featured

Rusya’dan İlk Koronavirüs Aşısına Onay Geliyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika’nın CNN Televizyon Kanalı, Rus yetkililerin iki haftadan daha kısa bir süre içerisinde başkent Moskova’da bulunan ve Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen koronavirüs aşısına onay vereceklerini duyurdu! CNN’in yaptığı habere göre Rusya’nın dünya genelinde koronavirüs aşısına ilk onay veren ülke olacağı bildirildi.

Rus yetkililer tarafından aşının onayının 10 Ağustos veya daha önceden çıkması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi. Aşının ilk etapta sağlık çalışanlarına yapılacağı söyleniyor.

‘Bu Bir Stupnik Anı’

Aşı ile ilgili çalışmaların finansını sağlayan Rusya Ulusal Varlık Fonu Başkanı olan Kirill Dmitriev, 1957 yılında Sovyetler Birliği’nin dünya yörüngesine ilk uydu yerleştiren ülke oluşuna gönderme yaptı ve ‘Bu bir Sputnik anı’ diye söyledi.

Dmitriev yaptığı konuşmada,

“Amerikalılar Sputnik’in sinyallerini duyunca şaşırmışlardı. Aşıda da aynısı. Rusya bunu başaran ilk ülke olacak. Ama bilim insanlarımız birinci olmak için değil insanları korumak için çalışıyor.”

Dedi.

CNN yaptığı haberde, Rusya’nın aşı projesiyle ilgili veri paylaşımında bulunmadığına dikkat çekti ve aşının ne kadar güvenli veya etkili olduğunun bilinmediğini de ayrıca paylaştı.

CNN’nin haberine göre Rus bilim insanları tarafından aşının ikinci aşamasının 3 Ağustos’a kadar tamamlanacağı ve üçüncü aşamada da aşının sağlık çalışanlarına uygulanacağı ifade ediliyor.

Rus uzmanlar yaptıkları açıklamalarda başka hastalıklar için geliştirilmiş aşıların modifiye edilmiş hali olduğu için bu aşının fazla zaman almadığını belirtiyorlar.

Rusyanın Savunma Bakanlığı ise aşının askerlerde de denendiğini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!