featured

Google Resimli Arama Nedir? Aliexpress Ürünlerini Google Görsel Aratma

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alışveriş siteleri için Google resimli arama yapılması büyük kolaylık sağlayan bir yöntemdir. Bu sitelerin de başında milyonlarca ürünü bünyesinde barındıran Aliexpress gelmektedir. Google görsel aratma yöntemi sayesinde Aliexpress sitesinde yer alan ürünlere ulaşabilmeniz mümkün olacaktır. Üstelik bunu yaparken de yalnızca birkaç dakika vakit harcamanız gerekecektir.

Google gelişmiş görsel arama yöntemi sayesinde bir ürünün Aliexpress sitesinde satılıp satılmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. Googlede görselle arama imkanı ile site üzerinde yer alan ürünlerin en uygun fiyatlı olanını da bulabilirsiniz. İşte, Google görsel arama yöntemini kullanmanın en etkili hali hakkında bilmeniz gerekenler.

Google Resimli Arama Nedir?

Google resimli arama motoru, internet ortamında yer alan görselleri kolayca bulmanıza yarayan bir uygulamadır. Google resimli arama uygulaması sayesinde bir görselin hangi sitede yer aldığını öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra Google görsel aratma işlemi ile birlikte bahsi geçen görselin ne olduğunu ve nereden alındığını da bulabilirsiniz.

YouTube video

Her ne kadar herkes tarafından keşfedilmemiş bir özellik de olsa Google resimli arama mobil sayesinde işiniz bir hayli kolaylaşıyor. Bu yöntem sayesinde ilgili görselin tam olarak hangi sitede bulunduğunu ve hatta hangi isimle paylaşıldığını dahi öğrenmiş oluyorsunuz.

Google Resimli Arama Nasıl Yapılır?

Gelelim Google resimli arama nasıl yapılır sorusuna. Google arama motorunda yer alan görsellerin yalnızca birkaç adım sayesinde hangi sitede yer aldığını bulmak oldukça kolaydır. Bunun için de ilk önce Google görseller fotoğraf ekleme işlemini yapmanız gerekmektedir. Fotoğraf ya da görsel ekleme işlemi sayesinde yapılan aramalarda ilgili görselin nerede olduğu bilgisine ulaşabilirsiniz.

Bu işlemi yaparken de ister bahsi geçen görseli indirebilir isterseniz de URL adresini kopyalayabilirsiniz. Biz de bu işlemi size adım adım anlatacağız.

Google Resimli Arama Yapmanın Adımları

Google görsel aratma işlemi için daha önce de belirttiğimiz ilk adımı uygulamanız gerekiyor. İlgili görseli indirerek ya da URL adresini kopyalarak işe başlayabilirsiniz. Bu basit işlemin hemen ardından aşağıdaki adımları sırası ile uygulamanız gerekecektir.

YouTube video
Cihazınıza indirmiş olduğunuz görseli aratmak için ilk önce images.google.com adresine gidin.Google Görseller sekmesinde yer alan “Görseller Ara” butonuna tıklayın. Bu tıklamada karşınıza bir ekleme alanı çıkacaktır. Bu ekleme alanına ister görseli isterseniz de görselin URL adresini ekleyip arama yapabilirsiniz.Arama yaptığınızda karşınıza ilgili görselin yer aldığı bütün siteler çıkmış olacaktır. Bu sayede görselin Google arama motoru içerisinde hangi sitelerde yer aldığını kolayca görebilirsiniz.

Google Resimli Arama Yaparak Aliexpress Ürünü Aratma

Sizler için Google resimli arama yapma adımlarını sırası ile madde madde belirttik. Siz de bu kolay işlemi yaparak almak istediğiniz ürünü Aliexpress sitesinde aratabilirsiniz. Bu işlemi yaparak satın almayı düşündüğünüz ürünü en uygun fiyatlara bulabilmeniz mümkün olacaktır. Aliexpress, dünyanın en büyük ve en gelişmiş alışveriş sitelerinde ilk sırada yer almaktadır.

Bir ürünü Aliexpress üzerinden aratıp satın alabilir ve böylece ucuza alışveriş yapmış olmanın keyfini çıkartabilirsiniz. Google resimli arama telefon gibi seçeneklerde de aynı şekilde işlemektedir. Google resimli arama iphone ya da Android işlemcili cihazlarda da yapılması oldukça kolay bir uygulamadır.

Telefon ya da bilgisayar kullanarak yukarıda belirtmiş olduğumuz adımlar sayesinde Aliexpress özelinde ürün araması yapabilirsiniz.

Aliexpress Ürün Arama Adımları

Google görsel arama mobil seçenekleri de size her daim doğru sonuçları verecektir. Aliexpress için ürün araması yaparken de Google görsel arama iphone ya da bilgisayar cihazlarından istediğinizi kullanabilirsiniz. İşte, adım adım Aliexpress için Google resimli arama püf noktaları:

Arama kısmına daha spesifik olmak adına ürünün adının yanına Aliexpress de yazabilirsiniz. Böylece yapılan aramada yalnızca Aliepxress üzerinde yer alan görseller ilk sırada çıkmış olacaktır.Bu işlemler bütününü yalnızca Aliexpress uygulamasında değil diğer tüm alışveriş sitelerinde de uygulayabilirsiniz. Böylece milyonlarca seçenek içerisinden sizin için en uygun fiyatlı olanı tercih etmiş olursunuz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!