featured

Lambader Çeşitleri Nelerdir | Dekorasyonda Öne Çıkacak Lambader Tasarımları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lambader çeşitleri yaşam alanlarında hem kullanışlı hem de dekoratif ürünlerin başında gelmektedir. Tasarım odaklı olan bu aydınlatma ürünü, akşamları loş ve romantik bir ortam yaratmak için oldukça uygundur. Bunun yanı sıra farklı tasarımı sebebiyle dekorasyonda güçlü bir parça olarak kullanılabilecektir. Peki, lambader çeşitleri neler? Hangi yaşam alanı için hangi lambader modeli tercih edilmeli? İşte, tüm detaylar…

Lambader Çeşitleri | Ayaklı Abajurun Adı Ne?

Ayaklı abajur adı ne diye araştıran kişilere öncelikle cevabın lambader olduğunu belirtelim. Lambader çeşitleri klasik, modern, taşlı ve ağaç formunda onlarca farklı çeşide sahiptir. Bu nedenle kullanıcıların beklentilerini ve dekorasyonunu baz alarak en uygun çeşidi tercih etmesi önerilmektedir.

1- PVC Lambader Nedir? IKEA Lambader Çeşitleri

PVC lambader modelleri, aslında bilinen klasik modellerdir. Dış kısmında PVC malzeme içeriği kullanıldığından bu lambaderler, spor ya da modern dekorasyonların tamamında tercih edilebilecektir. IKEA markasının tüm lambader çeşitleri genel olarak PVC dış malzemesiyle tasarlanmıştır.

Ancak klasik modellerden daha şık bir tasarımı bulunduğundan, dekorasyonda güçlü bir parça olduğu söylenebilir. IKEA lambader tasarımları genel olarak metal ve tek abajur ayağı formunda tasarlanmıştır. Gold ya da gümüş renk seçenekleri bulunan bu lambader çeşitleri daha çok avangard evler için tercih edilebilecektir.

2- Koçtaş Lambader Çeşitleri

Koçtaş lambader çeşitleri avangard ya da spor evler için tercih edilebilecek çok fazla alternatife sahiptir. İsterseniz PVC malzeme kaplı tek abajur ayağı formunda bulabileceğiniz gibi, dilerseniz üç ahşap ayaklı klasik formları da tercih edebilirsiniz. Koçtaş lambader kategorisinde sıra dışı bir tasarım olan okuyucu lambası tasarımı şeklinde lambader çeşitleri de bulabilirsiniz. Bu lambader çeşitleri, geniş ürün yelpazesiyle müşterilere sunulmaktadır.

3- Modern Lambader Çeşitleri | Evidea Lambader Modelleri

Modern lambader çeşitleri Evidea markasında da sıkça rastlanmaktadır. Evidea lambader çeşitleri arasında en çok öne çıkan model, raf formlu lambaderlerdir. Yaşam alanlarınıza şık bir dekoratif lambader almak istiyorsanız ve yeriniz yoksa, raf formdaki Lambaderler tercih edebilirsiniz. Raf formundaki bu ürünler hem aydınlatma hem de organizer olarak kullanılabilecektir.

4-Ağaç Lambader Çeşitleri |  Vivense Lambader Modelleri

Ağaç lambader çeşitleri, yaşam alanlarında natüre yani doğal bir dekorasyon elde etmek için oldukça kullanışlı bir seçimdir. Son zamanların en popüler lambader çeşitleri el yapımı olduğu için, yaşam alanına farklı bir hava katacaktır.

Vivense lambader modelleri arasında çoğunlukla el yapımı ve ahşap modellere ulaşabilmek mümkündür. Ağaç lambaderler genellikle minimalist tasarımlardan hoşlanan kişiler için uygun olacaktır. Çünkü maksimalist tasarımların avangard bir görünümü bulunduğundan, ağaç lambaderler bu dekorasyonunun önüne geçebilecektir.

Vivense lambader modelleri için tıklayınız.

6- Lambader Çeşitleri ve Fiyatları Nelerdir? Lambader Fiyatları Ne Kadar?

Lambader çeşitleri ve fiyatları seçilen ürünün özelliklerine göre farklılık gösterecektir. Klasik üç ayak formunda tasarlanan lambaderler diğer modellere nazaran oldukça uygundur. Ancak tek ayaklı olarak tasarlanan ürünlerin genel olarak bu lambader çeşitleri açısından daha pahalı olacağı söylenebilecektir.

7- Lambader Işığı Nasıl Olmalı? Lambader Hangi Odada Kullanılır?

Peki lambader ışığı nasıl olmalı? Lambader çeşitleri için genel olarak sarı ışık kullanımı önerilmektedir. Çünkü sağlık açısından önerilen ışık rengi sarıdır. Lambader genellikle günlük hayatta en çok kullanılan odalarda tercih edilmelidir.

Lambader çeşitleri daha az elektrik harcadığından aslında elektrik tasarrufu konusunda da yarar sağlayacaktır. Bu nedenle günün büyük bir bölümünün geçirildiği yaşam alanlarında tercih etmek, bu tasarrufun etkili sonuçlar getirmesine yardımcı olacaktır. Lambaderlerin en sık tercih edildiği alanlar salonlar ve yatak odalarıdır.

8- Lambader Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Lambader alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Lambader çeşitleri öncelikle sağlam ve tabanı yere dengeli basabilen modeller olmalıdır. Işığın daha yüksekten verilmesi, odanın daha aydınlık görünmesini sağlayacaktır. Bu nedenle ayağının uzunluğu da oldukça önemli bir kavramdır.

Lambaderi çalıştırmak için birden fazla elektrik düğmesinin olması da oldukça önemlidir. Seçilen lambaderin üzerinde bir çeşit lamba gölgesinin bulunmasına dikkat edilmelidir. Çünkü bu gölge olmadığı takdirde, aşırı bir parlaklık oluşabilmekte ve gözler hasar görebilmektedir.

YouTube video

Lambader çeşitleri arasından seçim yaparken mutlaka dekorasyonun tarzına uygun seçimler yapmalısınız. Aksi takdirde bu dekoratif ürün, yaşam alanınızda öne çıkan bir parça olamayacaktır. Yine dekorasyonda bütünlük sağlayan renk tonlarına uygun seçilmesi ya da dekorasyonu patlatacak renk seçimleri yapılması önerilmektedir.

Salon dekorasyonu nasıl yapılmalı konusunda detaylı bilgi almak için yazımıza göz atabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!