featured

Mutfak Dolabı Renkleri 2022 Trendleri Neler? Mutfak Dolabı Renkleri Nasıl Olmalı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mutfak dolabı renkleri 2022 trendleri arasında bomba renklerin öne çıktığını söyleyebiliriz. Günün büyük bir kısmını geçirdiğimiz mutfakların dekorasyonu da bizim için oldukça önemlidir. Mutfakların dekorasyonunu öne çıkaran en önemli detay kuşkusuz mutfak dolabıdır.

Eşyaların sistemli ve düzenli görünmesini sağlayan mutfak dolapları, büyük bir alan kapladığından dekorasyon algısını da bütünüyle değiştirebilir. Peki, mutfak dolabı renkleri 2022 yılı trendleri neler? Bu yılın öne çıkan mutfak dolabı renkleri modelleri neler?

Mutfak dolabı nasıl seçilir uzman bir görüş ihtiyacı duyarsanız, bu yazıya göz atmanızı öneririz. 

Mutfak Dolabı Renkleri 2022 | Bu Yılın Mutfak Dolabı Renkleri ve Modelleri Neler?

Mutfak dolabı renkleri 2022 trendlerinin sıra dışı bir dekorasyon yakalayacağını söyleyebiliriz. Bu yıl sıradan renk tonlarından çok daha farklı ve etkin renkler bulunuyor. Üç renk tasarımlarının tarihe karıştığı, iki renk kombinlerinin önemli ölçüde azaldığı bu günlerde tek renk dekorasyonunun ön planda olacağını belirtebiliriz. İşte, bu yılın öne çıkan mutfak dekorasyonu renkleri

1- Vanilya Rengi Mutfak Dolapları

Mutfak dolabı renkleri kataloğu 2022 arasında öne çıkan en önemli renk vanilya rengidir. Beyaz ile krem arasında bir ton olan vanilya rengi, mutfakların olduğundan daha aydınlık görünmesine yardımcı olur. Ayrıca su ve yağ lekelerini açıkça göstermediği için, dolaplarınızın daha temiz görüneceği bir gerçektir.

2- Bal Rengi Mutfak Dolabı

Mutfak dolabı renkleri 2022 listesi içerisinde öne çıkan bir diğer renk tonu, bal rengi ya da bal köpüğü tonudur. Kreme dönük bir rengi olan bu ton, açık olduğundan mutfakta her renk ile rahatlıkla kombin yapılabilir. Ortamı aydınlık göstermek için yeterli olan bal renginin silinmesi ve temiz görünmesi de oldukça kolaydır. Özellikle küçük mutfaklarda bu renk seçimi yapmak, alanın daha geniş ve aydınlık görünmesine yardımcı olacaktır.

3- Tarçın Rengi Mutfak Dolabı Tasarımları

Mutfak dolabı renkleri 2022 listesinde yer alan tarçın tonu, oldukça farklı bir tondur. Kayın renk tonundan bir ton koyu olan tarçın hem küçük hem de geniş mutfaklar için uygun bir renk olabilir. Ancak koyu bir renk olduğu için karanlık mutfaklarda bu tonu seçmek uygun olmayabilir. Tarçın rengi, su ve yağ lekelerinin görünmesini önlediği için hijyenik bir görünüm sunabilecektir. Ayrıca hemen her renkle kombin yapılabileceği içinde kullanışlı olduğu söylenebilecektir.

4- Mutfak Dolabı Renkleri 2022: Vizon Rengi

Mutfak dolabı renkleri 2022 listemizde mükemmel bir renk önerisi daha bulunuyor. Özellikle küçük bir mutfağınız var ve olduğundan daha derin görünmesini istiyorsanız, mutlaka vizon rengine bir şans vermelisiniz. Açık ile koyu arasında kalan bir ton olan vizon, daima temiz ve hijyenik görünmektedir. Kolayca silinerek ışıl ışıl bir hale getirebileceğiniz bu renk, aklınıza gelebilecek tüm renklerle de uyumlu bir bütünlük sağlayabilecektir.

5- Gri Mutfak Dolabı Tasarımı

Mutfak dolabı renkleri modelleri söz konusu olduğunda grinin büyük bir avantaj sağladığını söyleyebilmek mümkündür. Hem ortama modern bir görüntü katan gri mutfak dolabı, lekelerini ve su izlerini göstermediği için çirkin bir görüntüye neden olmayacaktır. Bir silme ile kusursuz görünüm elde edebileceğiniz bu renk, küçük ya da büyük tüm mutfaklar için ideal bir seçim olacaktır. Özellikle bu renk dolaplar, açık renklerle dekore edildiğinde ferah ve sakin bir yaşam alanı tasarlamanızı sağlayacaktır.

6- Kayın Mutfak Dolabı Modelleri

Yaşam alanınıza doğal ve sakin bir görünüm katmak isterseniz, mutfak dolabı renkleri 2022 listesinde yer alan bu tona yer verebiliriz. Doğal ahşap rengi olarak öne çıkan bu renk, ışığı iyi geçirdiğinden mutfaklarınız olduğundan daha aydınlık görünecektir. Kayın rengi mutfak dolapları özellikle karanlık kalan mutfaklarda kullanıldığında, daha etkili sonuçlar alınmasını sağlayacaktır. Temizliği de kolay bir renk olduğundan 2022 modern mutfak dolabı modelleri ve renkleri arasında yer aldığı söylenebilecektir.

7- Akrilik Mutfak Dolabı Renkleri

Mutfak dolabı renkleri 2022 listemizde elbette ki akrilik renk tonlarına da yer vereceğiz. Hafif parlak ve renk geçişli olarak tanımlayabileceğimiz bu renk tonları, modern mutfakların olmazsa olmazıdır. Parlak olduğu için ışığı kıran ve eve hapseden bu mutfak dolabı sayesinde karanlık problemi belirli bir ölçüde çözümlenebilecektir. Akrilik mutfak dolabı renkleri kataloğu açıktan koyuya çok seçenekli olsa da, ağırlıklı olarak açık tonları tercih etmeniz önerilmektedir.

8- Siyah Mutfak Dolabı Tasarımları

Mutfak dolabı renkleri 2022 listesinin vazgeçilmezi elbette ki siyahtır. Ancak hemen belirtelim mutfak dolabı modelleri koyu renk seçimi, büyük risktir. Koyu renkler, su izlerini ve yağ lekelerini açıkça gözler önüne seren bir tondur. Bu nedenle mutfağınızın hijyenik ve kusursuz görünmesini istiyorsanız, koyu renk seçerken dikkatli davranmalısınız.

YouTube video

Çünkü bu rengi tercih edecekseniz, kesinlikle sık temizleme ihtiyacını da göz önünde bulundurmalısınız. Siyah mutfak dolap modelleri zor bir seçim olsa da estetik görüntüsü ile mutfağınıza modern bir dokunuş yapabilecektir. Ancak kesinlikle dar ve karanlık mutfaklar için tercih edilmesi önerilmeyecektir.

Mutfağınızı modern ve ferah bir dekorasyon çizgisine taşımak istiyorsanız Şık mutfak dekorasyonu nasıl yapılır yazımıza göz atabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!