Makale Yazarak Para Kazanmak İstiyorum Ne Yapmalıyım? Güvenilir Makale Yazma Siteleri Nelerdir?

Günümüzde makale yazarak para

Günümüzde makale yazarak para kazanmak, ev rahatlığında İnternetten para kazanmak için yapılabilecek işlerden sadece bir tanesidir. Bugün sizlere Makale Yazarak Para Kazanma konusunda bilinen her şeyi aktarıp kazanç elde etme yollarından bahsedeceğiz. İşte, makale yazarak internetten para kazanmak için bilmeniz gerekenler.

Makale Nedir? Makale Yazarak İnternetten Para Kazanmak İster misiniz?

Bugünün şartlarında makale nedir sorusunun iki cevabı bulunmaktadır. İlki, akademik olarak bir sorunu ele almak, ölçümlemek ve soruna çözüm bulmak amacı ile çalışmalar yürütmenin ardından hazırlanan tezdir. Diğeri ise hemen her gün karşılaştığımız gazete, dergi, blog ve diğer online ortamlarda yayınlanan, bir konu hakkında bilgilendirici metinler olarak bilinir. Bilimsel olarak makale nedir sorusunun cevabı ilk anlattığımız yönünde olsa da web alanında da hazırlanan sistemli yazılara makale denmektedir. 

1 – Makale Yazarak Para Kazanmak İstiyorum Makale Nasıl Hazırlanır Bilmiyorum

Yazarlık yapmak yani makale yazmak için öncelikle temel imla kurallarına sahip olmanız gerekmektedir. İçeriklerinizi akıcı bir dil ile düzgün bir Türkçe ile yazmanız gerekiyor. Makalelerde SEO uyumu olmak zorunda çünkü satın alan müşteriler satın aldıkları makalelerin Google’da üst sıralarda çıkmasını ister. SEO uyumlu makale Google’da kısa sürede tırmanışa geçerek makale satın alan müşteriyi hoşnut eder.

Makale yazarken kullanılacak program en basit Office Programı olan Word’dür. Word kullanımındaki amaç yazılan makaleyi güvenli bir şekilde alıcıya ulaştırmak ve içinde resimleri de bulundurabilmektir. Word programı kendi içerisinde sözlük bulundurduğu ve yazım kuralları için uyarıda bulunduğu için oldukça kullanışlı bir yazılımdır. 

Makale yazarken oldukça geniş bir yelpazede araştırma yapmanız gerekiyor. Yazacağınız şey bir haber konusu ise o haberin birkaç kaynaktan okunarak teyit edilmesi ve en doğru bilgilerin içermesi gerekmektedir. SEO oranları makaleler için oldukça önemlidir. SEO oranına uymayan makale tekrar iade edilebilir hatta müşterinin sizden tekrar makale almamasına yol açabilir.

2 – SEO Nedir? SEO Kuralları Nedir?

Kısaca SEO ya da Türkçe olarak bilinen Arama Motoru Optimizasyonu, içeriğinizin arama motorlarında fark edilmesini sağlayan ve yazınızı değerli gösteren düzenlemelere denir. 

Örnek olarak bir Teknoloji makalesi yazmak istiyor ve o konuda üst sıralarda çıkmak istiyorsanız “Teknoloji” kelimesine ağırlık vermeniz gerekiyor tabi iki SEO uyumu yaparken Neden – Sonuç ilişkisi bozulmamalı, metin akışı sekteye uğramamalıdır. 

Makale içerisinde Teknoloji kelimesi tek başına yeterli kalmayacaktır. Kullanıcılar makaleye ulaşmak için Teknoloji yerine Google’da Teknoloji Haberleri olarak arama da yapabilir. Bu aramaları göz önünde bulundurarak hatta Google’da araştırma yaparak ona göre niş anahtar kelime seçerek makale oluşturulmalıdır.

Temel SEO Kuralları Nelerdir?

Bir makale için çok sayıda SEO kuralı bulunmaktadır. Bu kurallar ise makalenin başlığından META açıklamasına kadar ince ince işlenmelidir. İşte, temel SEO kuralları !

a – SEO Uyumlu Başlık Hazırlama Kuralları

Başlık anahtar kelimeyi içermelidir.Başlık En az 5 kelime olmalıdır ve en fazla 66 karakterden oluşmalıdır.SEO uyumlu makale yazmak için başlıkta en az bir adet rakam bulunması önerilmektedir. 

b – SEO Uyumlu URL Adresi Belirleme

Makaleler paylaşılırken URL kısmı seçilebiliyor ve makale içeriğine göre ayarlamalar yapılabiliyor. Bu konu çoğunlukla makale satın alanlar için geçerli ancak satış yaparken destek olmak istiyorsanız URL yönetimi konusunda destek olabilirsiniz.

