featured

Hapşırma Şekliniz Kişiliğinizi Ele Veriyor? Peki Siz Nasıl Hapşırıyorsunuz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hapşırmak en doğal şeydir. Her insan farklı nedenlerle sinirlerin uyarılmasından dolayı hapşırabilir. Fakat genel olarak hapşırma sebebi alerjiktir. Toz, parfüm, duman gibi birçok nedenlerde hapşırmanın sebepleri arasında bulunur. Her ne kadar bazı kişiler doğal bir şekilde hapşırmaya çalışsalar da bazı kişiler ise hapşırırken sessiz olmaya özen göstererek ağzını kapatmaya çalışırlar. Bu tür konularda kültürümüzde bazı kurallar vardır. Yapılan araştırmalarda hapşırma söz konusu olduğu zaman insanların kendi kurallarını kendilerinin koyduğunu ve hapşırma şekillerinin de insanın kendi kişiliğini sergilediğini ortaya koymuştur. Kısaca hapşırmak kişiliğinizi ele veriyor, diyebiliriz.

Hapşırmak Kişiliğinizi Ele  Veriyor!

Amerika’da yapılan bir araştırmada Chicago’lu nörolog Dr. Alan Hirsch hapşırmak ile ilgili olarak;

“Hapşırıklar da kahkahalar gibi. Çok farklı çeşitleri var ve insanın karakteriyle ilgili bize çok şey söylüyor.”

şeklinde konuşmuştur.

Bilim insanları yapılan araştırmalar sonucunda hapşırmanın fiziksel bir refleks olduğunu söylemişlerdir. Ayrıca hapşırmanın kontrol edilemeyeceğini fakat nasıl hapşırılacağını da kendimizin belirleyebileceğimizi ifade etmişlerdir. Şimdi soralım, peki siz nasıl hapşırıyorsunuz? Hapşırma şeklinize göre karakterinizi analiz etmek ister misiniz?

Yapılan araştırmaya göre, yüksek sesle hapşıran kişiler dışa dönük olarak ve kısık sekle hapşıranlar ise utangaç olarak ifade ediliyor.

Hapşırma Şekline Göre Kişilik Analizi!

1- Yüksek Sesle Hapşıranlar Dışa Dönük Kişilerdir!

Yüksek sesle hapşıranlar yapılan araştırmanın sonuçlarına göre dışa dönük ve heyecanlı kişiler olarak tasvir ediliyor. Ayrıca hapşırmayı oldukça keyifli buluyorlar. Pozitif bir ruh haline sahip olan bu kişiler hangi durumda hapşırırlarsa hapşırsınlar kesinlikle aldırmadan hapşırıyorlar. Kendilerinden emin ve iddialı bir kişiliğe sahip olan bu tür kişiler ayrıca sosyal ilişkilerinde ise kendilerini rahat hisseden bir yapıdadırlar.

2- Kedi Sesine Benzer Tiz Ses Çıkaranlar Utangaç Kişilerdir!

Ağızlarını elleriyle kapatarak ve utanarak hapşıran bu kişiler genellikle içe dönük ve utangaç kişilerdir. Empatileri gelişmiştir ve olaylara bakış açıları ise daha duygusaldır.

3- Bilinçli Hapşıranlar Sosyal Bakımdan Güvensizdirler!

İsteğe bağlı bir alışkanlıktır. Bu şekilde hapşırmayı tercih edenler genellikle isteyerek ve bilerek hatta bir şeyleri koklama yöntemiyle hapşırırlar. Sosyal çevrelerinde kabul görmeyen bu kişilerin burunları da genellikle kırmızıdır. Ayrıca özgüvenleri de düşüktür.

4- Seri Şekilde Hapşıranlar Sosyal Bakımdan Çoşkuludurlar!

Adlarına hapşırıcılar denilen bu tür kişiler ar arda ve tekrar eden bir şekilde oldukça çoşkulu olarak hapşırırlar. Kendilerini istemsiz olarak zorlarlar ve bu tür kişiler sosyal bakımdan da aktif kişilerdir.

5- Titiz Hapşırıcıların Kontrol Takıntıları Vardır!

Bu tür kişiler hapşırırlar fakat hapşırdıktan sonra her yeri temizlerler ve hapşırık kalıntısı bırakmamak için özen gösterirler. Kısaca titizdirler. Görünüşlerine dikkat eden hassas bir yapıları vardır ve insanların onlarla ilgili düşüncelerinden ise endişelenirler.

Şimdi tekrar soralım. Hapşırma şekliniz yukarıdakilerden hangisi? Hapşırma kişilik analizleri sizi yansıtıyor mu?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!