featured

Mira İsminin Anlamı Nedir | Mira İsmi Kuran’da Geçiyor mu | Mira Ne Demek ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mira isminin anlamı nedir, Mira ne demek, Mira ismi Kuran’da geçiyor mu gibi sorular, doğacak kız çocuklarına isim arayışında olan ebeveynlerin en merak ettiği konular arasında. Son yıllarda, kız çocuklarına en çok verilen, modern kız çocuğu isimleri arasında yer alan Mira ne demek, Mira isminin anlamı nedir, Diyanette Mira isminin anlamı ve Kuran’da Mira ismi geçiyor mu sorularına bu yazımızda cevap verdik…

Mira İsminin Anlamı Nedir ? Mira Ne Demek ?

Mira isminin anlamı; kullanılan dile göre değişiyor. Çünkü son yılların popüler ismi Mira’nın farkı farklı dillerde anlamları var. Bu diller arsında Türkçe dışında Arapça, Rusça, İbranice, İspanyolca, Farsça ve Sanskritçe de bulunuyor. İşte, dillere göre Mira isminin anlamı ve diyanette Mira isminin anlamı…

1- Türkçede Mira İsminin Anlamı | Mira İsminin Türkçe Anlamı

Modern kız çocuğu isimleri arasında yer alan Mira isminin Türkçe anlamı var mı, Mira Türkçe mi, Türkçede Mira isminin anlamı nedir gibi internet araştırmaları sık yapılıyor. Mira isminin Türkçe anlamı ise; yön belirlemek için arazi üstünde seçilen bir noktanın düşeyini gösteren geometrik şekilli bir tahta lata anlamına geliyor. Türkçede kısaca Mira ne demek; yön gösteren, yön belirten…

2- Arapçada Mira Ne Demek ?

Mira ismi, Arapçada da anlamlı bir isim olarak karşımıza çıkıyor. Arapçada Mira isminin anlamı; tartışma.

3- Farsçada Mira Anlamı Nedir ?

Mira ne demek diye anlamları araştırıldığında karşımıza Fars dili de çıkıyor. Farsçada Mira ne demek araştırıldığında; emir veren komutan anlamına geldiği görülüyor.

4- İspanyolcada Mira İsminin Anlamı Nedir ?

Mira isminin anlamları araştırıldığında, son zamanların popüler modern kız çocuğu isimleri arasında yer alan Mira’nın İspanyolcada da karşılığı olduğunu görüyoruz. İspanyolcada Mira, bakmak anlamına geliyor.

5- Rusçada Mira Anlamı Nedir ?

Rusçada Mira isminin anlamı ise; Dünya…

6- İbranicede Mira İsminin Anlamı Nedir ?

Mira ne demek diye baktığımızda, bu ismin İbranicede de anlamlı olduğunu görüyoruz. İbranicede Mira, sınır anlamına geliyor.

7- Sanskritçede Mira İsminin Manası Nedir ?

Mira isminin okyanus anlamına gelen bir manası da bulunuyor. Çünkü Sanskritçede Mira, okyanus demek.

8- Türkiye’de Mira Adı Antik Kentte de Geçiyor

Türkiye’de Mira adı özellikle Akdeniz bölgesinde yaşayanlar için çok da yabancı değil. Çünkü Mira yani Myra adı, Antalya’da bulunan bir Likya antik kentin adı. Mira Antik Kenti, Antalya’nın Kale yani Demre ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Rivayete göre; Myra yani Mira adının anlamı bu dönemde kuyruklu yıldız.

Mira İsmi Kuran’da Ne Demek ? Mira İsmi Kuran’da Geçer mi ?

Doğacak çocuklarına hem Kuran’da geçen kız çocuğu isimleri arayanlar hem de modern kız çocuğu isimleri arayışında olanlar sık sık Mira ismiyle karşı karşıya kalıyor. Peki, Mira ismi Kuran’da geçiyor mu? Diyanette Mira isminin anlamı nedir? İşte, cevapları…

Mira ismi Kuran’da geçiyor. Tam olarak ise Kuran’da Mira ismi Kehf Suresi’nde, 22. ayette bulunuyor. Kur’an’ı Kerim’de Mira ismi, Kehf Suresi’nin 22.ayetinde, insanların Ashab-ı Kehf hakkındaki tartışmaları ifade ederken kullanıldığı görülüyor. Mira adının geçtiği Ashab-ı Keyf Suresi’nin Türkçe okunuşu ve Mira adının geçtiği yer ise şöyle:

‘’Seyekûlûne śelâśetun râbi’uhum kelbuhum veyekûlûne ḣamsetun sâdisuhum kelbuhum racmen bilġayb(i)(s) veyekûlûne seb’atun veśâminuhum kelbuhum(c) kul rabbî a’lemu bi’iddetihim mâ ya’lemuhum illâ kalîl(un)(k) felâ tumâri fîhim illâ mirâen zâhiran velâ testefti fîhim minhum ehadâ(n)’’

Diyanette Mira İsminin Anlamı Nedir ?

Diyanette Mira isminin anlamı tam olarak açıklanmıyor. Ancak Mira adının Arapça karşılığı; tartışma. Ve Mira ne demek diye Ashab-ı Keyf Suresi’nin 22.ayetine baktığımızda; insanların Ashab-ı Keyf ile ilgili tartışmaları içerdiğini görüyoruz. Bu bağlamda diyanette Mira isminin anlamı; tartışma diyebiliriz.

Çocuklara Kur’an’da Geçen İsim Verilir mi | Kuran’a Göre Kız Çocuklarına Mira İsmi Verilir mi ?

