featured

Ketoral Şampuan Nedir? Ne İşe Yarar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ketoral şampuan, saç derisinde ve vücudunun herhangi bir yerinde mantar enfeksiyonu ile karşılaşan birçok insanın araştırdığı konular arasında yer almaktadır. Mantarların hücre zarını parçalayıp öldürme etkisine sahip olan ketoral şampuan birçok insanın mantar rahatsızlığına çözüm bulmuştur.

YouTube video

Bu sebepten dolayı da insanlar doktorlar tarafından reçete edilen şampuanın içeriğini, faydalarını, kullanım alanlarını, yan etkilerini ve etkilerini merak etmektedir. Bizler de bugün sizler için ketoral şampuan hakkında tüm bilinmeyen ama merak edilen sorulara yanıt verdik. Gelin birlikte bakalım ketoral şampuan ne işe yarar? 

Ketoral Şampuan İçeriğinde Ne Vardır?

Ketoral Şampuan; deride oluşan Pityriasis Versicolor, Seboreik Dermatit, Piyriasis Capitis isimli mantarların tedavisinde kullanılır. Bu mantar türleri genellikle vücudun birçok yerinde boyun, kol, bacak, göğüs, sırt, kulak arkası, saçlı deride görülmektedir.

Çoğunlukla döküntü ve kızarıklık olarak ortaya çıktığı gibi koyu kahverengi ya da bronz renklerde pul pul görüntüler ile de karşımıza çıkmaktadır. Ancak sıklıkla saçlı deride meydana gelmektedir. Ketoral’ın etken maddesi Ketokonazol’dur.  Yardımcı maddeleri ise: Sodyum Lauril Eter Sülfat, Saf Su, Sodyum Klorür, Viking Esansı, Hindistan Cevizi Yağı Asidi, Eritrosin Boya, Hidroklorik Asittir.

İçeriğinde bulunan Ketokonazol mantar öldürücü bir yapıya sahiptir. Mantarın hücre duvarını kırmayı başararak öldürücü etki oluşturması ile mantarın oluşumunu ve üremesini engellemektedir. Ketokonazol İmidazol türevi sistemik antimikotik olarak görülen ilaç grubundandır.

1- Ketoral Şampuan Faydaları Nedir?

Medikal şampuan türlerinden sayılan ketoral döküntülü ve kaşıntılı mantar türlerine fayda sağlamaktadır. Hangi rahatsızlıklara iyi geldiğini madde madde sizlere anlatacağız.

Saçlı deride oluşan mantar enfeksiyonlarınaSaç derisinde oluşan kabuklanmalaraSaç derisinde meydana gelen kepek sorununaSaç ve saç derisinde ki yağlanmalaraSaçkıran rahatsızlığınaMantarların çoğalmasına ve yayılmasınaSeboreik dermatit rahatsızlığınaKalıtsal etkenlerden oluşan saç tellerindeki incelmeyeGenetiksel oluşan saç dökülmelerineSaç derisinde ortaya çıkan sivilcelereSaç ekimi sonrasında koruma amaçlıDht hormonunun baskılanmasına

Bahsetmiş olduğumuz rahatsızlıkların hepsinde hekimler tarafından hastalara tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Ancak medikal bir şampuan olmasından dolayı hekimin önerdiği süre kadar kullanmakta fayda bulunmaktadır.

2- Ketoral Şampuan Zararları Nedir?

Medikal şampuan türevi olarak özel olarak bilim ilaç servisi tarafından üretilen şampuan doğru kullanımlarda fayda sağladığı kadar yanlış kullanımlar sebebi ile de fazlasıyla zararlı olmaktadır. Hekim tarafından önerilen kullanım şeklinin fazlasından sakınmak gereklidir. Fazla kullanımlarda saç derisinde tahrişe yol açtığı gibi geri dönüşü olmayan dökülmelere de sebep vermektedir. Cildin tahriş olması istenmeyen rahatsızların artmasına da sebep olmaktadır.

