featured

Saçtaki Kepek Nasıl Geçer | Kepekli Saçlar İçin Ne Yapmalı? Kepek İçin En İyi Şampuan Hangisi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saçtaki kepek nasıl geçer? Kepek, yaşlıdan gence kadın-erkek ve hatta çocuk fark etmeksizin hemen herkeste ortaya çıkabilecek cilt problemidir. Saçlı deride ortaya çıkan bu durum, saçta sürekli olarak beyaz döküntülerin ortaya çıkmasına ve her yere dökülmesine neden olur. Basit bir saç problemi olarak tanımlansa da, aşırı seviyelere ulaştığında pek çok kişi için rahatsız edici ve özgüveni eksilten bir durum olabilir. Saçtaki kepek nasıl geçer? Kısa sürede kepek nasıl gider? Saç kepeğini ne geçirir? Kepeği ne önler?

Kepekli Saç Neden Olur? Saçtaki Kepek Nasıl Geçer?

Saçtaki kepek nasıl geçer? Saçtaki kepek sorunu hiç geçmeyen birçok insan ilk olarak bu durumun neden kaynaklı olduğunu merak edecektir. Özellikle havaların kuru olduğu sonbahar ve kış aylarında kepek probleminin arttığı ve birçok insanın saç kepeğine ne iyi gelir, saçtaki kepek nasıl temizlenir tarzında aramalar yaptığı görülebilecektir. Kepekli saça ne iyi gelir bilinmesi için öncelikli olarak kepeğe sebebiyet veren durumun belirlenmesi gereklidir.

1- Temiz Saçta Kepek Neden Olur? Saçtaki Kepek Hangi Vitamin Eksikliğinden Olur?

Saçtaki kepek nasıl geçer? Genel olarak saçtaki yağlanmaya bağlı olarak ortaya çıktığı düşünülen kepek görünümünün, sık sık saç yıkama ile ortadan kaldırılabileceği sanılır. Ancak saçlarını sık yıkayan pek çok insanda günlük yaşantısında saçta kepek ile mücadele eder. Yağlı ya da temiz saçta kepek neden olur konusunda öne çıkan nedenler ise şöyledir;

Saçların aşırı ya da çok az yıkanması,Saçların ağır kimyasallarla yıkanması,Stres,Egzama,Sedef hastalığı,Mantar,Vücutta görülen A vitamini eksikliği

İçerisinde yüksek miktarda A vitamini barındıran 11 yiyecek için tıklayınız. Saçtaki kepek nasıl geçer konusunda ise öncelikli olarak nedenin tespit edilmesi sonrasında ise,  ilaç ya da doğal yöntemlere başvurulması önerilmektedir.

2- Saç Kepeğinden Nasıl Kurtulunur? Yağlı Kepeğe Ne İyi Gelir?

Kepeğe ne iyi gelir? Bazı dönemlerde yoğun stres yaşayan kişilerde kepekli saç ortaya çıkması normal kabul edilebilir. Bilindiği üzere pek çok cilt hastalığı stres kaynaklı olarak ortaya çıkabilecektir.

Bu nedenle ilk etapta kepeğin stresten olabileceği düşünülmeli, bir süre kepeğin varlığı izlenmelidir. Uzun süren saçtaki kepek nasıl geçer kısmında ise öncelikli olarak bir dermatoloğa başvurulmalıdır. Klinik muayenesi sonrası bazı testler yapılarak bu cilt probleminin nedeni belirlenebilecektir.

3- Saçtaki Kepek Nasıl Gider Doğal Yöntemler Nelerdir? Kepekli Saçlar İçin Ne Yapmalı Suna Dumankaya

Saçtaki kepek nasıl geçer? Bu konuda sıklıkla doğal yöntemlere başvurularak olumlu sonuçlar alınabilecektir. Çoğunlukla kimyasal içerikli ürünlerin kullanımı ile ortaya çıkan saçtaki kepek nasıl gider hakkında doğal yöntemleri tercih etmek doğru bir adım olabilecektir.

