featured

Karıncaları Önlemek İçin Ne Yapmalı? Doğal Yollarla Karınca Nasıl Engellenir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evlere karınca girdiğinde en çok sorulan sorulardan biri de karıncaları önlemek için ne yapmalı, sorusudur. Özellikle yaz aylarında ortaya çıkıp evleri basan karıncalar rahatsızlık verici olabilir. Peki, karıncayı önlemek için ne yapmalı? Gelin bu sorunun cevabına hep beraber bakalım…  

Karıncaları Önlemek İçin Ne Yapmalı?

Evlerini karınca basan kişiler karıncaları önlemek için ne yapmalı, sorusunu sık sık sorarlar. Hatta bu soru Evde karınca nasıl yok edilir Kadınlar Kulübü olarak da forumlardan bilgi edinmek amacıyla sıkça sorulmaktadır. Aslında karıncaları yok etmenin birçok yolu vardır.  

Karıncalar genellikle zararsız canlılardır. Karıncalar üstün koku alma özellikleri ve taşıma kabiliyetleri ile her yerde karşımıza çıkarlar. Bu canlılara adeta yeryüzünün temizlik görevi verilmiş gibidir. Sadece küçük kırıntılar değil aynı zamanda bizim çöp olarak düşündüğümüz pek çok madde için de taşıma görevi üstlenirler.  

Bu canlılar evinize girdiğinde ise dışarı çıkarması zor bir durum haline gelmektedir. Bunun nedeni karıncaların koloni gibi büyük topluluklarla hareket etmesidir. Bu nedenle evinizin pek çok noktasında karıncalar bulunabilir. Mutfak tezgahları, lavabolar, yemek masası en çok sevdiği alanlardır. Birçok insan karıncaları bu alanlarda gördüğü zaman canı sıkılır. Ancak onları uzaklaştırmanın doğal yolunu bulması da biraz zordur. Yine de karıncalar sınırlarını çok iyi bilirler. Vereceğimiz doğal yöntemler ile karıncaları önlemek için ne yapmalı, sorunuza cevap bulabilirsiniz.

Karıncalar ve Doğal Yöntemler

Karıncalar ilk önce müstakil evlerde görülmeye başlar. Bunun nedeni topraktaki karıncaların çeşitli yiyecekler ve su ihtiyacı için eve ulaşmanın kolay olmasıdır. Karıncalar eve geldiğinde ise şu yöntemleri denemeniz mümkün:

Tarçın karıncaları önlemek için kullanılabilecek en doğal yöntemlerden biridir. Tarçın kokusu insanlar tarafından beğenilse de karıncaların sevmediği kokulardan birisidir. Bu nedenle karıncaların çıktığı alanlara tarçın döktüğünüz takdirde kısa zamanda uzaklaştıklarını görebilirsiniz.Bebek pudrası karıncaların sevmediği maddelerden birisidir. Bu nedenle bebek pudrasını karıncaların geçiş alanlarına şerit şeklinde ya da çıktıkları bölgeye dökebilirsiniz.Sirke kokusu karıncaların kaçmasında etkili keskin bir kokudur. Sirkeyi bir sprey kutusu içerisine boşaltarak gün içinde 4 5 kez püskürtmek karıncaları kaçırmada etkili olacaktır.Nane bitkisi keskin kokusuyla karıncalara çok hoş gelmez. Bu nedenle çok az bir nane bitkisi ya da nane yağı kullanarak karıncalara karşı önlem alınabilir.Tuz da karıncaların kaçmasını sağlayacak maddelerden birisidir. Bu sebeple karınca yollarına tuz dökmek yararlı olacaktır.

Bu yöntemlerin her birisi ile karıncalara zarar vermeden evinizden uzaklaştırmanız kolay olacaktır.

Karıncalar Neden Evlere Gelir?

Karıncaların eve girmesinin tek nedeni yiyecek kaynağına ulaşma isteğidir. Evde bulunan küçük kırıntılar, mutfakta bulunan yiyecekler ve su kaynağı karıncaların dikkatini çeker. Bu yiyecek alanı nedeniyle de karıncalar evlerden uzaklaşmak istemezler. Bu sebeple evinizde karınca istemiyorsanız hiçbir kırıntı oluşumuna izin vermemelisiniz. Ayrıca mutfakta bulaşık bırakmak da karıncaları çeken bir diğer nedendir. Mutfak tezgahınız temiz ve kuru olduğu sürece karıncalar bu alana gelmezler. Bununla birlikte açıkta yiyecek bırakmamalı ve daima kapalı alanda muhafaza etmelisiniz.

Bitkilerdeki Karıncalar Nasıl Yok Edilir?

Evinde bitki yetiştiren kişiler, bitkilerinde ki karıncaları görünce endişe edip Bitkilerdeki karıncalar nasıl yok edilir, diye sormaktadırlar. Karıncaları bitkilerinizden uzak tutmanız için limondan faydalanabilirsiniz. Limon, asidik bir meyve olduğundan karıncalar bundan hoşlanmazlar. Bir bardak suya bir limon suyu sıkarak sprey şişesine koyup bitkilerinize günde birkaç defa sıkarsanız karıncalar uzaklaşacaktır. Evde karınca nasıl yok edilir, sizler için paylaştık.

İslamda evde karınca olduğunda okunabilecek bazı dualar vardır. Bu dualara burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz. Dinimizde evde karınca olması ne anlama gelir diye merak ediyor iseniz, aşağıda i videoyu izleyerek sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!