featured

Mesut Özil Kimdir? Profesyonel Futbolcu Mesut Özil Nereli Aslen? Mesut Özil Eşi Kimdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mesut Özil kimdir, hangi işi yapar, kiminle evli gibi sorular merakla araştırılmaya devam ediyor. Kendisi hakkında bu kadar merak duyulmasının bazı sebepleri bulunuyor.

YouTube video

Alman milli takımında görülen ve geçtiğimiz aylarda Fenerbahçe’ye transferiyle ses getiren Mesut Özil kimdir? Kendisine duyulan bu merak dünya çapında ses getirmiş Türk bir futbolcu olmasından kaynaklanıyor.

Özil’in  ortaya koyduğu performans dünya çapında sevilip takip edilmesine sebep olmuştur. İşte Mesut Özil hakkında merak edilen tüm soruların cevapları…

1- Mesut Özil Kimdir?

15 Ekim 1988 yılında Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde dünyaya geldi. Yaşamının ilk anılarını, eğitim hayatını Almanya’da sürdürdü.

Türk asıllı olması onun Alman ve Türk kültürü ile karışık bir şekilde büyümesine sebep oldu. Hatta bu durum sık sık Türkiye’de Mesut Özil nereli sorularına yol açtı.

Türk olması ve dünya çapındaki başarıları onu sadece Türkiye’de bilinir kılmadı. Günümüzde dünya genelinde tanınan profesyonel bir isimdir.

2- Mesut Özil Kaç Yaşında? Mesut Özil Hangi Burç?

1988 yılında doğan Mesut Özil, bu yıl itibariyle 33 yaşındadır. Aynı zamanda 15 Ekim de doğmasından dolayı Terazi burcu olduğunu da söyleyebiliriz.

3- Mesut Özil Kimdir Nerelidir? Mesut Özil Nereli Aslen?

Mesut Özil kimdir aslen nerelidir sorusu hem Türk hem Alman vatandaşları tarafından merak edilmektedir. Almanya’da doğup büyümesi ve özellikle Alman milli takımında yer alması memleketi konusunda kafa karışıklığı yaratır.

Her ne kadar Almanya’da doğup büyüse de anne tarafından Türk asıllıdır. Mesut Özil nereli Zonguldak Devrekli mi sorusuna evet olarak cevap verilebilir.

Annesinden ötürü Zonguldak Devrekli bir tarafı bulunur.

Fakat Alman vatandaşlığına sahiptir ve milli takım olarak Almanya’da çalışmayı da tercih etmiştir.

4- Mesut Özil Eğitim Hayatı Nasıldı? Mesut Özil Hangi Üniversite Mezunu?

Eğitiminin tamamını Almanya’da gören Özil’in, öğrencilik hayatı ile geniş kapsamlı bir bilgi bulunmamaktadır.

Kendisi Gesamtschule Berger Feld Üniversitesinde 2000-2005 yılları arasında eğitim gördü. Ancak kariyeri eğitiminden bağımsız olarak gerçekleşti.

5- Mesut Özil Ne İş Yapar?

Mesut Özil kimdir sorusuna cevaben alacağınız ilk bilgi profesyonel bir futbolcu olduğu yönündedir. 1995 yılında yarı-profesyonel bir Alman takımında başladığı futbolculuk serüveni günümüzde de devam ediyor.

Alman milli takımında yer alması ve 10 numara giymesi başlı başına bir yetenekken kendisi bununla da kalmadı.

Yıllarca dünya çapında önemli yere sahip olan, kimi futbolcuların hayalini süsleyen takımlarda 10 numara gibi ciddi bir forma ile ter döktü.

Günümüzde ise futbolcu Fenerbahçe bünyesinde maçlara çıkmaya devam etmektedir.

A- Mesut Özil Nasıl Bir Futbolcudur?

Mesut Özil hakkında söylenecek çok bilgi, övgü ve detay bulunur. Kendisi kısa sürede gösterdiği performansla dünya gündeminde ciddi yerler edinmiş profesyonel bir oyuncudur.

Alman disiplinine sahip olarak yetiştiğinden midir bilinmez, çocukluktan beri oluşturduğu hedefine sonunda ulaştı.

Küçük yaştan itibaren farklı takımlarda değişik kupaları kaldırdı, rekorlara imza attı.

B- Mesut Özil Kaç Yaşında Futbola Başladı?

Çoğu çocuk gibi Mesut Özil de ilk futbol maçını mahalle arasında arkadaşlarıyla yaptı. Ailesinin desteği ile 1995 yılında, yani 7 yaşındayken, DJK Westfalia 04 Gelsenkirchen takımında ilk futbol hayatına başladı.

Üç yıl boyunca burada yarı profesyonel futbol hayatını sürdürdü. Bu takımlar onun için ilerideki dünya devi takımlar adına sadece birer basamaktı.

C- İşte Mesut Özil’in Futbol Hayatı

2000 yılında Almanya’nın genç futbolcu yetiştiriciliği ile bilinen köklü takımı Rot-Weiss Essen’e kaydını aldı.

Mesut Özil bu takımda futbol yeteneğini öyle bir sergiledi ki daha 16 yaşında takımın A kadrosunda yerini kaptı.

