featured

LMAO Ne Demek? Sosyal Mecralarda Sık Sık Karşılaştığımız LMAO ve LOL Açılımı Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LMAO ne demek hiç düşündünüz mü? Birçok sosyal medya sitesi ile mesajlaşma uygulamalarında karşılaştığımız ve LMAO nedir şeklinde merak ettiğimiz bu kısaltmanın anlamını eminiz ki siz de düşünmüşsünüzdür. Peki LMAO anlamı nedir biliyor musunuz?

İsterseniz sıklıkla duyduğunuz LMAO anlamı ve açılımı hakkında sizleri aydınlatmak isteriz. Ayrıca bu haberimizde LMAO kelimesi kadar merak edilen LOL ne demek sorusuna da cevap vereceğiz. Hazırsanız başlayalım…

LMAO Ne Demek?

LMAO ne demek sorusuna hızlıca bir cevap verelim. Aslında İngilizce kökenli olan LMAO kelimesi bir kısaltmadır. Günümüzde LMAO açılımı ”Laughing my as off” biçimindedir ve ”Gülmekten çatladım” anlamına gelmektedir. Bu yüzden de LMAO kelimesi genellikle sosyal medyada eğlence ile birlikte ön plana çıkıyor. 

Dünya genelinde bu kadar fazla kullanılan ve LMAO nedir şeklinde merak edilen bu kısaltma  artık Türkçeye de girmiş durumda. Herhangi bir konu üzerinde anlamı olmaksızın gülme belirtisi olarak kullanılan LMAO ayrıca LOL kelimesi ile de beraber kullanılabiliyor. Peki LMAO kadar merak edilen LOL ne demek? Lol açılımı ne anlama geliyor gelin birlikte bakalım…

1- LOL Ne Demek?

Hazırsanız LOL ne demek hemen açıklayalım. İngilizce ”Laughing Out Loud” tamlamasının ilk harflerinden oluşan LOL kelimesi, Türkçe olarak ”Sesli Güldüm” anlamına geliyor. Daha çok yazışırken kullanılan kısaltma, günlük kullanımda da argo olarak geçmediği için kullanılabilir. LOL tabiri özellikle Amerikan halkının kullandığı bir tabir olsada, sosyal medyanın yaygın kullanımı ile birlikte Türkiye’de de kısa sürede kullanılmaya ve yayılmaya başladı. 

LOL’ü daha çok yapılan bir esprilerin ya da gülünç olayların ardından görmüş ya da duymuşsunuzdur. Eskiden daha fazla kullanılan emojilerin yerini dolduran bu kısaltma, LMAO kelimesi ile karıştırılmamalıdır. LMAO argo bir tabirdir ve sizleri kalabalık ortamlarda zor durumda bırakabilir…

A- LOL ile LOL Oyunu Arasındaki Fark Nedir?

Belirtmek lazım ki, LOL ile LOL oyunu da sıklıkla karıştırılan kelimelerden. Aslında bir oyunun baş harflerinin kısaltılmışı da olan LOL, ”League Of Legends” oyununun kısaltması olarak kullanılıyor. Oyunun Türkçe anlamı ”Efsaneler Ligi” anlamına gelirken, gülme tepkisi olarak kullanacağınız LOL ile karıştırmamanız haliyle önem arz ediyor. 

2- LOL ve LMAO Arasındaki  Fark Nedir?

LMAO ile LOL kısaltmalarının farklı aslında LMAO kısaltmasının biraz daha büyük tepki belirtiyor oluşu olabilir. LMAO, kullanım olarak LOL’e göre daha kaba ve vurguludur. Günümüzde gözlerden yaşlar getiren bir emoji yerine kullanılacak LMAO ifadesi, eğer çok yakın arkadaş grubunda kullanılmazsa bu kelimeden farklı anlamlar çıkartılabilir ve yanlış anlaşılabilir. Şayet argo kullanımının sıkıntı yaratmayacağı bir ortamdaysanız, LMAO yerine LOL diyebilirsiniz…

3- LMAO Benzeri Kısaltmalar Hangileridir?

LMAO kadar kullanılmasa da, bir gün karşınıza çıkmış ya da mutlaka çıkacak kısaltmalar hakkında da sizleri bilgilendirmek isteriz. LMAO, LOL ve bunun gibi sosyal medya üzerinde sıklıkla kullanılan tepki belirten kelimeler hangileridir? 