Anahtar kelimeyi içeren URL’ye Örnek : “makale-yazarak-nasıl-para-kazanılır.html”

c – SEO Uyumlu META Etiketi Hazırlama

Makaleler için açıklama kısımları oldukça önemlidir. Google, siteye eklenen içeriklerin denetimini yaparken Meta ya da diğer bilinen adı ile Açıklama kısımlarına dikkat eder. Açıklama kısmı Anahtar kelimeleri içerir ve ilgi çekici olursa Google’da hızla yükselecektir.

Meta kısımları genelde makaleyi satın alan kullanıcılara bırakılır ancak makale satarken destek olmak ve kaliteli hizmet sunmak istiyorsanız bu konuda desteklerde bulunabilirsiniz.

Meta satırı kesinlikle anahtar kelimeleri içermelidir.Meta alanı 160 karakterden fazla olmamalıdır.Meta alanı için kurulan cümlenin anahtar kelime ile başlaması avantaj sağlayacaktır.

d – SEO Uyumlu Başlık Kullanımı

Makale içerisinde bulunan başlıklar önemlidir. Makale içerisinde bulunan başlıklar hem okuyucu için hem de Google botları için bir artıdır. Makale başlıklandırmaları ile iki taraf da aradığını kolayca bulma şansı yakalar. Bu sayede index alma sürecini hızlandırarak memnuniyet konusunda artışa gidebilirsiniz.

Makale içerisinde bulunan bir başlık kesinlikle H1 etiketine sahip olmalıdır. H1 başlığı içeriğin en üstünde ana başlık olmalıdır. SEO uyumlu makale yazmak için mutlaka alt başlıklar kullanılmalıdır.H2 ve H3 başlıklarında mutlaka ve mutlaka anahtar kelime geçirilmelidir. Bir içerikte en az bir H2 ve H3 başlıkları bulunmalıdır. 

e – Makale Yazarak Para Kazanmak İçin Uygulanması Gereken Diğer SEO Kuralları

İnternete makale yazmak adeta bir bulmaca çözmektir. Makalenin her bir adımı ince ince dokunmalı ve gerekli tekniklere uygun şekilde işler çıkarılmalıdır. Fakat teknik yoğunluğa önem verip anlatımı sıkıcı hale getirmek, arama motorlarında keşfedilse dahi yazının okunmasının önüne geçecektir. İşte, makale içi SEO kuralları

Anahtar kelime yoğunluğu yüzde 1.0 ile 1.5 oranında olmalıdır. Anahtar kelimeler kullanıcıyı sıkmadan makale içerisine yayılmış olmalıdır. Makale yoğunluk hesaplaması için kullanılan formül de şu şekildedir: (Anahtar Kelime Sayısı / Toplam Kelime Sayısı) X 100 = Anahtar Kelime YoğunluğuAnahtar kelimeler makale başında ilk 50 ve 100 içerinde mutlaka olmalıdır. Hatta bazı SEO araçları ilk cümlede geçmesini önermektedir. Bu sayede Google robotları ilk seferde makale içeriğini anlayacaktır.Makale içerisinde anahtar kelimeler kalın olarak belirtilmelidir. Bu şekilde biçimlendirilme yapılmasındaki amaç yine Google robotlarının ilgisini çekebilmektir.Anahtar kelimeler makalenin son 50 – 100 Kelimesi içerisinde bulunmalıdır. Anahtar kelimelerin anahtar olarak sayılabilmeleri için ek almamaları gerekmektedir. 

3 – Hazırlanan Makale İçerikleri Nasıl Satılır?

