featured

Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır | 7 Adımda Sağlıklı Cilt Bakımı Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Havaların soğumaya başladığı, cildimizin kurumaya başladığı aylarda buna bir de kirli atmosfer ve yetersiz neme sahip ortamlarda bulunmak eklendiğinde, kış aylarında cilt bakımı nasıl yapılır sorusunun cevabı çok daha önemli hale gelmektedir. Soğuk havalarda doğru cilt bakımı ürünleri ile doğru uygulamalar yaparak çok daha sağlıklı bir cilde sahip olmak ise oldukça kolaydır. İşte, kış aylarında cilt bakımı önerileri!

7 Adımda Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

Cilt bakımı nasıl yapılır sorusunun cevabı her cilt bakımı için farklı çözüm yolları ile sunulabilir. Kuru ve açık tenli ciltler için farklı cilt bakımı önerileri sunulabileceği gibi yağlı ya da koyu renk tenler için de farklı çözümler uygulanmaktadır. İşte, kış ayları ve soğuk havalarda cilt sağlığımızı korumanın kolay yolları!

1 – Alkol İçeren Tonik Kullanmaktan Kaçının

Eğer çok kuru bir cilde sahipseniz, kuru ciltler için tonik önerileri arasında yer alan alkol içerikli ürünleri tercih etmemelisiniz. Aksi halde alkol içeren tonikler, cildinizin üst bölgesinde yer alan ve cildinizi dış etkenlerden koruyan tabakanın kalkmasına neden olur. Bu da cildinizi dış etkenlere karşı korumasız hale getirir. Bunun yerine cildinizi kurutmayacak cilt bakımı seti tercihinde bulunabilir ya da içeriğinde sabun kaynağı olmayan losyonlar uygulayabilirsiniz.

2 – Sağlıklı Beslenerek Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

Sağlıklı bir cildin öncelikle sağlıklı beslenme alışkanlığı ile sağlanacağı unutulmamalıdır. Cilt sağlığını korumak için mevsimine uygun meyve ve sebzeler ile bitkisel yağlar tercih edilmelidir. Birçok insan kilo vermek için sağlıklı beslenme alışkanlığından vazgeçmektedir. Bu da bağışıklığın düştüğü olumsuz hava koşullarında cildin kendisini koruyamamasına neden olur.

Sağlıklı bir cilt için kış aylarında nasıl beslenmeli sorusunun cevabını bilmek gereklidir. Mevsimine uygun olarak seçilen balık türlerinden haftada en az 2 kez yemek cildin yağ dengesini korumasına yardımcı olur. Ayrıca yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da günde 2 litre su içiyor olmak cildin daha genç ve sıkı bir görünüme sahip olmasını sağlar.

3 – Nem Sağlıktır |  Odaları Nemlendirerek Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

Soğuk havalara karşı cilt sağlığını korumak için dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da nemdir. Havaların soğuması, elektrikli soba, klima ya da kalorifer kullanımı yaşam alanlarındaki nemin azalmasına neden olmaktadır. Kuru bir havada geçirilen uzun süre ise cildin çok daha fazla kuruması sonucunu ortaya çıkarır.

YouTube video

Bu noktada, doğru cilt bakımı rutini ile cildin nemlendirirken, kapalı ortamlardaki havayı da nemlendirmek önem taşır. Oda nemlendirici cihazlar ya da yöntemler ile kuru havanın neden olduğu cilt problemlerinden kurtulmak mümkündür.

4 – Güzelliğin Değişmez Kuralı Dudak Bakımı Ürünleri Kullanın

Kış aylarında cilt bakımı nasıl yapılır sorusuna cevap verirken yer verilmesi gereken bir diğer nokta ise dudak bakımıdır. Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmanın değişmez kurallarından biri cilt bakım kremi kullanmakken, dudaklarınızı nemlendirerek, daha sağlıklı ve güzel bir görünüme sahip olabilirsiniz. Özellikle gece uyumadan önce kullanacağınız balm ürünleri ile dudaklarınızı kış aylarının soğuk havalarından koruyabilirsiniz.

5 – Cilt Bakım Kremi Seçerken Dikkatli Olun | Sağlıklı Cilt Bakımı Önerileri

Nemlendirici kremler kullanmak cildin yağ ve su oranını dengelerken, doğru cilt bakım ürünleri ve cilt bakım maskeleri arasından bir tercihte bulunmak sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Yoğun nemlendirici içeren kremler ile cildinizi soğuk havalardan koruma imkanı bulursunuz. Ayrıca kirli havaya maruz kalan ciltlerin sağlığını çok kolay kaybedeceğini unutmamalısınız. Bu noktada cilt neminizi mutlaka ve mutlaka korumalısınız.

6 – Yaza Hazırlık Yaparken Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

Yaz aylarında sağlıklı ve temiz bir cilde sahip olmak için yaptıracağınız epilasyon ya da estetik uygulamalarını kış aylarında yapmalısınız.  Cilt uygulamaları yapılırken güneş ışığından kaçma konusunda oldukça başarılı olacağınız bu aylarda yaptırdığınız işlemlerde leke ya da kırışıklık oluşma olasılığı azalacaktır. Bu nedenle cildinizi yaza hazırlamak için bu ayları kullanmaktan çekinmeyin.

7 – Uzun Süreli Sıcak Duş Cildinizi Kurutur

Cildinizin yağ ve su dengesinin bozulmaya müsait olduğu kış aylarında kuru ve yıpranmış bir cilde sahip olmamak için sıcak duştan uzak durmalısınız. Yarım saatten daha fazla sıcak suya maruz kalan cildimiz kabuklanmaya ve egzama olmaya yüz tutar. Bu nedenle kaynar su ya da sıcak su ile uzun süre duş almaktan kaçınmalısınız.

Kışın yıpratıcı özelliklerinden cilt sağlığınızı korumak veya cildinizin nem dengesini doğru oranda tutmak için cilt bakımınızı ihmal etmeyin. Daha iyi bir kış geçirmek ve kışın olumsuz etkilerinin cildinizi kurutmasını önlemek için kışın cilt bakımı nasıl yapılır sorusunun cevaplarını önemseyin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!