featured

Fito Krem Nedir? Fito Krem Ne İşe Yarar? Fito Krem Fiyatı Nedir? SGK Öder mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fito Krem Nedir Fito krem ne işe yarar? Kimler için kullanımı uygundur? Fito Krem ; yanık ve yara tedavilerinde, yara geçirici ve iz giderici olarak kullanılan bir merhemdir. İçeriğinde bulunan etken maddesi hücre yenileme özelliğine sahiptir, derideki dokuları hızlı şekilde iyileştirerek, cildin tazelenmesini sağlar.

Sivilce izlerindeKızarıklıklardaDudak kurumasındaDerin kesiklerdeHafif yüz lekelerindeUfak travmalara bağlı yaralanmalardaHafif ve orta derecedeki yanıklarda cilt üzerinde oluşabilecek tahribatları giderici özelliği bulunmaktadır.

Fito krem ciltteki güneş lekeleri üzerinde oldukça etkili olan Fito krem, güneşin zararlı ışınlarının oluşturduğu tahribatı da en aza indirmektedir. Yüz ve vücutta istenmeyen lekelenmelere karşı kullanılan krem, aynı zamanda kırışıklıkların ve çatlakların tedavisinde nemlendirici olarak görev yapmaktadır.

Fito Krem Nasıl Kullanılır ?

Antiseptik ve mikrop giderici ve yara iyileştirici olarak kullanılan Fito krem; sivilce izlerini ve yüzde çıkan kahverengi lekeleri gidermek için kullanılan bir diğer merhem olan Madacassol merhem ile karıştırılarak kullanılmaktadır.

Fito krem etken madde olarak 6 gram Triticum Vulgare sulu ekstresi ve 0.4 gram etilenglikol monofenil eter bulunmaktadır. Cilt hücrelerini yenileyen ve deri dokusunda oluşan rahatsızlıkları, bölgesel olarak tedavi eden bir ürün Fito krem, cildi yenileyerek, sağlıklı hale gelmesinde yardımcı olur.

Fito Krem Fiyatı Nedir ? SGK Öder mi?

Fito krem ne kadar ? Fito krem fiyatı , 17.26 TL olarak satışa sunulmaktadır. Haricen alınabildiği gibi, dermatologlar tarafından reçeteyle de alınabilmektedir. Reçeteyle satılmasına rağmen SGK tarafından karşılanmamaktadır.

Fito krem kullananlar aşağıdakilere dikkat etmelidirler ;

Uygulamaya başlamadan önce, sorunlu cilt bölgesi iyice temizlenir ve kurulanarak, gözeneklerin açık hale gelmesi sağlanır.Sorunlu olan bölgede yenilenme sağlanana kadar, günde 2 kez uygulanır. Uygulama ortalama olarak 3-4 aylık bir süreci içerir.Fito krem, çok az miktar, ince tabaka şeklinde uygulanır. Parmak uçlarıyla kremin cilde iyice nüfuz ettirilmesi için dağıtılır.Birkaç saat ya da daha fazla cilt üzerinde tutulabilen Fito krem, sonrasında yıkama gerektirmez.

Fito Kremin Etki Süresi Ne Kadardır?

Fito kremin ilk etkileri, uygulamaya başladıktan sonra, ilk 4 hafta içinde görülmeye başlanır. Bunun aynında cilt üzerinde oluşan lekelenmeler, doku bozulması, sivilce izleri gibi problemler ise, problemlerin ne derece yoğun olduğuna bağlı olarak değişmektedir.

Sivilce kırmızılıklarını gidermek için, yalnızca birkaç gün yeterlidir. Ancak ciddi cilt lekeleri, akne skarları ve yanık izleri için, en az 4 ay süreye ihtiyaç vardır. Bu durum bazı durumlarda ise 6-8 ayı bulabilecek sürelere ulaşmaktadır.

Fito Krem Ne İşe Yarar ?

Fito krem, çeşitli nedenlerle cilt tahrişini yaşayan ciltlerde onarıcı nitelikte kullanılan bir krem türüdür. Bu bağlamda çok fazla etkisi ve faydası bulunmaktadır.  İşte, Fito krem hakkında merak edilenler.

Fito Krem Yüze Nasıl Etki Eder?

Yüz bölgesinde Fito krem uygulaması yapılabilir. Özellikle üst yarım küredeki alın ve burun üstü bölgesinde oluşan kabarıklıklar, sivilceler tedavi edilebilir. Yanak, çene ve dudak üstü bölgelerde oluşan sivilce yaraları, yara ve kesik izleri, yanık izleri ve lekelerde de kullanılan Fito krem, oldukça etkilidir.

Hamilelik Döneminde Fito Krem Kullanılabilir mi?

Hamilelik döneminde Fito krem kullanımı hakkında herhangi bir çalışma yoktur. Kremin kullanılması sırasında kana karışarak, bebeği etkileyebileceği ya da emzirme döneminde sütten bebeğe geçmesi üzerine yeterli çalışma olmadığı için, kadın doğumcuya ya da çocuk doktoruna danışılarak, kremin kullanılması gereklidir.

Genital Bölge ve Koltuk Altında Fito Krem Kullanılır mı?

Fito krem, genital bölge ve koltuk altında kullanılabilir bir merhemdir. Cilt beyazlatmalarında ve koyulukları gidermede çok fazla etkisi olmasa da vajina bölgesi ve koltuk altı bölgesi koyuluklarının giderilmesinde kullanılabilmektedir.

Fito Krem Gözaltı ve Çevresinde Kullanılır mı?

