featured

Floransa Gezi Rehberi ve Avrupa’nın Sanat Kenti Floransa  

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Floransa gezi rehberi sayesinde her sokağı sanat kokan şehrin gezilecek yerlerine dair bilgiler bulabileceksiniz. Huzur dolu şehre seyahat etmeden önce hakkında bilgi sahibi olmanız seyahatinizi daha da anlamlı hale getirecektir.

Mimari açıdan Avrupa’nın en önemli kentleri arasında yer alan Floransa, köklü tarihi, sanat ile bütünleşmiş kent dokusu ile çok beğenilir. Rönesans hareketinin de filizlendiği coğrafyada bulunan şehir, Toskana Bölgesinin tüm güzelliğini de gözler önüne serer.

Floransa Tarihi

Yapılan araştırmalar sonucu Floransa’nın kuruluş tarihinin M.Ö. 59 yılına kadar uzandığı tespit edilmiştir. Tarihi süreç içinde önce Toskana’nın başkenti durumuna gelen Floransa, kentin Lombardlar’ın hakimiyetine girmesi ile çok hızlı bir şekilde gelişmiştir. Tarihsel süreç içerisinde bankacılık faaliyetleri ile meşhur olan Medici Ailesi’nin kent yönetimini ele geçirmesi ile Floransa adıyla Medici Ailesi beraber anılmıştır.

Aynı aileden Lorenzo’nun şehrin yönetimine geçmesiyle Floransa, sanat ve bilim insanları ile İtalya topraklarında önemli bir medeniyet merkezi haline gelmiştir. Ve Rönesansın da başlangıcına öncülük etmiştir. Medici Ailesi tarafından 300 yıl boyunca yönetilen Floransa, daha sonra İtalya Krallığı’na bağlanmış ve kısa bir süre krallığa başkentlik yapmıştır.

Floransa Gezi Rehberi:  Floransa’ya Hangi Mevsimde Gidilir?

İtalya’nın ve Avrupa’nın en önemli kültürel merkezlerinden biri olan Floransa’da nemli ve ılıman bir iklim hüküm sürer. Yaz aylarında sıcaklıkların arttığı kent en çok turisti de bu mevsimde ağırlar. Ancak göz ardı edilmemelidir ki Floransa’nın sonbaharı da oldukça romantik bir atmosfere sahiptir. Bu nedenle bahar ayları da gezginler açısından oldukça caziptir.

Ayrıca kent, Şubat Haziran ayları arasında Festadi Anna Maria Medici ve Scoppio del Carro gibi oldukça ünlü karnaval ve festivallere de ev sahipliği yapar.

Floransa Gezi Rehberi: Floransa’da Konaklama

Köklü tarihi, eşsiz mimarisi, sanatın merkezi konumunda olan Floransa, konaklama açısından da son derece zengin seçenekleri konuklarına sunar. Bu kapsamda eski kent dokusunu ve tarihi yapıyı noksansız sunan Signoria Meydanı ve Duomo bölgesi konaklama açısından da oldukça fazla tercih edilir. Yine kentin içinden geçen Arno nehrinin karşı kısmında bulunan Oltrarno bölgesi ile birlikte Santa Croce’de her bütçeye uygun otel ve konaklama seçeneklerini barındırır.

Floransa Gezilecek Yerler

YouTube video

Floransa gezi rehberi kapsamında çok önemli yerler gezginleri bekler. İtalyan Rönesansı’nın merkezi olan kentte;

Çok sayıda ünlü heykel ve anıta ev sahipliği yapan ve tarihi yapılar ile çevrelenmiş Signoria Meydanı,Signoria Meydanın’da yer alan Michelangelo’ya ait ünlü heykel Davud, yine aynı meydandaki Neptün Çeşmesi,Aynı meydanda yer alan ve yıllarca kentin yönetiminin yürütüldüğü ve içinde Rönesans Ressamı Vasari’ye ait çok sayıda eserin bulunduğu Palazzo Vecchio yani büyük saray,Kentin en büyük ve en önemli kilisesi olan Duomo adı ile de bilinen Santa Maria del Fiore yani Floransa Katedrali,Bu katedral ile özdeşleşen çan kulesi Campanile,

