featured

Pimapen Temizliği Nasıl Yapılır ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehir merkezlerinde yaşayan insanların karşılaştıkları sorunlardan en önemlisi de havadaki yoğun kirlilik. Özellikle ise kış aylarında bu yoğun hava kirliliği nedeniyle evlerin dış duvarlarında nemlenmeler ya da küf lekeleri görülebiliyor.

Evinizi içinde de ortam şartlarından dolayı (kalorifer, soba, çamaşır kurutma, yemek pişirme, su buharı, saksıdaki çiçekler v.b.) oluşan aşırı nemden dolayı duvarlarınızda, kolon ve kirişlerde çeşitli kirli görüntülere sebeb olur. Bu saydığımız etkenlerden dolayı pencerelerinizin iç ve dış kısımlarında da kirlenmeler kesinlikle oluşmaktadır.

Pimapen Temizliği Konusunda Bilmeniz Gerekenler

Kirlenme oranı bulunduğunuz bölgeden, apartmanınızdan ya da mekandan ve odadan dolayı değişiklikler gösterebilir en iyi ihtimalle hiç kirlenme olmayabilir. Sıkışık yerleşim planına sahip bazı şehirlerde bkz. Ankara pimapen kirliliği kesinlikle yaşanacak bir durumdur. Bunun yanı sıra başkentin merkezi yerlerinden Çankaya pimapen temizliğine kesinlikle ihtiyaç duyacak yerler arasındadır.

Pimapen Temizliği Nasıl Sağlanır?

Eğer normal bir pimapene sahipseniz pimapen temizliği nasıl yapılır diye çok fazla düşünmenize gerek yok. Bu temizlik esnasında aşındırmayan kimyasal deterjanlar (sıvı ya da krem) kullanılmalı ve temizleme işlemi renk bırakmayan yumuşak bir bez aracılığı ile yapılmalı.

İç ve Dış Yüzeyleri Nasıl Silmeliyiz?

Pencerenizin iç ve dış yüzey temizleme işlemini; deterjanla ıslattığınız bir bezle, camı birkaç kez silmek suretiyle yapmalısınız ve hemen ardından çok fazla baskı uygulamadan kurulama işlemi yapmalısınız. Pimapen temizliği nasıl yapılır formülü bu kadar basit bir işlem olduğu gibi, aynı zamanda da etkili bir çözümdür.

Peki Pimapendeki Metal Parçaları Islatmalı Mıyız?

Pimapen temizliği nasıl yapılır diye düşünürken aynı zamanda da pimapenin hangi parçalarına temizlik yaparken dikkat etmeliyiz? Diye düşünmekte fayda var. Çünkü pimapen sisteminde bulunan metal parçaların suyla temas edip özellikle kurutulmaması durumunda herhangi bir sıkıntı olma ihtimali çok yüksektir.

Bu yüzden, bu metal parçalara herhangi bir sıvı maddenin teması bulundu ise o bölge hemen kurutulmalıdır. Kurutulmadığı takdirde metal parçaların küflenmesi durumu kaçınılmaz bir hal alacaktır.

Kolay temizlenebilirliği sayesinde genelde temizlenmesi de çok yorucu olmayan pimapen sisteminin temizliği için; sıcaksa ve temiz bir bez kullanılması çoğu zaman yeterli olacaktır. Ama kesinlikle aşındırıcı kimyasallar kullanılmamalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!