Gözaltı ve çevresinde zamanla oluşan morluklar, siyah ve koyu renk halkalar oluşur. Özellikle göz çevresinde oluşan kaz ayakları giderilirken ya da en aza indirilmek için sıklıkla Fito krem kullanılabilir.

Fito krem göz çevresine uygulanırken gazlı bezle uygulanarak göze teması engellenmelidir.

Çocuklar ve Bebekler Fito Krem Kullanabilir mi ?

Fito krem, 2 yaş altı bebeklerde kullanılmaz. Çocuklarda kullanımı ise, doktorunuza başvurmadan yapılmamalıdır. Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklanmalı ve özellikle çocukların ulaşmaması için, kilitli dolaplarda tutulması gerekir.

Bebeklerin hassas ciltlerinde, pişiklerin giderilmesi için güvenle kullanılan Fito krem, pişiklerin kısa sürede iyileşmesine olanak tanımaktadır. Sünnetli çocuklarda da hasar görmüş derinin tedavisinde kullanılabilir.

Sivilce Tedavisinde Fito Kremin Etkisi Ne Kadar Sürer?

Sivilce tedavisi için kullanılan Fito krem, hücreleri yenilemesi ve nemlendirici özelliği ile sıklıkla tercih edilebilen bir üründür. Cilt nem dengesini kazanırken, yüzdeki sivilceli bölgede düzelmeler oluşmaya başlar.

Akne tedavisinin dışında; iltihaplı ya da irinli sivilce tedavilerinde ve bu lezyonların ciltte bıraktığı izlerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Fito kremin içeriğinde bulunan maddeler sayesinde, her cilt tipi için uygun olan ve hafif sivilce izlerinde ve kızarıklıklarda uygulanan, etkili bir tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.

Fito Kremin Yan Etkileri Var mı?

Çok sık görülmemekle birlikte Fito krem yan etkileri az da olsa görülmektedir. Özellikle çok hassas ciltlerde ve hassas bünyelerde görülen bazı yan etkiler bulunmaktadır.

Şiddetli baş ağrısı ve baş dönmesiCildin pul pul soyulmasıCilt üzerinde aşırı kızarıklık ve yanmaNefes almada zorlukMide bulantısı ve mide kramplarıDil ve dudakta şişme ve morarma

Bu yan etkiler, çok az görülmesine rağmen, görüldü andan itibaren kremin kullanılması durdurulmalı ve bir doktora başvurulmalıdır.

Fito Kremin Cilt Lekelerine Etkileri Nelerdir?

Cilt lekelerinde Fito krem etkisi oldukça büyüktür. Fito kremin en önemli özelliği, cildi yenilemesidir. Lekeli bölgeye düzenli olarak, ince tabaka halinde kullanıldığında, cilt lekelerinde azalma görülecektir.

Açık yara oluşumlarında, düşme sonucu oluşan yaralarda, kaza sonucu oluşan yaralar, kesilme ve deride oluşan çizikler için, kısa süreli Fito krem tedavisi uygulanabilir. Ellere her gün uygulanacak bir Fito krem ile, yumuşak ellere sahip olabilirsiniz.

Fito Krem Sivilce ve Ciltte Oluşan İzler Üzerinde Nasıl Etki Eder?

Sivilce izleri üzerinde oldukça etkili olan Fito krem, akne skarlarını azaltmada önemli etkiler sunmaktadır. Ağız bölgesinde oluşan uçuk gibi yaraların giderilmesi içinde sıklıkla tercih edilen merhem, uçuk tedavisi için de tercih edilmektedir.

Soğuk havalarda kuruyan ve çatlayan dudakların korunmasında kullanılır.Egzama, sedef gibi hastalıklarda kullanılır.Suçiçeği izlerini giderir.Kâğıt kesiği, jilet kesiği, kedi tırmığı, ameliyat izlerinin giderilmesindeBebeklerde ve yetişkinlerde makat çatlağı kremi olarak da kullanılır.Ameliyat sonrası dikiş izlerinin kaynaması ve yaraların kapanmasında önemli rol oynar.

Çatlaklarda ve Yaralarda Fito Krem Kullanımı Nasıldır?

Kilo alıp verme sonucu ya da doğumdan sonra oluşan çatlakların giderilmesinde kullanılan Fito krem, kuru cilt yapısına sahip kişilerde, cildi nemlendirmek amaçlı da kullanılmaktadır.

Ciltte oluşan ödem ve morlukların en aza indirilmesinde ya da tamamen geçirilmesinde etkili olan krem, cildi yenileyerek, yeni deri üretimini artırmaktadır. Meme ucu çatlakları ile sorun yaşayanların kullandığı krem, özellikle emziren bayanlarda, bu çatlakların iyileştirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

İlginizi Çekebilir: Collagen Forte Ne İşe Yarar

Fito Krem Diğer Kullanım Alanları Nelerdir?

Fito krem kullanım alanları arasında; ameliyat sonrası oluşan yara izlerinin kapanması ve iyileştirilmesi bulunmaktadır. Kapanmayan yaraların tedavisi için de kullanılan krem, epilasyon ve sonrasında oluşan tahriş ve diğer olumsuzlukların giderilmesinde kullanılmaktadır.

Yaşa bağlı olarak ve farklı etkenlerden dolayı, elastik yapısını kaybetmeye başlayan cilt üzerinde de olumlu etkileri bulunmaktadır. Azalan kolajenin yenilenmesi ve cilt dokusunun tazelenmesi için, anti-aging etkisi bulunmaktadır. 

Önemli Hatırlatma!!!

Tüm eczane ürünlerinde olduğu gibi, Fito krem kullanmadan önce alanında uzman bir doktordan tavsiye alınmalıdır. Aksi halde yaşanabilecek sorunlara karşı Okuhaber sorumlu değildir.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!