featured

Fon Perde Modelleri 2022 Listesi ile Yaşam Alanlarınıza Yepyeni Bir Hava Katın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fon perde modelleri 2022 yılına damgasını vuracak gibi görünüyor. Dekorasyonun en önemli parçalarından biri hiç kuşkusuz, perdelerdir. Perdeler dekorasyonda etkisiz eleman gibi görünse de doğru seçimler yapıldığı takdirde, ferah bir ambiyans yaratılmasını sağlayabilecektir.

Özellikle son yılların en popüler perde tasarımları fonlardır. Standart perdelerin iki yanına takılarak kullanılan bu perdeler, istenildiğinde toplanabilmekte istenildiğinde ise kapatılarak uyumlu bir bütünlük sağlanabilmektedir. Peki, ya dekorasyonda fon perde modelleri 2022 yılı için neler? Fon perde güneşlik olarak kullanılır mı? Fon perde kumaşı neye göre seçilir? İşte, detaylar…

Fon Perde Modelleri 2022 | Fon Perde Alınırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Fon perde modelleri 2022 seçimleri yapmak için öncesinde nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Fon perde alınırken öncelikle kumaş seçimine dikkat etmelisiniz. Fon perde kumaşı olarak en çok seçilen içeriklerden bir tanesi keten fon perde tasarımlarıdır. İnce formlu olması ile bilinen bu perdeler, aynı zamanda kolayca yıkanabilmektedir.

Tek farkı ise bu fonların sık sık ütülenme ihtiyacı duymasıdır. Kadife fon perde kumaşı ise diğer kumaşlara nazaran daha ağır bir görünüm sunar. Bu yüzden özellikle avangart bir dekorasyon benimseniyorsa, kadife fon perde seçimi uygun olabilecektir. Son yılların en favori seçimi ise tay tüyü perdelerdir.

Tay tüyü fon perde modeli, hem kolay yıkanabilmekte hem de silinerek temizlenebilmektedir. Fon perde modelleri 2022 seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer detay fon perdenizin genişliğidir. Peki, fon perde genişliği nasıl olmalı? Fon perde genişliği standart perdenizle aynı ölçüde olmalıdır. İki parça halinde olacağından, standart perdenizin yarı ölçüsünde genişlik tercih etmeniz yeterli olacaktır.

2022 Fon Perde Renkleri Neler? Fon Perde Modelleri 2022 Öne Çıkan Tasarımlar

2022 fon perde modelleri arasında renklerin bir adım öne çıktığını söylemek gerekecektir. Düz fon perde modelleri ağırlıklı olarak renklere göre seçilmektedir. Özellikle bazı renkler hem tüm dekorasyona uyum sağlayabilmekte hem de oldukça modern bir dekorasyon algısı yaratmaktadır.

1- Salon Fon Perde Modelleri

Fon perde modelleri 2022 konusu aslında en çok salon için araştırılmaktadır. Misafirlerimizi ağırlamak için dekore ettiğimiz salonlar diğer yaşam alanlarından daha şık ve ağır bir görünüm sergilemektedir. Bunun için fon perde tercih etmek olmazsa olmaz olacaktır. Salon perdelerinde kumaş içeriği olarak pamuk, organze ya da kadife kumaş içeriği tercih edilmesi önerilmektedir.

Bunun yanı sıra tay tüyü kumaş içerikleri de salon için ideal bir seçim olabilir. Salon için tercih edilen fon perde renkleri ise, oturma grubunun rengine göre belirlenecektir. Salon fon perde modelleri 2022 yılında genellikle koyu tonlar arasından seçilmektedir.

Zümrüt yeşilleri, hardal sarısı, lacivert, koyu gri ve toprak tonları salon için oldukça uygun renklerdir. Özellikle bu renkler oturma grubunun renklerini absorbe edebildiğinden, uyumlu bir bütünlük elde edilebilmesine yardımcı olacaktır.

Diğer detaylarıyla salon dekorasyonu nasıl olmalı merak ediyorsanız, Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır? En Güzel Fikirlerle Yaşam Alanınıza Neşe Katın yazımıza göz atabilirsiniz. 

Salon için en çok tercih edilen Taç fon perde modelleri için, bu sayfaya göz atabilirsiniz.

2- Oturma Odası Fon Perde Modelleri 2022

Fon perde modelleri 2022 konusunda seçim yapabileceğiniz bir diğer alan oturma odalarıdır. Oturma odaları günlük kullanım alanları arasında yer almaktadır. Buna rağmen dekorasyonda öne çıkan bir oturma odası yaratmak isteyen kişiler, fon perde tercih edebileceklerdir.