3- Ketoral Şampuan Yan Etkileri Var Mıdır?

Hekim tarafından reçete edilerek kullanılan ketoral şampuan bazı kişilerde istenmeyen yan etkiler de göstermektedir. Ancak bu yan etkiler nadir görüldüğü gibi geçici belirtiler olarak da ortaya çıkmaktadır. Bu sebepten dolayı aşağıdaki belirtilen yan etkilerden bir veya birden fazlası ile karşılaşıyorsanız mutlaka hekiminize danışmalı ve kullanım aşamasını tekrardan hekim kararına bırakmalısınız.

Saç derisinde kurulukAnormal saç dökülmesiSaç renginin değişmesiYanma hissiKaşıntıŞişmeKurdeşenAzalan trombositlerKanamaAşırı duyarlılıkTahriş olan cilt yapısıHazımsızlıkUyuşma, karıncalanmaEreksiyona ulaşamamaBöbrek rahatsızlıklarıMide bulantısı, kusmaKarın ağrısıİshalArtan gözyaşıCiltte oluşan soyulmaBaş dönmesiGüneş ışınlarına aşırı duyarlılıkErkeklerde meme büyümesiAzalan sperm sayısıMenstrüel bozukluklar

Bu durumlar çok nadir görülen yan etkileridir. Ancak bahsedilen etkilere maruz kalıyorsanız kullanımı hemen kesmeli ve hekiminize durumu anlatmalısınız.

Fakat bazı yan etkiler var ki ciddi sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Bu durumların sebebi ise anafilaksi semptomlar olarak görülmektedir. Yani şampuanın içeriğinde bulunan maddelere alerjik bir yapınızın olduğunu sizlere haber vermektedir.

Hırıltılı solunumNefes almakta güçlükBoğuk sesDil de oluşan şişmeGöğüste oluşan sıkışıklıkYutma güçlüğüBayılmak

Buna benzer ciddi reaksiyonlar göstermeye başladı iseniz mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna muayene olmanız ve şampuanı tekrardan kullanmamanız gerekmektedir.

4- Ketoral Şampuan Kullanımı Nasıldır?

Ketoral şampuan nasıl kullanılır? Sorusu da en az kullanım alanları kadar merak edilmektedir. Ancak kullanımı mantar enfeksiyonunun bulunduğu bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Bizler size genel olarak nasıl kullanıldığını anlatacağız. Ancak siz mutlaka hekiminizin size ne sıklıkta ve ne kadar süre kullanacağınızı söylediyse o şekilde kullanmalısınız.

Öncelikle mantar rahatsızlığının yaşandığı bölgeyi ıslatınızArdından şampuanı bölgeye sürüp parmaklarınızla köpürtmeye başlayınız3-5 dakika arası masaj yaparak köpürtmeye devam edinizSonrasında bol su ile durulama işlemi gerçekleştiriniz.

Bu işlemi hafta da 2 kez olmak üzere 3-4 hafta uygulayınız. Ancak kullanım sırasında göz ve ağız ile şampuanın temasına dikkat ediniz. Eğer istenmeyen bir temas oldu ise bol su ile bölgeyi hemen temizleyiniz. Şampuanı sadece mantar olan bölge için kullanmanız gerekmektedir. Mantar olmayan hiçbir bölge için ürünü kullanmayınız. Doktorunuz aksi bir kullanım şeklini sizlere tavsiye etti ise mutlaka hekimin önerisine göre ürünü kullanmaya devam ediniz.

5- Ketoral Şampuan Gebelerde Ve Çocuklarda Nasıl Kullanılır?

Ketoral şampuan gebelerde ve çocuklarda kullanılması çok doğru bulunmamaktadır. Özellikle 2 yaş altı çocuklarda asla kullanılması tavsiye edilmemektedir. Gebelerde ve iki yaş üstü çocuklarda yeteri kadar bilimsel araştırma yapılmadığı için hekim uygun görmedikçe tavsiye edilmemektedir. Ancak hekim uygun görüyorsa prospektüsünü okuyarak kullanmanız ve yan etkilerini gördüğünüz takdirde bırakmanız önerilmektedir.

