featured

Gezi Turları 2021 | Bu Yaz Nereye Gitmeli? Uygun Fiyatlı Kültür ve Gezi Turları Hangileri?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gezi turları 2021 seçenekleri içerisinden size en yakın olanını seçerek, bu yazı dolu dolu geçirebilirsiniz. Geçtiğimiz yıl Koronavirüs gölgesinde geçen bir yıl adeta heba olmuştu. Birçok insan yazı evinde karantinada geçirdiği için bu yazı gezerek ve stres atarak geçirmek istiyor. Bu yaz özellikle bazı firmalar tarafından düzenlenen gezi turları oldukça rağbet görüyor. Peki hangi gezi turları 2021 yazı için tercih edilmeli? Bu yaz tatile nereye gitmeliyim? İşte konu ile ilgili sizlere verebileceğimiz yanıtlar…

Gezi Turları 2021 | Bu Yaz Tatile Nereye Gitmeliyim?

Gezi turları 2021 seçenekleri arasından seçim yapabilmeniz için, öncelikle nasıl bir tatil istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Bazı insanlar yaz aylarında yazın hakkını veren deniz kıyılarını tercih etmek istiyor.

Bazı insanlar ise yılın yorgunluğunu daha sakin olan kültür turları ile üzerinden atmak istiyor. Bu noktada tercihleriniz doğrultusunda ne tarz bir tatil istediğinize karar vermelisiniz. Sonrasında ise sizlere sunduğumuz alternatiflerden birine karar vererek, dolu dolu bir tatil için hazırlığınızı yapabilirsiniz.

Tur Gezileri Seçmek Mantıklı mı? Gezi Turları 2021 Tercih Edilmeli mi?

Tur gezileri seçmek mantıklı mı? Aslına bakıldığında tatil için tur gezileri seçmek yapılabilecek en doğru kararlardan bir tanedir. Çünkü tur gezileri hemen her ihtiyacı karşılayabileceğiniz bütün hizmetleri verebilir. Bunun yanı sıra gezi sırasında rehberle gezildiği için bölgenin tarihi yapısını ve doğal güzellikleri hakkındaki tüm detaylara ulaşabilmenizde mümkün olur.

Gezi turları 2021 seçenekleri arasından seçim yaptığınızda sizin için her ayrıntının düşünüldüğü bir tatile sahip olursunuz. Üstelik bir gezi ile bir il ya da bir bölgeye ait tüm güzellikleri görme şansı bulabilirsiniz. Bütün bunları tek başınıza yapmanız hem ekonomik açıdan hem de fiziksel yorgunluk açısından zorlayıcı olacaktır. O halde gelin, gezi turları 2021 listemize başlayalım.

1- Günübirlik Turlar

Gezi turları 2021 için maddi imkanlarınız kısıtlı ise bu noktada günübirlik turlar ihtiyacınızı karşılayan tatil seçenekleri arasında olacaktır. Sabahın erken saatlerinde yola çıkılan bu turlarda akşamın geç saatlerinde gezi sonlanır. Genelde bir ilin tüm ayrıntılarına dek gezildiği için günübirlik turların tatmin edici olduğunu söyleyebilmek mümkündür.

Diğer tatillere göre uygun olan günübirlik turlarda kahvaltı, öğlen ve akşam yemeğinden yararlanabilme imkanınız mümkündür. Ayrıca bu turlar ile bölgedeki tarihi ve doğal güzellikleri de ücretsiz olarak gezme fırsatı bulabilirsiniz. Gezi turları 2021 yılı için seçeceğiniz günübirlik turlar bulunduğunuz şehre bağlı olarak değişiklik gösterir. Şehrinizin gezi kulübünü İnstagram üzerinden takip ederek, günübirlik turlarını inceleyebilirsiniz. Günübirlik turlar hakkında bilgi için tıklayınız. 

2- Kültür Turları 2021

Gezi turları 2021 seçenekleri arasında bulunan kültür turları 2021 sizlere tarihimiz hakkında kapsamlı bilgiler sunabilecektir. Doğal oluşumlar ve tarihi alanlar hakkında kapsamlı bilgiler verilen bu tatil ile kültür seviyesinin yükseltilmesi mümkün olabilecektir. Ülkemizde kültür turları bölgeleri çoğunlukla Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesi turlarını kapsar.

Her iki bölge içinde oluşturulan kültür turlarına ulaşabilmek mümkündür. Bu kültür turları çoğunlukla konaklamalı olup 4-5 günlük bir tatil şeklindedir. Gezi turları 2021 süresi içerisinde bölgedeki tüm şehirleri gezebilmeniz ve buraya ait tarihi detaylara ulaşabilmeniz mümkündür. Şehrinizin gezi kulübü üzerinden dahil olabileceğiniz bu gezi için dilerseniz tur şirketleri tarafından düzenlenen organizasyonları da tercih edebilirsiniz.