LOL (Laugh out Loud): Sesli güldüm.TBT (Throwback thursday): Perşembe’ye dönüş.ASAP (As soon as possible): En kısa sürede.TTYL ( Talk to you later): Sonra konuşuruz.AFK ( Away from the keyboard): Klavyeden uzakta.BTW (By the way): Bu arada, hazır yeri gelmişken.TTYL ( Talk to you later): Sonra konuşuruz.POV (point of view): Bakış açısı.LOL (Laugh out Loud): Sesli güldüm.BRB (Be right back): Hemen döneceğim.JK (Just kidding): Şaka be oğlum.ROFL (Rolling on the floor laughing): Gülmekten yerlere yattım.POV (point of view): Bakış açısı.XOXO (Hugs and kisses): Sevgiler ve öpücükler.

4- LMFAO Ne Demek? 

Peki LMAO kadar kullanılan ve gözümüze çarpan LMFAO ne demek sorusuna gelelim. LMFAO kelimesinin aslında iki anlamı bulunuyor. LMFA ”Laughing My Fat/friggin ass off” kelimelerinin oluşumu olan ve LOL diye tabir edilen kelimenin argosu olarak kullanılmaktadır. Genellikle internet deyimi olarak kullanılan LMFAO’nun ayrıca ”Gülmekten yarıldım” ve argo anlamında ”Bir tarafımla güldüm” gibi anlamları da bulunmaktadır. 

LMFAO aynı zamanda bir Amerikan müzik grubunun da ismidir. LMFAO kelimesi ile LMFAO müzik grubunu karıştırmamak için dikkat etmeniz gerekiyor. 

A- Lmfao Müzik Grubunun Üyeleri ve Albümleri Hangileridir?

LMFAO grubu 2006 yılında, en iyi çıkış yapan Amerikan elektro pop müzik grubu olarak biliniyor. Los Angeles, California ABD’de kurulan ünlü müzik grubunun grup üyeleri yaptıkları müzik tarzını ”Parti Rock” olarak belirtiyor. 

5- ROFL Ne Demek?

LMAO, LOL nedir açıkladık. Peki en çok merak edilen popüler kelimelerden ROFL ne demek? ROFL kelimesi İngilizce bir kelimedir ve açılımı ”Rolling On The Floor Laughing” dir. Bu fazlasıyla uzun tamlama, genelde çok komik durumlarda kullanılıyor ve gülünç anlara daha da gülünçlük katıyor. 

ROFL kelimesinin bir Türkçe anlamı da bulunuyor. Yerlerde yuvarlanarak gülmek anlamında kullanılan ROFL kelimesini siz kullansaydınız hangi haliyle kullanırdınız?

6- KEKW Ne Demek?

Günümüzde birçok kişinin oyun yayınlarını takip etmek amacıyla kullandığı Twitch’te son günlerde KEKW kelimesi fazlaca kullanılmaya başlandı. Twtich Chat’inde konuşan insanların birbirileriyle arasında sıklıkla kullandığı KEKW ne demek bizde sizler için araştırdık.

Artık oldukça popülerleşen KEKW kelimesi, diğer sosyal medya mecralarında da tepki göstermek için kullanılır hale geldi. KEKW’in ortaya çıkış hikaesi ise 2019 yılına uzanıyor. Emote’ta görülen 65 yaşındaki İspanyol bir komedyen olan Juan Joya Broja, 2007 yılının Haziran ayına katıldığı bir programda bu görüntüyü veriyor. Bir televizyon programında hikayesini anlatırken kahkaha atmaya başlayan komedyenin bu komik anları, 2019 yılında bir Twitch eklentisi olarak FrankerFaceZ tarafından tekrar ortaya çıkarıldı. 

Kısa sürede popüler olan Emote, ünlü yayıncıların da kullanımıyla birlikte herkes tarafından tanınır hale geldi. Sizde eğlenceyi seven ve bol bol gülen biriyseniz, en komik sakarlıklar videolarını izlemenizi öneririz…

7- Bonus! İngilizce Kısaltmalar Konusunda Daha Fazla Bilgi Edinmek İster misiniz?

YouTube video

Hayatınızı kolaylaştıracak İngilizce kısaltmalar için sizlere çok faydalı olabilecek bir içerik getirdik. İyi seyirler…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!