featured

Medikal Estetik ve Dudak Dolgusu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tıp, yüzlerce yıl önce ortaya çıktı ve kümülatif bir bilim olarak gelişmeye başladı. Geliştikçe yeni dallar eklendi ve günümüzde en büyük nimetlerden biri olarak görülen plastik cerrahi kendini gösterdi. Eskiden, eğri burnu olan eğri burnunu, ince dudağı olan ince dudağını kabullenmek zorundaydı.
Yüzde veya vücutta, kalıcı ve altın oranı destekleyen değişiklikler yapmak mümkün değildi. Plastik cerrahinin gelişmesi ile beraber, insanlar yüzlerinde hoşnut olmadıkları kısımları değiştirmeye, iyileştirmeye başladılar. Medikal estetiğin gelişmesiyle beraber bu çok daha kolay ve zahmetsiz olmaya başladı.

Geçmişten günümüze güzellik algısı bazen ufak tefek, bazense büyük çaplı değişmeler gösterdi. Bir dönem balık etli kadınlar beğenilirken, sonraki dönemde güzellik algısının yönü ‘0 beden’ olarak tasvir edilen zayıf kadınlara kaydı. Kimi zaman yuvarlak ve iri gözler beğenildi, kimi zamansa çekik ve kısık gözler. Ancak tüm bu süreçte dudaklarla ilgili fikirler hep sabit kaldı. Geçmişten bugüne, en çok beğendiğimiz kadınlar çoğunlukla dolgun dudaklara sahipti.

Güzellik algısının dolgun dudakları desteklemesi, ince dudağa sahip kadınların sahip oldukları bu durumu değiştirmek istemesine neden oldu. Yüzyıllar önce kalıcı bir biçimde dudağa hacim vermek mümkün değildi ama günümüz şartlarında medikal estetik sayesinde 20 dakikalık bir işlemden fazlası olmamaya başladı.

Dudak Dolgusu

Dudaklara hacim vermek için yapılan uygulamalar ‘Dudak Dolgusu’ olarak bilinmekte. Hiçbir yan etkisi olmayan ve dudakta belirli bir süre kalıcılığı olan özel dolgular kullanılarak dudaklara hacim ve şekil veriliyor. Bu uygulamalar medikal estetikte uzmanlaşmış doktorlar tarafından yapılıyor. Lokal anestezik kremler kullanılarak dudağın uyuşturulması sağlanıyor ve ardından 20 dakikalık bir süre içerisinde dudağa istenilen şekil ve hacim kazandırılmış oluyor.
Dolgu uygulamasından sonra birkaç gün dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor fakat kişi günlük yaşamına çok rahat bir şekilde devam edebiliyor. Hastanede yatmasını ya da işinden izin almasını gerektiren bir durum bulunmuyor. Öyle ki, öğle molasında dolgusunu yaptırıp işine geri dönenler bile oldukça fazla.

Dudak dolgusunun miktarına ise doktor ve hasta birlikte karar veriyor. Doktorlar, hastanın yüzüne ve dudağına uyumlu olabilecek en doğru miktarı ayarlıyor. Bazı hastalar yüzüne uyumlu olmayacak miktarda dolgu istese de, doktor olması gerekenden fazlasını yapmıyor. Bu durum, doğallığın ve estetiğin sağlanmasında büyük önem arz ediyor.
Dudak dolgusu ile ilgili çok fazla yanılgılar mevcut. Uzman olmayan kişiler tarafından yapılan hatalı uygulamalar, insanları korkutmuş durumda. Dolgu yaptıran herkesin fabrikadan çıkma gibi aynı dudaklara sahip olacağı ya da daha da kötüsü ördek dudaklara sahip olacağı zannediliyor. Ancak uzman doktorlar, kişinin yüzündeki oranlara göre, doğru miktarda, doğru yere uygulama yapıyor. Bu sayede hatalı uygulamalar olmuyor ve hasta sonuçtan memnun kalıyor.

Dudak Dolgusu ve Botox

Magazin haberlerinde eski zamanlarda “Dudağına botox yaptırdı” gibi başlıklara rastlıyorduk. Bu durum botox ve dolgunun karıştırılmasına neden oldu. Dudağa hacim ve şekil kazandırma amacıyla yapılan dolgu uygulamaları ‘botox’ zannedildi. Oysa dolgu ve botox oldukça farklı uygulamalar. Botox uygulamaları kaşların yukarı kalkması, bazı kırışıklıkların ortadan kaldırılması, koltuk altında ve ellerde terlemenin azaltılması gibi amaçlarla yapılıyor ve hiçbir dolgunluk vermiyor. Kısacası, dudak dolgusu ve botox karıştırılmamalı.

Dudak Dolgusu ve His Kaybı

Dudak dolgusu his kaybı oluşturur mu? Dolguyla ilgili yanılgılardan bir tanesi de his kaybına neden olduğu yönünde. Uzman doktorlar tarafından yapılan, doğru dolgu uygulamaları his kaybına neden olmuyor.

Dudak Dolgusu Fiyatları

Dudak dolgusu fiyatları hakkında net bir şey söylemek mümkün değil. Kullanılan dolgu malzemesine göre fiyatlar elbette değişiyor. 2019 dudak dolgusu fiyatları için genel olarak 1000-2000 TL arasında değiştiğini söyleyebiliriz. Tabii ki bu fiyatlar, 1 ml dolgu için.
 
 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!