6- Ketoral Şampuan Yüze Sürülür mü?

Ketoral yüze sürülür mü sorusu da sıklıkla araştırılan konular arasında yer almaktadır. Evet, vücudun çeşitli yerlerinde oluşan mantar enfeksiyonları için kullanılabilir.

Ancak göz ve ağız ile asla temas etmemesi gereken bir medikal endikasyon olduğu için hekiminiz önermedi ise asla yüz bölgesin de kullanmayınız. Eğer hekim reçete etti ise yüz bölgesine uygularken göz ve ağız kısmına bulaşmamasına dikkat etmelisiniz.

7- Ketoral Şampuan Kortizonlu Mu?

Ketoral mantar enfeksiyonlarının hemen hemen hepsine iyi geldiğinden dolayı insanlar ürünün içeriğinde kortizon seviyesini merak etmektedirler. Ancak medikal şampuan olan ketoral de kortizon bulunmamaktadır.

8- Ketoral Şampuan Muadilleri Nedir?

Hekimin önerisi ketoral ise mümkün mertebe o ürünü almaya özen gösterin. Ancak bazı durumlarda eczanelerde stok durumunda sorun olduğu için muadil ürünler tercih edilmektedir. Eğer başka bir eczaneden alma durumunuz söz konusu değilse muadil olarak kullanabileceğiniz ürünler şunlardır:

Nizoral şampuanKonazol şampuanFungoral şampuanKetoderm

9- Ketoral Şampuan Reçetesiz Alınır Mı?

Ketoral, Medikal endikasyonlara sahip olduğu için eczaneler dışında yani market raflarında satılamayan bir üründür. Bu sebepten dolayı reçetesiz ürünü alma şansınız bulunmamaktadır. Ayrıca alma imkânınız ola dahi hekim tavsiyesi olmadıkça bu tarz ciddi ilaç türlerini kullanmamanız kendi sağlığınız için büyük önem arz etmektedir.

10- Ketoral Şampuan Ne Kadar?

Ketoral şampuan fiyatı en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. Ancak ürünün iki farklı doz ile satışı yapılmaktadır. Bu sebepten dolayı internette yazan birçok sitenin verdiği fiyat bilgileri yanlışlıklar göstermektedir. Bizler sizler için iki farklı dozunda fiyatlarını ayrı ayrı yazacağız.

11- Ketoral Şampuan Fiyatı 2021’de Ne Kadar Oldu?

Ketoral şampuan fiyatı 2021 tarihi itibari ile şöyledir:

60 mg olarak satılan şampuan 10,47 TL100 mg olarak satılan şampuan ise 17,17 TL’dir.12- Ketoral Şampuan Kullananların Düşünceleri Nedir?

Ketoral şampuan kullananlar sıklıkla ürünün başarılarından söz ettiğinden dolayı mantar problemi yaşayan birçok insan bu ürünü kullanmak istemektedir. Fakat bazı durumlar unutulmamalıdır ki her insana her ilaç iyi gelmemektedir. Bazılarının ilaçlara gösterdiği reaksiyonlar ölümcül olaylara sebep verdiğinden dolayı hekimin sizlere uygun gördüğü ilaçları kullanmanız en doğru olanıdır.

13- Ketoral Şampuan Saç Dökülmesini Engeller Mi?

En çok merak edilen kısımlardan birisi ise saç dökülmesini engelleyip saç uzamasına fayda sağlayıp sağlamadığıdır. Fakat bilinmesi gerekir ki birebir saç uzatmaya etken bir madde içeriğinde bulunmamaktadır.

Ancak mantar enfeksiyonlarından oluşan dökülmelere ve saçın uzamamasına, mantar enfeksiyonunu yok ederek dolaylı yoldan etki etmektedir. Yani ketoral şampuan bire bir bu imkânları sunmasa da mantardan dolayı oluşan sebeplere mantarı yok ederek etki etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!