Belirli bir süre sonunda babası tarafından Schalke 04’ün alt yapısına yazdırıldı. Takımın kulüp başkanı o dönemde Büyükçekmece Başkanı ile yakın arkadaşmış.

Kendisi ile iletişime geçerek Özil’in Türk takımlarının alt yapısında çalışabilmesi için emek vermiş.

Ancak denen o ki, Galatasaray futbol kulübü alt yapısında antrenmana daha çıkmadan kendisi hakkında ‘Bu çocuk çok zayıf, yeterli kas ve vücut yapısı yok. Futbolcu olamaz’ yorumunda bulunulmuş.

Beşiktaş’ın kapısı çalındığında yine futbolcu hamuru olmadığı yönünde dönütlerle karşılaşınca tekrar Almanya yolunu tutmuşlar. Tabi, Türk takımları geleceğin yıldızının farkında henüz değildi.

2008 yılında Werder Bremen’e transfer oldu. Burada aktif olarak futbol yaşamını sürdürdü, 11 numara ile oyun kuruculuk görevini kaptı.

2006-2007 senesinde Almanya U-19 maçlarına çıkmaya başladı Sadece 2 sene içerisinde Almanya A milli as kadroya çıkmayı başardı.

Artık yavaş yavaş adını duyuran ve Mesut Özil kimdir sorularının oluşmasına sebep olan profesyonel futbolcu, 2010 yılına geldiğinde asıl popülaritesini kazandı.

2010 FIFA Dünya Kupası’nda verdiği asistler, attığı goller ile Almanya’yı üçüncü yaptı. O yıl FIFA tarafından ‘Altın Top Ödülü’ için aday gösterildi.

Ortaya koyduğu bu performans, diğer takımlar tarafından da fark edildi. 17 Ağustos 2010 tarihinde bir diğer dünya devi takımına transfer oldu. Artık o Real Madrid formasıyla boy gösterecekti.

Ve bu imzayla ‘Real Madrid bünyesinde forma giyen ilk Türk futbolcu’ olarak tarihe geçti.

3 yıl Real Madrid’te kaldıktan sonra Özil, Arsenal tarafından gelen rekor bonservis teklifi ile transfer oldu.

Verilen bonservis teklifi Arsenal’in tarihinde verilen en yüksek teklif olmakla birlikte, Özil artık Almanya’nın en pahalı futbolcusu da olmuştu.

25 Ocak  2021 itibariyle Ali Koç’un büyük uğraşları sonunda Fenerbahçe’ye imza atarak Türk takımında oynamaya başladı.

D- Profesyonel Futbol Hayatında Toplam Mesut Özil Kaç Gol Attı? Mesut Özil Fenerbahçe’de Kaç Gol Attı?

Fenerbahçe’de oynamaya devam eden Özil burada 10 numaralı formayı giymektedir.

İlk haberi verildiğinde büyük beklenti ve mutlulukla takıma getirilen oyuncu taraftarlar arasında ikiye bölünmeye sebep oldu.

Taraftarların kimisi oyuncunun performansından memnunken kimisi tarafından ise ciddi eleştirel almaktadır.

Fenerbahçe formasıyla günümüze değin 4 gol, 1 asist performansıyla ilerlemeye devam ediyor.

Profesyonel futbol yaşamında ise şimdiye kadar toplam 110  gol,  220 asist istatistiğine sahiptir. Özellikle Real Madrid ve Arsenal döneminde en üst düzeye çıkmıştır.

Fenerbahçe’de son zamanların en değerli futbolcuları arasında Özil gösterilmektedir. Bir isim daha var ki o da Fenerbahçe Kadın Voleybol takımının efsanevi oyuncusu… Eda Erdem! Eda Erdem Kimdir| Filenin Sultanları Eda Erdem Nereli yazımıza mutlaka göz atmalısınız. 

E- Mesut Özil Transfermarkt Bilgileri

Transfermarkt istatistiklerinden Mesut Özil kimdir nasıl futbolcudur sorularına daha net cevaplar bulunabilir.

Günümüze kadar 628 maça çıkan Özil, mevki olarak 10 numara oyuncusudur.

1,80 metre boyu bulunur. Bir futbolcu için oldukça ideal bir boy uzunluğuna sahiptir.

Fenerbahçe ile başlayan 25 Ocak 2021 sözleşmesi, 30 Haziran 2024 yılına kadar devam edecektir.

Başarıları arasında:

İspanyol Kupa Şampiyonu (1)İspanyol Şampiyonu (1),İngiliz Kupa Şampiyonu (4)Dünya Kupası Şampiyonu (1)Sezonun Oyuncusu (1) bulunmaktadır.

Tüm bunların yanı sıra; 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 yıllında yılın Alman milli futbolcusu da seçilmiştir.

F- Futbolda Mesut Özil’in İdolü Kim?

Mesut Özil her ne kadar Real Madrid’e atandığında ‘Kaka gibi bir futbolcu olmayı hayal ediyorum’ dese de idol olarak gördüğü futbolcu Kaka değildir.

