Kuruyemişler Nasıl Taze Tutulur
Kuruyemişler Nasıl Taze Tutulur

Kuruyemişler Nasıl Taze Tutulur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her evde olmazsa olmaz bir atıştırmalık çeşididir kuruyemiş. Çok fazla çeşidi vardır ve bu sebeple her damak tadına hitap eden bir ürün vardır. Kimisi E vitamini bakımından zengin bir kaynak olan fındığı başka biri Omega-3 desteği veren cevizi bir diğer kişide antioksidan içeriği ile ünlü Antep fıstığını ya da Kalsiyum ve Magnezyum deposu olan kaju tüketmeyi tercih eder.

Kuruyemiş hem yetişkinler hem de çocuklar için oldukça sağlıklı ara öğündür. Tek başına tüketebileceğiniz gibi tariflerde malzeme olarak da kullanabilirsiniz. Ezmesini ya da ununu yaparak glütensiz tarifler kendinize oluşturabilirsiniz.

Kuruyemiş bu kadar marifetli olunca bol bol almak istiyoruz. Bol bol alınca da bayatlayabiliyor sonra yemekten zevk almıyoruz. O zaman kuruyemişleri nasıl taze tutabiliriz gelin birlikte göz atalım.

Kuruyemişleri Taze Aldığınızdan Emin Olun

Kuruyemiş önemli bir besin kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Doğru faydalanabilmek için ürünün taze ve kaliteli olması gerekiyor. Bu sebeple kuruyemiş aldığımız yeri titizlikle seçmemiz ve güvenli adreslerin kollarına kendimizi bırakmamız faydalı olacaktır. Bol çeşidi ve kaliteli ürünleriyle bilinen Hayfene’den istediğiniz kuruyemiş çeşidini alabilirsiniz.

Kuruyemişleri Havayla Temas Ettirmeden Saklayın

Taze taze aldığınız kuruyemişlerinizi doğru saklama koşullarıyla uzun süre bayatlamadan tüketebilirsiniz. Kuru ürünler genellikle yaşına göre daha dayanıklı olduğu bilinir. Özellikle tohum olarak adlandırılan yemişlerin dayanıklılığı da yüksektir. Uygun olmayan koşullar altında saklandığında ise kısa sürede bozulabilir.

Ürününüzü kuru, nemsiz, direk ışık almayan, ısı dengesi sürekli değişmeyen ve ağzı kapalı bir şekilde saklamanız gerekir. Ürünü porsiyonlara bölerek saklayabilirsiniz. Böylelikle her seferinde kuruyemişler havayla temas etmemiş olur. Yemişleri daha uzun süre saklamak isterseniz buzdolabı poşetine koyup buzdolabında saklayabilirsiniz.

Dondurucuya Atarak Kuruyemişlerinizi Taze Tutabilirsiniz

Kuruyemiş sıvı oranı oldukça düşük bir üründür. Bu sebeple doğru saklama koşulları altında oldukça uzun süre saklanabilir. Oda sıcaklığında ağzı kapalı olduğu sürece dört ay kadar bayatlamadan durabilir. Buzdolabında saklarsanız bu süre altı ay kadar uzayabilir. Buzdolabınızın dondurucu kısmında saklarsanız bir sene boyunca kuruyemişlerinizi taze taze tüketebilirsiniz. Bazen bir tatlının üstünde bazen de bir böreğin içinde karşımıza çıkar kuruyemiş… En iyisini ve en lezzetlisini yerken aldığımız keyif oldukça fazladır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!