Evet; beklenen kısma geldik. Makaleleri hazırladık ancak nasıl satacağımız hakkında bilgimiz bulunmuyor. Makale yazarak para kazanmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum, diyorsanız sakin olun. İşte, hazırladığınız makaleleri satabileceğiniz güvenilir siteler. 

a – Makaleyaz.net

Güvenilir makale yazma siteleri listemizin başında makaleyaz.net gelmektedir. Makale yazarak para kazanmak ve kaliteli makaleler satın alabilmek için hazırlanmış sitede iki ayrı hesap türü bulunmaktadır: Yazar ve Alıcı. Yazar hesabına sahip kişiler siteye makale yükleyebilir, Makaleyaz forum özelliğinden faydalanabilir ve siparişlere teklif vererek istedikleri fiyattan yazma şansı yakalayabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=0JPsMn-8dpM

Alıcı hesabına sahip kişiler ise sisteme yüklenmiş olan hazır makaleler içerisinden satın alma işlemi yapabilir, satın aldığı içerikler ile ilgili yorumda bulunabilir ve forum özelliğinden sınırsız bir şekilde faydalanabilir. Makaleyaz.net ‘ten ödeme alma alt limiti 50 TL olup, mesai saatleri içerisinde neredeyse anında ödeme imkanı sunulmaktadır.  

b – İyimakale

iyimakale.com hazır makale yayımlamak ve özel sipariş almak üzerine kurulu bir sitedir. Ödeme alt limiti 50TL olan sitede ödeme almak için bir sonraki çarşamba gününün beklenmesi gerekmektedir. 

c – YazKazan

yazkazan.net sitesinde sipariş edilen başlıklar üzerinden yazma işlemi gerçekleştirilmektedir. Bu sitede sizin yapmanız gereken ise bu başlıklar için araştırma yaparak makale hazırlamaktır. Ödeme limiti 200TL olan sitede biraz daha sabırlı olmanız gerekecek. 

d – Serbest Kazanmak İsteyenlere Öneriler

Makaleleri güvenle satabileceğiniz sitelerden birkaçı yukarıdaki gibidir. Ancak bunlara bağımlı kalmak istemeyecek olursanız, R10, WM Aracı, Sadeceon ve Bionluk gibi sitelerde özel makale yazımı yapılır şekilde ilanlar vererek kendinize müşteriler kazanabilirsiniz. Makale satışı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli maddelerden birisi de makale açıklamasıdır.

Makale açıklamasında müşteriye ne sunduğunuzu sadece bir dil ile anlatmalı ve güven vermeniz gerekmekte, fazla abartıya girmeden makalenizi pazarlamanız ve ikna etmeniz gerekmekte.

4 – Makale Yazarak Ne Kadar Kazanabilirim? 

Makale kazanç oranları şu an için sabit olarak 100 Kelimesi 1.5TL’dir. Ancak bu oran yabancı dilde yazılan makaleler için farklılık gösterebilir. 100 Kelimesi 4 TL’den başlayan yabancı dil makale ücretleri sahip olunan dile göre de değişiklik göstermektedir. Bu noktada yabancı dilde hazırlanan içeriklerin tamamen yabancı dilde oluşturularak hazırlanması ve anahtar düzenlemelerinin de yine İngilizce olarak planlanması gerekmektedir. Yabancı dildeki makalelerin bu kadar değerli olma sebeplerinden birisi de, Google Adsense kazançlarının yurt dışı amaçlı olan sitelerde daha fazla olmasıdır. 

Bilgisayarda yazı yazarak para kazanmak istiyorsanız, eğer kaliteli ve oldukça başarılı içerikler oluşturduğunuzu düşünüyor ve bundan eminseniz, kendinize ait bir fiyat cetveli hazırlayabilirsiniz. Bu noktada sipariş usulü satışa yönlenmeniz büyük öneme sahiptir. Sitelere eklediğiniz hazır içerikler 100 kelimesi 1.5 ‘dan satılıyor iken, siparişlerde belirtilen özel isteklere uygun şekilde kendi fiyatınızı kendiniz belirleyebilirsiniz. 

İnternete makale yazmak ile çok iyi kazançlar elde eden yazarlar bulunmaktadır. Bunların arasında emekli öğretmenler, ev hanımları, üniversite öğrencileri ve sadece bu alanla ilgilenen yazarlar bulunmaktadır. Siz de kendinizi geliştirmek ve freelance bir iş sahibi olmak istiyorsanız, makale yazarak para kazanmak tam da size göre olabilir. 

https://www.youtube.com/watch?v=Xey3atD5kjs

İnternetten Para Kazanmak ve SEO Uyumlu Makale Yazmak konularında yaşadığınız deneyimleri yorum bölümünden paylaşabilir, bu alanda çalışmak isteyen kişilere önerilerde bulunabilirsiniz. Siz hangi siteyi kullanıyorsunuz? Kullandığınız platformdan memnun musunuz? Haydi yoruma!