featured

İşte Hayat Kalitesini Arttırmak İsteyenlerin, Uygulaması Gereken 10 Maddelik O Liste!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayat kalitesini arttırmak için ne yapmalı? Hayattan keyif almak istiyorsanız, yapacağınız şey belli!

Hayatı bir düzene oturtmak, hiç kuşkusuz daima olumlu dönüşler almanızı sağlayabilecek bir eylemdir. Özellikle bir düzen sahibi kişiler, hayatını organize ederek bu planda yaşamaya bayılır. Hayatınızın güzel gittiğini düşünmüyor musunuz? Yaşam kalitenizi arttırıp, hayattan keyif almak mı istiyorsanız? O halde işe bu listeyi oluşturmakla başlayın! Hatta, gelin birlikte başlayalım…

2/11

Sizi Mutlu Eden Şeyler Neler, Bunun Bir Listesini Hazırlayın!

Sizi Mutlu Eden Şeyler Neler, Bunun Bir Listesini Hazırlayın!

Hadi ama, herkesi mutlu eden şeyler olduğunu biliyoruz. Peki, seni ne mutlu ediyor? Ne yaparsan, doyasıya gülüyorsunuz? Bunları listelersen, yaşam kaliteni giderek arttırabilirsiniz. Nasıl mı? İşe seni mutlu edecek şeyleri listelemekle başlamalı ve bu listeden kendine her gün yapacak bir eylem seçmelisin. Örneğin, mandala boyama seni çok mu mutlu ediyor, o zaman günde 45 dakika mandala boyama yaparak günü pozitif bir güne dönüştürebilirsin.

3/11

İzlemek İstediğiniz Filmleri Kayıt Edin ve Haftada En Az 2 Günü Film Günü İlan Edin!

İzlemek İstediğiniz Filmleri Kayıt Edin ve Haftada En Az 2 Günü Film Günü İlan Edin!

Film izlemek hep keyif aldığımız aktiviteler arasında değil midir? Film izlemek kafamızı dağıttığımız, keyif aldığımız, kültür seviyemizi arttırdığımız eylemlerden biridir. Bu nedenle yaşam kalitemizi arttıracağı bilinen bir gerçektir. Öncelikle izlemek istediğiniz filmleri bir yere güzelce yazın. Daha sonra sizin için en müsait olan iki günü film izlemek için tercih edin. Daha sonra listenizden film gününde bir film seçip, patlamış mısır ve çay eşliğinde izlemenin keyfini çıkarın.

4/11

Ayda En Az Bir Kitap Bitirmeyi Kendinize Görev Edinin

Ayda En Az Bir Kitap Bitirmeyi Kendinize Görev Edinin

Ayda bir kitap bitirmeniz kültür düzeyinizi arttıracak, olaylara geniş bir perspektif ile yaklaşmanıza yardımcı olacaktır. Kitaplar kelime dağarcığınızı geliştirir, diksiyonunuzu düzeltir ve en önemlisi günün stresini alır. Katkıları bu denli fazla olan kitapları okumak elbette ki yaşam kalitenizi arttıracaktır. Bu nedenle bu maddeyi atlamamalı, her ay bir kitap okumaya gayret göstermelisiniz.

5/11

Farklı Bir Hobi Edinin

Farklı Bir Hobi Edinin

Yaşam kalitenizi arttırmak istiyorsanız, bir hobi edinmeye ne dersiniz. Büyük bir kısmımız günün yoğunluğu nedeniyle günü kaçırıyor,  başka bir şey yapmaya fırsat bulamıyoruz. Günün yoğunluğunu güzel bir şekilde bitirebilmek ve ertesi güne dinç kalkabilmek için güzel bir hobi edinin. Edindiğiniz bu hobiyi günde en az 1 saat yapmaya gayret göstermelisiniz.

6/11

Her Hafta Bir Yemek Tarifi Uygulayın

Her Hafta Bir Yemek Tarifi Uygulayın

Yemek yapmak nasıl güzel bir terapi, nasıl bir rahatlama yöntemi… Ancak bunu keyif alacağınız bir şekilde yapmanızda oldukça önemli! Bu nedenle standart yemek tariflerini bir kenara bırakın ve yenilerini araştırın. Damak tadınıza uyum sağlayabilecek, ilginizi çeken tarifleri hafta hafta uygulamaya başlayın. Bakın, nasıl keyif alacaksınız!

7/11

Kahvaltı Alışkanlığı Geliştirin

Kahvaltı Alışkanlığı Geliştirin

Yaşam kalitem artsın diyorsanız kahvaltı alışkanlığı geliştirmelisiniz. Uzmanlara göre kahvaltı etmeniz, güne enerjik başlamanızı sağlayacaktır. Böylece kendinizi daha dinç ve mutlu hissetmenizde mümkün olabilecektir.

8/11

Yoga Yapın

Yoga Yapın

Uzmanlara göre yaşam kalitesini arttırmak isteyenlerin yapması gereken bir diğer öneri ise yoga yapılması olacaktır. Yoga yapmak zihninizdeki kötü enerjiyi atmanıza ve rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Böylece kişiler kendini daha rahat ve mutlu hissedebilecektir. Yoga haftada en az 3 gün 45 dakika olacak şekilde yapılmalıdır.

9/11

Ajanda Kullanın

Ajanda Kullanın

Ajanda kullanarak gününüzü planlayabilir, daha planlı ve programlı yaşayabilirsiniz. Birçok insan plansız bir yaşam sürdürdüğü için günü verimli kullanamıyor. Oysaki planlı programlı bir şekilde yaşam sürdürmek, daha çok aktivite yapabilmenize olanak sağlıyor. Hemen bir ajanda satın alın ve bir gün öncesinden diğer günün planını yapın. Farka, inanamayacaksınız.

10/11

Görünümünüze Özen Gösterin

Görünümünüze Özen Gösterin

Yaşam kalitesini arttırmanın bir diğer yolu da görünümünüze özen göstermeniz olacaktır. Birçok insan dış görünüşünü arka plana koyduğu için kendisini mutsuz ve kötü hissedebiliyor. Oysa ki kişinin kendisine bakım yapması ve giyimine önem vermesi moral ve motivasyonunu arttırabilmenizi sağlayacaktır. Kendinizi kötü mü hissediyorsanız? Çıkın kendinize yeni bir şeyler alın ya da bir kuaföre gidin. Hiç olmadı oturun ve rengarenk bir makyaj yapın. Özgüveninizin arttığını göreceksiniz!

11/11

Görmek İstediğiniz Şehirleri Yazın ve Senede En Az 3 Tanesini Görmek İçin Çaba Gösterin

Görmek İstediğiniz Şehirleri Yazın ve Senede En Az 3 Tanesini Görmek İçin Çaba Gösterin

Yaşam kalitesini arttırmanın bir diğer yolu da gezmek yeni yerler keşfetmektir. Ancak yaşam temposunda bu mümkün olamayabiliyor. Ancak kendinize bir hedef koyar ve gitmek istediğiniz yerleri görebileceğiniz bir yere not ederseniz farkı görebilirsiniz. Böylece yılda birkaç kez kafa dağıtma şansı bulabilir, yeni yerler gördüğünüz için kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!