılan evlerin başında 1+1 evler geliyor. Alanın dar olması haliyle dekorasyonu da zorlaştırıyor. Ancak evinizin küçük olması demek evinizi dekore edemeyeceğiniz anlamına gelmiyor.

Önemli püf noktaları kullanarak ve evinizin her alanını kullanarak estetik ve kullanışlı bir küçük ev dekorasyonu yapabilirsiniz. Modern küçük evler oluşturabilmek için 1+1 evinizin mutlaka köşelerini değerlendirin. Köşeleri değerlendirmenin en kolay ve pratik yolu ise köşe koltuk kullanımıdır.

Koltuklar ev dekorasyonunda en fazla yer kaplayan eşyaların başında geliyor. Küçük evinizde hem kullanım alanını genişletmek hem de köşeleri değerlendirmek için köşe koltuk tercihi yapabilirsiniz.

Minimalist eşyalar, küçük evinizin dekorasyonunda adeta hayat kurtaran eşyalar olacaktır. Modern ve az oranda yer kaplayan minimalist eşyalar ile alan kaygısı yaşamadan şık bir küçük ev dekorasyonu oluşturabilirsiniz.

Küçük evlerde dekorasyonda en çok yapılan hatalardan birisi de avize tercihi oluyor. Eğer büyük avizeler tercih ederseniz ilk bakışta kalabalık bir his bırakabilirsiniz. Daha küçük ve sade avizeler küçük evlerin vazgeçilmez parçaları arasında yer alır. Daha küçük avizelerle de göze çarpan bir dekorasyon oluşturabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!