Yoğun bir şekilde saçlarda kepek oluşmuş ise bu durumda kesinlikle, bir süre kimyasal içerikli ürün kullanımına ara verilmelidir? Saçta kepek İbrahim Saraçoğlu ve Suna Dumankaya gibi uzmanlar tarafından ele alınmış, türlü tavsiyelerde bulunulmuştur. İşte saçtaki kepek nasıl geçer konusunda çözüm bulabileceğiniz öneriler;

 A) Sirke

Kepeği ne yok eder konusunda en çok sonuç alınan doğal içeriklerden bir tanesi sirkedir. Antioksidan içeriği sebebiyle saçtaki mikroorganizmaları öldüren sirke, aynı zamanda saç yapısını da güçlendirecektir. 2 yemek kaşığı sirkenin, su ile karıştırarak sprey şişesine boşaltarak, duş öncesi saç diplerine iyice uygulanması önerilmektedir.

B) Saçtaki Kepek Nasıl Geçer? Karbonat Mucizesi

Saçtaki kepek nasıl geçer? Bu konuda karbonat mucizesine değinmemek olmayacaktır. Kepeğe ne iyi gelir yorumlar incelendiğinde, karbonattan alınan olumlu sonuçların bir hayli fazla olduğu görülebilecektir. Bir paketin üçte biri miktarında karbonatı saç diplerine uygulayarak, iyice yedirmelisiniz. İyice ovaladıktan sonra saçtan iyice durulamanız gerekecektir. Haftada en az üç kez yapacağınız bu kür saçtaki kepek nasıl geçer konusunda size ilaç gibi gelecektir.

C) Hindistan Cevizi Yağı

Saçtaki kepeğe ne iyi gelir? Cilt sağlığı ve saç üzerinde oldukça etkili olan bu doğal yağ, mutlaka denenmelidir. Saçları yıkamadan önce saç diplerinize bu yağı sürmeniz ve dairesel şekilde masaj uygulamanız yeterli olacaktır. 1 saat beklemesi önerilen bu yağ, uzun süreli kullanımda kepeği ortadan kaldırabilecektir.

D) Kepeğe Karşı Ne İyi Gelir: Çay Ağacı Yağı

Saçtaki kepek nasıl geçer? Çay ağacı yağı Antienflamatuar ve antimikrobiyal içeriği sebebiyle kepek nasıl giderilir kısmında etkili bir seçim olacaktır. Saç derisini ihtiyacı olan neme kavuşturan bu yağ, özellikle seboreik dermatit olarak bilinen cilt hastalığını ortadan kaldırabilecektir. Yağın az salınımına bağlı ortaya çıkan bu cilt hastalığının giderilmesi ile kepek sorunu da önlenebilecektir. Tahriş edebilme ihtimali bulunan bu yağ, mutlak suretle hindistan cevizi ya da badem yağı ile karıştırılmalıdır.

E) Sarımsak

Saç kepeklenmesi nasıl geçer? Sarımsak, yalnızca kepeği ortadan kaldırmada değil saç dökülmesini engellemede de oldukça başarılı bir besindir. Bu nedenle saçtaki kepek nasıl geçer diyerek çaresizce çözüm arayan kişilerin ön yargısını kırarak bu besine şans vermesi gereklidir.

Kokusu rahatsız edici olsa da antimikrobiyal özelliği kısa sürede tüm cilt problemlerini önlemekte son derece başarılı olacaktır. Kısa sürede kepekten kurtulmak için sarımsağın ezilmesi ve zeytinyağı ile karıştırılarak, saça uygulanması önerilmektedir.

4- Kafada Yara ve Kepek Nasıl Geçer? Kepek İçin En İyi Şampuan Hangisi?

Saç kepeklenmesine ne iyi gelir? Kepek oluştuğunda yoğun bir kaşıntı meydana gelir. Kaşıntıya karşı konulamadığı durumlarda ise saç derisi giderek tahriş olmaya başlar. Buda saç derisinde yaraların oluşmasına sebebiyet verebilir. Saçtaki kepek nasıl geçer? Genelde bazı şampuan içeriklerinin saç dökülmesi ve kepeklenme sorununda etkili sonuçlar doğurduğu düşünülmektedir.

