featured

Gıda İntoleransı Testi Fiyatı Ne Kadar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sebepsiz kilo alımı, yemek sonrasında oluşan çeşitli rahatsızlıklar gıda intoleransı ile ilgili olabilir. Gıda intoleransı, sindirim sisteminin bireyin tükettiği besinlere karşı gösterdiği reaksiyondur. Tüketilen besin içinde yer alan bir madde eğer sindirim sistemi tarafından sindirilemiyorsa bireyde çeşitli belirtiler görülür. Besin içerisinde yer alan madde eğer sindirilemiyorsa zamanla sindirim sistemini tahriş eder ve sindirim sisteminde hasara yol açar.

Bireylerde gıda intoleransı olup olmadığı yapılan testle belirlenmektedir. Test fiyatları 800 TL den başlamakta 2.000 TL’ye kadar yapılabilmektedir.  Gıda İntolernası testi fiyatı aynı zamanda doktorunuzun sizden tam olarak neleri istediğine bağlıdır. Buradan gıda intoleransı testi fiyatı öğrenebilirsiniz. Eğer net ve güvenilir sonuç elde edilirse bireylerin beslenme düzeni yeniden planlanır ve bireylerde çeşitli rahatsızlıklar görülmez. Test fiyatlarının yüksek olması nedeniyle bireyler test yaptırmakta zorlanabiliyor.

İstanbul’da Nerede Yapılır?

Gıda intoleransı ilerleyen zamanda ciddi rahatsızlıklara yol açmaktadır. Bu nedenle bireyler belirtileri hissettiğinde emin olmak için test yaptırmalıdır. Erken teşhis her zaman önemlidir. Erken teşhisle bireyin tüketmemesi gereken besinler öğrenilir ve birey, sağlığını korumayı başarır. İstanbul’da test yaptırmak isteyenler Tetra Laboratuvar ile test yaptırabilir. Laboratuvarda uzman ekip görev almaktadır. Test için vakit kaybetmek istemeyenler kısa sürede test sonuçlarını alabilir.

Besin duyarlılığı için yapılan testlerde asıl amaç bireyde gıdalara karşı gelişen IgG antikorlarının belirlenmesidir. Laboratuvarda yapılan testler genellikle geleneksel yöntemlerdir. Bu yöntemlerle test uygulanır ve tedavi belirlenir. Fakat bireyin şikayetleri ciddi seviyedeyse ve tedavi sonrasında şikayetler devam ediyorsa detaylı tarama testi yapılır. Gıda intoleransı sonrasında oluşan belirtiler, bireyin besin tüketiminden birkaç saat sonra veya iki gün sonra görülebilir. Bu durum bireyin hangi gıdaya ve maddeye karşı hassas olduğunun belirlenmesinde süreci zorlaştırmaktadır.

Tetra Laboratuvar, uyguladığı testle süreci kontrol etmekte ve bireyin hangi besine hassasiyet gösterdiğini tespit etmektedir. İstanbul’da test yaptırmak isteyen bireyler laboratuvarı tercih ederek test yaptırabilir. Uzman hekim kontrolünde yapılan testler tekrar uzman hekim tarafından değerlendirilir ve bireyin rahatsızlığı tespit edildikten sonra doğru tedavi belirlenir.

Neden Yapılır?

İnsan vücudu bazı besinleri sindirmekte zorlanabiliyor. Bu besinler bireyden bireye değişiklik gösteriyor. Besinler bireye alerji yapmıyor. Sindirim sistemi tarafından sindirilemediği için çeşitli belirtilerin görülmesine neden oluyor. Bu belirtiler zamanla bireyin yaşam kalitesini kısıtlıyor. Bireyin daha rahat hissetmesi ve daha kaliteli bir yaşama sahip olması için gıda intoleransı testinin yapılması gerekiyor. Uygulanan test sayesinde bireyler hangi besine hassasiyet duyduğunu kolaylıkla öğreniyor.

Gıda intoleransı testi laboratuvar ortamında uygulanıyor. Uygulanan test sayesinde bireyin hassasiyet duyduğu besinler belirleniyor. Bireyin sindirim sistemi tarafından bazı besin ve maddeler sindirilemeyebiliyor. Bu durumda bireyde çeşitli rahatsızlıklar gözlemleniyor. Bunlar;

Midede ağrıŞişlikGaz ve ishalIBSDöküntü ve kurdeşenTekrarlayan ağız ülseriMigren ve baş ağrısıHalsizlik, yorgunlukSebepsiz kilo alma veya kilo verememe

Yukarıdaki belirtiler eğer sık sık devam ediyorsa, besin tüketildikten birkaç saat sonra ya da iki gün içinde görülüyorsa bireyde gıda intoleransı olabilir. Zamanla bu belirtiler bireyin yaşam kalitesini düşürür. Test yaptıran ve hangi besine hassasiyeti olduğunu öğrenen bireyler o besinleri tüketmeyerek daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürebilir.

Nasıl Yapılır?

Gıda intoleransı olan bireyler hekim kontrolünde test yaptırmaktadır. Yapılan test sayesinde bireyin hangi besine hassasiyeti olduğu belirlenir. Gıda intoleransına neden olan faktörler:

Besinlerdeki zirai atıklarGıda maddeleri ve renklendiricilerGDO’lu besinlerYanlış beslenmeBağırsak florasının bozulması

Besinlerdeki zirai atıklar, gıda maddeleri ve renklendiriciler başta olmak üzere genetiği değiştirilmiş besinler de sindirim sistemini etkilemektedir. Eğer birey yanlış beslenme alışkanlığına sahipse ya da bağırsak florasında bozulma varsa buna bağlı olarak gıda intoleransı görülebilir. Gıda intoleransının olup olmadığı uygulanan test sayesinde belirlenir. 200’ü aşkın besini kapsayan test laboratuvar ortamında yapılmaktadır.

Test için bireyden kan alınır. Kan örneği için genellikle parmak ucu kullanılır. Test için az miktarda kan alınması yeterlidir. Parmak ucundan alınan kan örneği kısa sürede sonuç alınmasını sağlar. Test için bazı durumlarda damardan da kan örneği alınmaktadır. Test sonucu birkaç saatte çıktığı gibi 48 saat içinde de çıkabilir. Laboratuvarın yoğunluğuna ve bireyin hassasiyetine göre süre değişmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!