Kızıma Kuran’da geçen isim arıyorum diyenlerin en merak edip araştırdığı konulardan bir tanesi de; çocuklara Kur’an’da geçen isimlerin verilmesinin caiz olup olmadığı konusudur. Kızına Mira ismini koymak için araştırma yapan pek çok kişi de Kuran’a göre Mira ismi kız çocuklarına verilir mi, çocuklara Kuranda geçen isimler verilir mi diye merak ediyor. Gelelim bu soruların cevaplarına…

Çocuğa isim koyma konusunda dini adım atmak isteyen kişiler bilmelidir ki; bu noktada önemli olan peygamber sünnetinin doğru bir biçimde yerine getirilmesidir. Buna göre; çocuğa isim koyulurken Kuranda geçen isimler tercih edilmelidir ancak bu, belirli hassasiyetler çerçevesinde gerçekleştirilmelidir. Dolayısı ile Kur’anda geçiyor diye her isim çocuğa verilmemelidir.

Çocuğa isim koyma esnasında öncelikle Kuranda geçen isimler arasında tercih yapılırken anlama bakılmalıdır. Kuranda geçen isimler arasında biri çocuğa verilecekse, anlamının olduğuna dikkat edilmelidir ve güzel isimler seçilmelidir. Kısacası; Kuranda geçiyor diye anlamsız ya da anlamı kötü olan isimler çocuklara verilmemelidir.

Bu bağlamda; Mira isminin kız çocuklarına verilmesi tavsiye edilmez. Çünkü Mira isminin anlamı Arapça’da ‘tartışma’dır; olumsuzluğu çağrıştırır, manası hoş değildir. Mira ismi Ashab-ı Keyf Suresi’nin 22.ayetinde geçse de peygamber sünneti açısından çocuklara verilmesi çok da uygun değildir.

Mira İsminin Anlamları ile İlgili İnternette En Sık Yapılan Araştırmalar

Yazımızın bu kısmında Mira isminin anlamı dışında, Mira adı ile birlikte internet kullanıcıların en sık yaptığı sorgulamalara, sorduğu sorulara ve cevaplarına yer verdik…

1- Mira Adı Türkiye’de Kaç Kişide Var ?

Son araştırmalara göre Türkiye’de toplamda 12.426 kişinin adı Mira. Mira ismini İstanbul’da ise toplamda 718 kişi taşıyor.

2- Mira İsminin Özellikleri Nelerdir ?

Mira isminin anlamı dillere göre farklılık gösterir ve buna bağlı olarak her dilde çağrıştırdığı şeyler farklıdır. Modern kız çocuğu isimleri arasında bulunan Mira Türkçede yön gösteren olduğu için olumludur ve bu da doğruluğu, başarıyı temsil eder.

Ancak Mira ismi Arapçada tartışma anlamına gelir. Bu da olumsuzluğa işaret eder. Farsçada Mira adının anlamı emir veren komutan olduğu için gücü simgeler. Dolayısı ile Mira isminin anlamları arasında olumlu olanlara bakıldığında, Mira adı gücü, doğruluğu, başarıyı temsil eder ve bu isimi taşıyan kişilerin, kişilik özelliklerine sirayet edebilir.

3- Aymira İsminin Anlamı Ne Demek ?

Aymira isminin anlamı günümüzde ay tutulması sırasında, ay etrafındaki kızıllık olarak biliniyor. Aymira adı, ay ve mira isminin birleşiminden oluşur. Aymira ismi Kuran’da geçmez.

4- Ezmira İsminin Anlamı Nedir ?

Ezmira isminin anlamı; zümrüt taşıdır. Modern kız çocuğu isimleri arasında son yıllarda tercih edilen Ezmira Azeri kökenli bir isimdir.

5- Selmira İsminin Anlamı Nedir ?

Selmira isminin anlamı konusunda bir Türkçe karşılık bulunmamaktadır. Farklı ülkelerde kişi ve mekan isimlerine Zelmira/Selmira konulduğu görülüyor.

6- Yazmira İsminin Anlamı Nedir ?

Yazmira isminin anlamı, yapılan intenet araştırmalarında karşımıza ‘evrendeki en parlak yıldız’ olarak çıkıyor. Yazmira ismi Kuran’da geçmez.

7- Asel Mira İsminin Anlamı Nedir ?

Mira isminin anlamı arayışında olan, kız çocuklarına Kuran’da geçen ve modern isim arayışında olan kişiler Asel Mira ismi üzerinde de yoğunlaşıyor. Asel Mira isminin anlamı yoktur ancak ki ismin anlamı birlikte değerlendirilir. Asel ismi Kuran’da geçer, Arapça kökenlidir ve anlamı baldır. Mira adının anlamı da farklı dillere göre değişir.

8- Mina İsminin Anlamı Nedir ?

Mina isminin anlamı, özellikle kızına Kuran’da geçen isim arayan ebeveynlerin tercih ettiği isimler arasında yer alıyor. Ancak Mina ismi Kuran’da geçmez! Mina adı, Arapça kökenlidir ve hacıların Mekke’de şeytan taşladığı yerdir.

9- Mila İsminin Anlamı Nedir ?

Mila isminin anlamı da son yıllarda modern kız çocuğu isimleri arayan anne babalar tarafından merak ediliyor. Mila isminin anlamı da dillere göre farklılık gösteriyor. Mila ismi Türkçede; çocukların oynadığı çelik çomak oyunu olarak bilinirken, İspanyolca, Bulgarca, İbranice ve Rusça gibi dillerde farklı anlamlar taşıyor.

Mila ismi Rusçada; sevimli, nazik, kibar, tatlı anlamlarına gelirken Bulgarcada sadece sevgili anlamına geliyor. İspanyolcada; harika, İbranicede ise söylenen söz, kelime anlamalarına geliyor. Ayrıca Slav dilinde de Mila adı aşk anlamı taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!