3- Konaklamalı Doğa Turları

Yaz denildiğinde aklınıza huzur ve sakinlik geliyorsa o zaman Konaklamalı doğa turları tam olarak size göre olacaktır. Gezi turları 2021 alternatiflerinden biri olan bu turlar, şehrin gürültüsünden uzaklaşarak konforlu bir dinlenme olanağı sunar. Doğa ile iç içe kalabileceğiniz bu turlar sırasında genellikle bungalov ya da butik otellerde konaklama imkanı tanınır.

Bu ise tatilinizin konfor düzeyini arttıran diğer unsurlardan biridir. Konaklamalı doğa turları için tercih edebileceğiniz en güzel yerler ise Sapanca, Abant gölü, Amasra gibi huzurlu ve şirin yerler olacaktır. Doğa turlarında farklı doğa sporlarının yapılabilmesi de mümkündür. Bunun yanı sıra yemek ve diğer zaruri ihtiyaçlarınızda şirketiniz tarafından karşılanabilecektir. Gezi turları 2021 konaklamalı doğa turları seçenekleri için tur şirketlerini ya da gezi kulüplerini araştırmanız gerekecektir.

4- Karadeniz Turu

Gezi turları 2021 denildiğinde akıllara ilk gelen gezi seçeneklerinden bir tanesi kuşkusuz Karadeniz turu olacaktır. Huzur ile iç içe birkaç gün geçirmek isteyenlerin ilk tercihi Karadeniz, yazın kavurucu sıcaklarından da birkaç gün uzaklaşma imkanı sunar. Yaylanın serinliğinde, meşhur Karadeniz kahvaltısı eşliğinde dinlenmek isterseniz her yıl olduğu gibi bu yılda bu turun revaçta olduğunu söyleyebiliriz.

Karadeniz turu çoğunlukla birkaç gün konaklamalı, bölgeye ait tüm şehirleri ve meşhur yerlerini görebileceğiniz tatil imkanı sunar. Tur şirketleri bölgeye yeterli oranda hakim olduğu için yemek, barınma ya da ulaşım konusunda sorun yaşamanız neredeyse olanaksızdır.

YouTube video

Elbette bunun için iyi bir tur şirketi tercih etmekte oldukça önemlidir. Yaşadığınız yerin gezi kulübü ve en tanınmış tur şirketlerini araştırarak Gezi turları 2021 için ön rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz.

5- Yurt içi Tatil Turları ve Fiyatları Ne Kadar?

Gezi turları 2021 için kapsamlı bilgiler verdikten sonra fiyat konusuna da değinmek gereklidir. Yurt içi tatil turları konusunda hayalini kurduğunuz tatil, fiyatı belirleyen en önemli kriterdir. Günübirlik turlar en uygun fiyat içeriğine sahipken, diğer turlarda fiyat kriterleri daha farklıdır.

Gideceğiniz yerin mesafesi, yararlanmak istediğiniz olanaklar, barınma seçenekleri ve yemek içeriği fiyatta dalgalanmalara yol açabilir. Ancak günübirlik tatillerde gezi turları 2021 e dahil edildiğinde kişi başı bir tatil minimum150 maksimum 2000 TL’ye gelecektir. Bütçeniz doğrultusunda size en uygun tatili seçebilir, yılın tüm yorgunluğunu üzerinizden atarak sil baştan devam edebilirsiniz.

6- Kapadokya Turu

Gezi turları 2021 alternatiflerinden biri olan Kapadokya turu, bu göz alıcı yerleşkeyi görebilmeniz adına oldukça doğru bir seçim olacaktır. Bu tur sayesinde büyüleyici Peri bacalarını, balonlara bezenmiş Kapadokya vadilerini görebilmek fırsatı bulabilirisiniz.

Mistik bir yapıya sahip olan Kapadokya turu tarihi dokusu ile sizin için dinlendirici bir tatilin yanı sıra baş döndürücü bir alternatif olabilir. Günübirlik ya da konaklamaları olarak dizayn edilen bu tur içerisine dilerseniz balon gezisinin eklenmesi de mümkündür. Yemek, barınma ve ilgili bölgelere giriş giderlerinizin karşılanacağı bu turda yıl içerisinde mutlaka deneyimlenmelidir.

7- Bonus: Türkiye Turu Kaç TL | Türkiye Turu Ne Kadar Tutar?

Gezi turları 2021 ile tatmin olmayan kişilerin merak ettiği konulardan bir tanesi Türkiye turu kaç TL konusudur. Türkiye turu ne kadar tutar konusunda verebileceğimiz kesin bir rakam bulunmayacaktır. Çünkü tatilin miktarı sizin beklentileriniz doğrultusunda değişiklik gösterecektir. Ancak yol masrafları, yemek ve barınma giderleri baz alındığında ortalama 3 aylık bir tatil turu için minimum 40-50 bin TL’yi gözden çıkarmalısınız. Türkiye’nin bilinmeyen tatil yerleri yazımız için tıklayınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!