featured

Acil Durumlarda Hayatınızı Kurtarabilecek 7 Madde Neler?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Acil durumlarda hayatınızı kurtarabilecek 7 madde ile zor durumlardan hasar almadan kurtulabilirsiniz! Pandeminin gelişi ile hemen herkes yaşamından fedakarlıkta bulunarak evlerine kapandı. Pandeminin seyrinin bir nebze durağanlaşması ve kısıtlamaların bir nebze olsun azaltılması, hepimizin seyahatlere ve türlü maceralara heyecan duymamızı sağladı.

Seyahatlerinizde başınıza gelebilecek olası tehlikelere ne kadar hazırlıklısınız ve bu konuda ne biliyorsunuz? İşte, olası da olsa başınıza gelebilecek 7 durum ve yapabilecekleriniz…

2/8

Ya Arabanız Uçurumun Kıyısında Kalırsa?

Ya Arabanız Uçurumun Kıyısında Kalırsa?

Sadakatsiz dizisini izleyenler bilir. Araba uçuruma düşmek üzere olduğunda ön tarafa eğilmek yerine, arka tarafa baskı yapılması gerekir. Bu durumda, olabildiğince yavaş hareket edilmesi ve hızdan kaçılması gerekecektir.

Arabada birden fazla kişi iseniz dengeyi sağlayabilmek için farklı yerlere kaçmalı, aracın güvenilir noktasına ağırlık vermelisiniz. Önde iseniz, koltuğunuzu arkaya doğru yatırın ve yavaş hareketlerle arkaya kendinizi bırakın. Sonrasında kapıları açarak araçtan yine çok yavaş hareketlerle çıkın.

3/8

Kurt Saldırısından Nasıl Kurtulurum?

Kurt Saldırısından Nasıl Kurtulurum?

Ormanda bir gezinti esnasında kurtla mı karşılaştınız? Sakın ama sakın kaçmayın. Ondan kaçmanız, sizi kovalamasına neden olacaktır. Onunda göz teması kurmadan başınızı önünüze eğin. Size doğru geliyorsa elinizi başınızın üzerine koyarak düello yapmak istemediğinizi ona kanıtlayın.

Ellerinizi birbirine vurarak kuvvetli bir ses çıkartın. Kurt tüm bunlara rağmen size yaklaşırsa, yakın bir ağaca tırmanmayı deneyin. Eğer saldırı kaçınılmazsa, cenin pozisyonu alın ve kendinizi koruyabildiğiniz kadar koruyun.

4/8

Çiğ Düşerse Ne Yapmalıyım?

Çiğ Düşerse Ne Yapmalıyım?

Öncelikle rüzgarlı havalarda asla kayak yapmamalısınız. Çünkü bu havalar çiğ için olmazsa olmaz havalardır. Çığ anında ağzınızı kapayarak, sırt çantanız haricinde kalan tüm ağırlıklardan kurtulun. Sağlam bir ağaca tutunarak, karların içerisinde yüzebildiğiniz kadar yüzün.

Aşağı çekildiğinizi hissediyorsanız, kolunuzu yukarı kaldırarak ağız ve burnunuzu açık tutmaya çalışın. Her tarafınız kar dolduysa bu durumda muhakkak, yüzünüzün etrafını kazmayı unutmayın.

5/8

Yılan Saldırısında Ne Yapmalıyım?

Yılan Saldırısında Ne Yapmalıyım?

Yılanlardan korkuyorsanız mutlaka sulak ve sığ alanlarda gezerken tetikte olmalısınız. Yılan sizi yakalamış ve sararak rahatsızlık vermeye başlamışsa, nefesinizi tutmaya özen gösterin. Yılanın kuyruğuna elinizle ulaştıktan sonra sert bir şekilde ısırarak tepki vermesini sağlayın.

Bu işlem sayesinde, yılan birden sizi bırakacaktır. Daha sonra bir taş yardımı ile onun başını ezerek, size daha fazla zarar vermesini engelleyebilirsiniz. Eğer ki sizi ısırmaya çalışıyorsa, onu yakalayarak sıkmanız ve onunla mücadele etmeniz onun sizden uzaklaşmasını sağlayacaktır.

6/8

Ormanda Kayboldum, Ne Yapmalıyım?

Ormanda Kayboldum, Ne Yapmalıyım?

Ormanda kaybolduysanız, merkezi bir noktaya çıkmak için S.T.O.P tekniği uygulamalısınız. Bunun için ilk olarak hangi yönden geldiğinizi belirleyin. Daha sonra istikrarlı bir şekilde ilerleyerek yol boyunca kendinize notlar ya da ipuçları bırakın.

Eğer uzun bir zaman geçti ve akşam olmak üzere ise kendinizi korumanız gereklidir. Bu nedenle bir yer işgal etmeniz, çok sayıda çubuklar kullanmalısınız.

7/8

Nehir ya da Deniz Akıntısından Nasıl Kurtulurum?

Nehir ya da Deniz Akıntısından Nasıl Kurtulurum?

Akıntıda hızlı bir şekilde ilerliyorsanız, ilk olarak kıyıya çapraz olacak şekilde yüzmek için çabalamalısınız. Akıntıya karşı yüzmek risk olduğu için minimum 45 derecelik bir açı koymalısınız.

Sırt üstü pozisyonda iseniz, ayaklarınız mutlaka akıntıya doğru bakmalıdır. Bu işlem sayesinde akıntının az olduğu yere ilerleme fırsatı bulabilir, büyük ölçüde kendinizi kurtarabilirsiniz.

8/8

Soğuk Bir Suya Düşersem?

Soğuk Bir Suya Düşersem?

Buz tabakasının üzerinde yürünmesi gereken durumlar olabilir ve siz dan diye soğuk suyun içerisine düşmenize neden olabilir.

Bu durumda öncelikle sakin nefes almanız ve aceleye kapılmamanız gereklidir. Yaklaşık 1-3 dakika şok etkisi yaşasanız da bu süre sonrasında suyun soğukluğuna alışabileceksiniz. Vücudunuzu yavaş yavaş sudan çıkarırken, yüzeye nazik bir şekilde yaklaşmalı bu durumda sakin kalmaya özen göstermelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!