featured

Neden Yazıldığı Bilinmeyen Şarkılar ve Sözleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Şarkı sektörü şüphesiz çok geniş bir alana hitap ediyor. Sanatçılar tarafından çeşitli projelerle duyurularak dinleyicilere sunuluyor.

Bazıları var ki seneler geçse de üzerinden ilk gün gibi taze kalıyor. Ancak bazıları da var ki, sözleri ile şaşkınlık yaratıp ‘Ne alaka?’ diye sorduruyor.

Hangi ortamda, nasıl bir düşünce ve kafa yapısıyla yazıldı bilinmez… Ama bu şarkılar hem komik hem de dinlerken şarkı sözü yazan kişinin ne demek istediğini düşünmeye çalışıyorsunuz!

1- ‘Hiç Bana Bakma Olmaz Oğlan, Sen Kendine Ismarlan’ – Hepsi

YouTube video

Hepsi grubu geçmiş zamanların en popüler grupları arasında şüphesiz. Günümüzde dağılsalar dahi hala binlerce kişi tarafından dinleniyorlar. Ancak bu şarkıda ne demek istediklerini pek anlayamadık.

Bir insan kendi kendine nasıl ısmarlanır, bu nasıl olabilir? Açıkçası işin içinden pek çıkılır gibi değil.

2- ‘Felsefe Yapma, Uzaydan Gelmedik ki! Dünyalıyız Biz’

YouTube video

Bu şarkı sözünün kime ait olduğunu yazmaya pek de gerek yok açıkçası. Uzaylıdan bahsediyorsak söz konusu Mustafa Topaloğlu’ndan başkası olamaz çünkü.

Yalnız felsefe yapmanın uzayla alakası tam olarak ne onu anlayamadık. Dünyalıyız biz felsefe yapma demek istiyor sanırım ama umarım bunu istemiyordur…

3- ‘Aşk Bu Kızılötesi, Yaralı Müzesi, Hareket Edemem’ – Serdar Ortaç

YouTube video

Evet kabul, bir dönem resmen müzik listesini sallayan haftalarca ilk sıralardan inmeyen bir şarkı. Ama düşündüğünüzde aşk neden kızılötesi? Yaralı müzesi ne?

Şair burada şunu anlatmak istiyor diyemiyoruz…

4- ‘Honki Ponki Toni Nok, Çalona Bimbo Bori Rok’ – Faruk K.

YouTube video

Başta okumaya başladığınızda tanıdık geldi değil mi bu sözler? Geçmiş yılların en meşhur şarkılarından.

Şüphesiz nakarata kadar herkesin eşlik ettiği ama nakaratta eşlik etmeye zorlandığı şarkılardan birisi. Bir kere Türkçe değil. Ne anlatmak istiyor bunu sanırım yıllardır kimse bilmiyor.

5- ‘Acayip Hayvanlara Benziyirsen, Cinlere Şeytanlara Benziyirsen’ – Hüseyin Turan

YouTube video

Aşk sözlerini anlarız, ayrılık sözlerini anlarız hadi bir nebze ‘Allah belanı versin’ denmesini de anlarız ama hayvana benzetmek nedir sayın Hüseyin Turan?

Şivesiyle öyle güzel söylüyor ki bir de şarkıyı yani bu şarkıyı bilmeyen yok denecek kadar azdır. Şarkı ne anlatıyor derseniz, karşısındaki kişiyi hayvandan şeytana türlü türlü benzetmelere değiniliyor.

6- ‘Şahdamar, Şahdamar; Ajdar!’

YouTube video

Döneme damga vuran şarkılardan birisi olsa da neredeyse sıfır şarkı sözüyle bunca kişinin hafızasında nasıl yer edindi bizde anlamadık! Şahdamar ve Ajdar!

7- ‘Manda Yuva Yapmış Söğüt Dalına, Yavrusunu Sinek Kapmış Gördün mü?’

YouTube video

Karadeniz yöresinde ve hatta Sinop’ta çok sık söylenilen bu türkünün amacını biz anlayabilmiş değiliz. Koca hayvan mandanın söğüt dalında işi ne? Küçücük bir sinek yavru mandayı nasıl kapabiliyor???

Akıllara durgunluk veren bir türkü şüphesiz!

8- ‘Şıp Şıp Su Sesi…’

YouTube video

Bu şarkıyı dinlerken dikkat edin. Adeta hipnoz etme gücüne sahip. Yarı Türkçe yarı İngilizce bu şarkıda duyacaklarınıza şaşıracaksınız.

Ama bir yerden sonra eşlik etme girişiminiz de olursa hiç şaşırmayın…

9- ‘Abdülkadir, Rami’ye ya da Unkapanı’na Gidelim’

YouTube video

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin 90lı yıllarda sundukları eğlenceler bitmiyor. O dönemde yaşayan herkesin hatırladığı bu ikili yaptığı düet şarkıyla da dönemine damgasını vurmuştu.

Yine bu şarkının da haftalarca ve aylarda dinlendiği günümüzde bile dinleyicisi olduğu bir gerçek ama şarkı sözlerine ayrıntılı bakarsanız gerçekten biraz şey, şey işte ‘tuhaf’ olduğunu görebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!