Futbolcu idol olarak Jay – Jay Okocha’yı gördüğünü bir röportajında dile getirdi.

6- Mesut Özil’in Hastalığı Ne?

Mesut Özil kimdir araştırması yaparken göreceğiniz bazı fotoğraf ya da videolarda gözlerinin normalden biraz farklı olduğunu göreceksiniz.

Hatta yakından incelerseniz büyük yapılı gözlerinin vücuduna oranla orantısız olduğunu fark edersiniz.

Ancak bu durum bir hastalıktan kaynaklanmaktadır. Hastalığın ismi Graves Hastalığı olarak bilinmektedir.

Bu hastalığın tiroid hormonu olarak tiroksinin aşırı üretilmesinden kaynaklı ortaya çıktığı biliniyor. Vücut durduk yere kendi kendine tepkiler veriyor ve ileri düzey hormon salgılıyor.

7- Mesut Özil Hangi Dine Mensup?

Almanya doğumlu Mesut Özil tamamen kendi kararıyla Müslüman olmaya karar vermiştir. Dinine bağlılığı maç öncesi ve sırasında gerçekleştirdiği dua ritüelleriyle belli olmaktadır.

8- Mesut Özil Ailesi Hakkında Merak Edilenler

Özil, oluşturduğu başarılı kariyeri kadar özel yaşamıyla da merak ediliyor. Özellikle Türkiye transferi sonrası en sık araştırılan konular arasında bulunuyor.

Mesut Özil Annesi Kimdir? Mesut Özil’in Annesi Nereli?

Özil’in annesinin adı Gülizar’dır. Gülizar Özil Zonguldak Devrekli olarak kayıtlarda bulunur.

Mesut Özil Kimin Oğlu? Mesut Özil’in Babası Nereli?

Profesyonel futbolcunun babası Mustafa Özil, Özil’in annesi gibi Zonguldaklıdır. Zonguldak/Devrek Hışıroğlu Köyünden 1970li senelerde üçüncü kuşak göçmen olarak Almanya’ya göç ettiler.

Mesut Özil’in Kardeşi Var mı?

Özil kardeşler dört kişiden oluşur. Mesut Özil’in Mutlu Özil adında eskiden futbolcu olan günümüzde ise kendisinin menajeri olan abisi bulunur.

Aynı zamanda iki tane de kız kardeşi olduğu bilinir.

9- Mesut Özil Eşi Kimdir? Amine Gülşe Kimdir? Mesut Özil Ne Zaman Evlendi?

Mesut Özil, Amine Gülşe ile 6 Haziran 2019 tarihinde evlendi. İkilinin dillere destan bir düğünü gerçekleşti. 2020 yılında ise Eda adında bir kızları oldu.

Mesut Özil kimdir sorusunu ele aldıktan sonra sıradaki konumuz ise Mesut Özil’in eşi Amine Gülşe kimdir? Kısaca bundan bahsedelim.

Amine Gülşe, 30 Nisan 1993 yılında İsveç/ Göteborg’da dünyaya geldi. Kendisi baba tarafından aslen Irak Türkmeni olarak biliniyor.

Annesi ise İzmir Bergamalıdır.

Gülşe’yi Türk halkı ilk olarak 2014 yılında gerçekleşen Miss Turkey yarışması ile tanıdı. Güzel model ve oyuncu bu yarışmada birinci olmuştur.

Miss World yarışmasında da Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanmıştır.

Kendisi; Türkçe, İngilizce, İspanyolca, İsveççe konuşabilmektedir. Ve son olarak 1.78 metre boya sahiptir.

Sadece mankenliği ve güzelliğiyle ilgi çekmemiştir. Çoğu modelde olduğu gibi dizi sektöründe kısa süreli de olsa yer aldığı bilinmektedir.

‘Asla Vazgeçmem’ ve ‘İkisini de Sevdim’ dizileri ile oyunculuk performansını sergilemiştir. Başta her ne kadar ciddi eleştirilerin odağı olsa da zamanla oyunculuğunu geliştirmiştir.

Türkiye’de aktif olarak mesleğini sürdürmek yerine artık kızıyla vakit geçirdiği biliyor. 1,5 yaşındaki kızı Eda ile keyifli vakitlerini zaman zaman İnstagram hesabından paylaşmaktadır.

Amine Gülşe Özil’i daha yakından tanımak ve gönderilerini incelemek isterseniz @gulsenamine yazarak profiline ulaşabilirsiniz.

Sadece kendisi değil, Özil hakkında da günlük yaşamına dair bilgi almanız mümkün. Profillerinde tatlı bir aile tablosu yarattıkları da görülüyor.

10- Mesut Özil İnstagram Hesabı Nedir?

Ünlü futbolcuya dair bilgi almak, yakından takip etmeyen isteyenlerin sosyal medya hesabını takibe aldığı bilinir.

Mesut Özil de aktif olarak İnstagram paylaşımları yapmaya devam ediyor. 24 milyon takipçisi bulunmaktadır.

Bu güne kadar 1.539 gönderi paylaştığı görülmektedir. Siz de takibe almak isterseniz @m10_official adresini kullanabilirsiniz.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!