YouTube video
İtalyan Rönesasının en nadide eserlerine ev sahipliği yapan Uffizi Galerisi,Ünlü sanat müzesi Piazza Della Signoria,Kentin eski köprüsü olarak anılan Ponte Vecchio,Dante, Galileo, Michelangelo, Machiavelli gibi dev sanat ve bilim insanlarının ebedi istirahatgahı olan Santa Croce Bazilikası,Medici Ailesinin Toskana’yı yönettiği Pitti Sarayı,Bargello Heykel Müzesi, Boboli Bahçeleri, Vasari Koridoru, Santa Maria Novella, San Lorenzo Kilisesi, Bountalenti Mağarası

Görülmesi gereken başlıca meydan, müze, saray, köprü, katedral, şapel, kilise, yapı ve eserler olarak öne çıkar.

Floransa Gezi Rehberi ve Floransa Ulaşım İmkanları

Gezilecek başlıca turistik mekan ve yerlerin birbirine oldukça yakın olduğu Floransa, bu yönüyle ulaşım açısından yürüyerek gezmeye oldukça elverişlidir. Yine kentte bisiklet kiralama ve otobüs ya da tramvay ile ulaşım olanakları da bulunur.

Ayrıca kentte hop on hop off otobüs turları da gezginler tarafından oldukça tercih edilir. Yine Floransa Şehir içi indirim imkanlarını sunan Firenze Card yani Floransa Kart’da ulaşımdan müze ve yapı ziyaretlerine birçok avantajı bir arada sunar.

Floransa’da Ne Yenir?

YouTube video

Floransa, Kuzey İtalya’da yer alan Toskana Bölgesi’nin merkezidir. Kent, büyüleyici tarihi yapısı ve ünlü sanatçıların eserleri kadar eşsiz mutfak kültürü ile de öne çıkar. Toskana yemek kültürünün esasında zeytinyağı, taze sebze, meyve ve et önemli yer tutar.

Kahvaltı açısından genellikle reçelli ekmek ve kruvasan gibi tatlı seçenekler tercih edilir. Öğlen ya da akşam yemeklerinde ünlü Toskana mutfağının geleneksel çorbaları Zuppadi Faglio ve Ribollita çok tüketilir. Yine kentin ünlü biftek yemeği Bistecca alla Fiorentina çok beğenilen bir ana yemektir. Tabi ki İtalyan makarnalarının da her türünü Floransa’da tatmak mümkündür.

Atıştırma noktasında ise Schiaciata, Panini ve Lampredotto gibi seçenekler kentte öne çıkar.

Floransa Gece Hayatı

Floransa gezi rehberi güzel bir gece eğlencesi ile noktalandığı zaman zevkli olacaktır. Floransa gece hayatının kalbi ise şehrin ünlü eğlence mekanları Space Club ve TenaxClub’te atar. Ayrıca yine kentte yer alan Bamboo Lounge Club gibi mekanlarda da tanınmış DJ’lerin performansları eşliğinde sınırsız dans ve eğlence olanakları da bulunur. Mimari ve sanatsal yönleri ile öne çıkan Floransa, eğlence açısından da oldukça doyurucu bir kenttir.

Floransa Kaç Günde Gezilir?

Floransa gezi rehberi oluşturulurken listenize gezmek istediğin yerleri ve planları ekleyin. Listenin uzunluğuna göre gezi süreniz değişiklik gösterebilir. Ama normal olarak bu sanat şehrini gezmek için 2 veya 3 gün yeterli olacaktır.

Floransa Gezi Haritası

Bir şehri gezmenin en kolay yolu bir haritaya sahip olmaktır. Harita üzerinde kendinize bir rota belirler ve o rotayı takip ederek gitmek istediğiniz yerlere gidersiniz. Gittiğiniz her yere bir işaret koyarak yolunuza devam edersiniz. Floransa gezi rehberi hazırlarken mutlaka görselde ki haritayı edinmeye özen gösterin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!