YouTube video

Kepek için üretilen şampuanlarda içeriğinde genel olarak doğal besinler, selenyum sülfit, çinko pirit ya da kömür katranı gibi içerikler kullanılmaktadır. Hangi şampuanla saçtaki kepek nasıl geçer ya da en iyi kepek şampuanı hangisi sorularına tek bir marka ismi verebilmek doğru değildir. Her saçın yapısı ve ihtiyacı farklı olabileceğinden deneme- yanılma yöntemi ile kişiye özel şampuanın bulunması önerilecektir. En iyi saç uzatan şampuan önerileri için tıklayınız.

5- 1 Günde Kepekten Kurtulma Mümkün mü? 1 Günde Saçtaki Kepek Nasıl Geçer Evde?

Peki, 1 günde kepekten kurtulma mümkün mü? Kepekten 1 günde tam anlamıyla kurtulmak ne yazık ki mümkün olmayacaktır. Ancak saçtaki kepek nasıl geçer konusunda mucizevi bir doğal içerik en kısa sürede kepeği ortadan kaldırabilir.

Saç kaşıntısı ve kepekten nasıl kurtulurum diyorsanız, tuz mucizesi ile tanışmanızı öneririz. Aşındırıcı bir özelliği bulunan tuz, saç derisine uygulandığında kepeğe neden olan tüm bakterileri öldürebilecektir. Bunun için doğal deniz tuzu ya da işlenmiş olarak sofralara ulaşan sofra tuzu tercih edilebilir.

Saçta kepeğe ne iyi gelir kısmında tuz tuzluk yardımı ile saçın tüm dibine dökülmelidir. Daha sonrasında tuz iyice yedirilerek, dairesel masaj yapılmalıdır. Bu masaj ile tuz tüm saça yedirilmeli ve yaklaşık 30 dakika sonra yıkanmalıdır. Yalnızca birkaç gün içerisinde saçtaki kepek nasıl geçer konusunda tuzun mucizevi gücüne inanamayacaksınız.

6- Bonus: Çocuğun Saçında Kepek Nasıl Geçer? Çocuklar İçin Neler Kullanılabilir?

Yalnızca yetişkinlerde değil çocuklarda da kepek sorunu baş gösterebilir. Eğer çocuklarda saçtaki kepek nasıl geçer araştırması yapılıyorsa, daha titiz bir yaklaşım sergilenmelidir. Çünkü bazı doğal besinler kepeği önlerken, çocukların daha hassas olan saçlı derisini tahriş edebilir. Buda aşırı hassasiyet, ağrı, kızarıklık, şişlik ve yara gibi belirtilerin ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Çocuklarda saçtaki kepek nasıl geçer konusunda genellikle doğru şampuan kullanımı önerilmektedir. Bunun nedeni ise çocuklarda stres ya da cilt hastalıklarının görülme sıklığının daha düşük olmasıdır. Saçtaki kepek nasıl geçer? Ebeveynlerin yanlış şampuanlar tercih etmesi, çocuklarda ve bebeklerde kepek sorununu tetikleyebilir. Uzmanlara göre bu durumda ilk olarak şampuan değişikliğine gidilmesi ve saçların gün aşırı yani bir gün arayla yıkanması gerekecektir.

Bunun yanı sıra saçlar gün aşırı olacak şekilde mutlaka taranmalıdır. Çocuklar için saçtaki kepek nasıl geçer duruma çözüm olarak üretilen şampuanlar ayda en fazla iki kez kullanılmalıdır. Özellikle bu şampuanlarda yer alan selenyum tahriş eden bir element olabileceğinden, bu şampuan markaları kesinlikle alınmamalıdır. Zorunlu kalındığı takdirde zeytinyağı, hindistan cevizi yağı ya da çay ağacı yağı gibi doğal yağ içeriklerinin kullanımına yer verilebilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!