Bu alanlar gündelik kullanım alanları olduğu için daha kullanışlı renk ve tasarımlara yer verilebilecektir. Özellikle oturma alanları ve mutfaklarda fon perde kullanmak isteyen kişiler, zikzak ve puantiye formunda desenlerde tercih edebileceklerdir. Oturma odası fon perde modelleri 2022 yılında genellikle daha canlı ve pastel tonlardan oluşmaktadır. Pembe, turkuaz ve sarı tonları en çok kullanılan fon perde renkleridir.

3- Yatak Odası Fon Perde Modelleri

Fon perde modelleri 2022 listesinde yatak odası için özel tasarımlarda yok değil. Günün yorgunluğunu attığımız yatak odaları, ağırlıklı olarak dinlendirici formda dizayn edilmektedir. Bu nedenle yatak odası fon perde modelleri olarak düz renkler tercih etmeniz önerilmektedir. Düz fon perde modellerinde ise en çok tercih edilen renkler krem ve vizon tonlarıdır.

Bunun yanı sıra gri, bordo ve vişne çürüğü renk tonları da yatak odalarında sıkça karşımıza çıkar. Bu fon perde modelleri 2022 yılının en favori renkleri olacaktır. Hemen her renk ile uyumlu görüneceğinden uzun ömürlü kullanım sağlayacağını öngörebilmekte mümkündür.

4- Çocuk Odası Fon Perde Tasarımları Neler?

Çocuk odası için fon perde modelleri 2022 arayışında iseniz, envai çeşidin var olduğunu söyleyebiliriz. Çocukların dünyası ağırlıklı olarak çizgi film karakterlerinden oluşmaktadır. Bu nedenle odalarının hemen her alanında sevdiği çizgi film karakterlerini görebilmek mümkün olacaktır.

Çocuk odası fon perde modelleri 2022 yılında çizgi film karakterleri, bulut ve yıldız gibi temalar oldukça popülerdir. Bu nedenle sizde dekorasyona uygun temalar tercih edebilirsiniz. Çocuk odası fon perdelerinde en ideal renk seçimleri pembe, mavi, turuncu, yeşil, sarı gibi pastel ve öne çıkan renk tonlarıdır.

5- Fon Perde Aksesuarları Neler?

Kaliteli ve ucuz fon perde seçimleri yaparken, bazı aksesuarlar kullanmak isteyebilirsiniz. Fon perde aksesuarları, perdelerin bağlanmasını ve kruvaze gibi şık bir görünüm sunmalarını destekleyecektir. Fon perde modelleri 2022 yalnızca fon perde modeli ve renklerinden ibaret değildir.

Şık aksesuar seçimleri yapıldığında, perdeleriniz olduğundan daha estetik bir görünüm sergileyecektir. Bu sene aksesuar olarak en öne çıkan model yaprak tasarımıdır. Gümüş ya da gold renginde olabilen bu model, perdeyi yatak biçimde sararak oldukça şık bir görünüm sunar.

Bir diğer model ise top formunda tasarlanan tasarımlardır. Perde bir ip ile bağlandıktan sonra sarkan toplar perdenizin modern ve şık görünmesine yardımcı olur. Özellikle fon perde modelleri 2022 seçimleri, kristal renso aksesuarları ile zarif bir görüntüye ulaşabilir. Duvara monte edilen bu renso, perdeyi zarif bir şekilde geride tutabilecektir.

Fon perde tasarımlarında en çok tercih edilen aksesuarlar ise püsküllü olanlardır. Oldukça klasik bir görünüm sunan püsküller salon, yatak odası ve oturma odasında fazlasıyla kullanılmaktadır. Bu püsküllü ürünlerde pek çok renk seçeneği bulabilmekte mümkündür.

6- Fon Perde Fiyatları Ne Kadar?

Fon perde modelleri 2022 hakkında kapsamlı bilgiler verdikten sonra fiyat bilgisinden de bahsedilmelidir. Fon perde fiyatları oldukça açık uçlu bir konudur. Fiyat kumaşın cinsi, fon perdenin tasarımı, eni ve aksesuarlarına bağlı olarak farklılık göstermektedir.

Ancak fon perde modelleri 2022 genel olarak 500 ila 2000 TL aralığında değişiklik gösterebileceğini söyleyebilmek mümkündür. Taç, Brillant gibi perde markalarında fiyatlar daha yüksek aralıkta olurken, Vivense ve IKEA fon perde modelleri ekonomik fiyat aralığına sahip oluşu ile ön plana çıkmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!