featured

Simge Aköz Kimdir | Filenin Sultanları Simge Aköz Kaç Yaşında?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Simge Aköz kimdir? Filenin sultanlarının sevilen isimlerinden biri olan Simge Aköz başarılı oyun performansı ile adeta göz dolduruyor. Öncelikle Tokyo Olimpiyatlarında mücadele veren Filenin Sultanları, şimdilerde Avrupa Şampiyonasında ter döküyor. A Milli takımda boy gösteren Simge Aköz’ün özel hayatı ise diğer oyuncularınki gibi çok merak ediliyor. Peki Simge Aköz kimdir? Simge Aköz kaç yaşında? İşte tüm bu soruların yanıtları…

Simge Aköz Kimdir? Simge Aköz Yaş Bilgisi Nedir?

Simge Aköz kimdir? 23 Nisan 1991 doğumlu olan Simge Aköz yaş bilgisi 30’dur. Yaklaşık 7 yaşından beri aktif voleybol yaşantısını sürdüren Aköz, 23 yıl içerisinde spor hayatını pek çok başarı ile taçlandırabilmiştir. Diğer oyunculara göre minyon bir görünümü bulunan Simge Aköz’ün 30 yaşında olması pek çok izleyiciyi hayrete düşürüyor.

1- Simge Aköz Nereli? Simge Aköz Ne Mezunu?

Simge Aköz nereli? Simge Aköz doğum yeri Samsun’dur. Ancak annesi ve babasının aslen Amasyalı olduğu bilinmektedir. Simge Aköz kimdir? Sporcu ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. Yaşamının büyük bir kısmını İstanbul’da geçiren sporcu, İstanbul Aydın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunudur. Kariyerini bu yönde desteklemek isteyen sporcu, 2013 yılında üniversiteden başarılı bir şekilde mezun olmuştur.

2- Simge Aköz Boy Kilo Bilgisi

Simge Aköz kimdir? Simge Aköz boy bilgisi fazlasıyla merak ediliyor. Diğer oyuncular ile arasında fazlaca boy farkı olduğu bilinen sporcu 1.68 boyundadır.55 kilogram ağırlığı olan oyuncunun blok yüksekliği 245, smaç yüksekliği ise 250 cm olarak bilinmektedir.

3- Simge Aköz Kimdir Hayatı? Simge Aköz Hayatı Hakkında Merak Edilenler

Simge Aköz kimdir hayatı nasıl spor ile kesişti konusu fazlasıyla merak ediliyor. Küçük yaştan itibaren spora olan ilgisi açıkça belli olan Aköz 7 yaşında spora başlamıştır. Henüz 20 yaşında İstanbul Artvin Spor kulübüne dahil olan Aköz 4 yıl bu kulüpte voleybolu geliştirebilme fırsatı bulmuştur.

2014 yılında Çanakkale Belediyespor’a katılan sporcu, 2015 yılının sonunda Halkbank bünyesine katılmıştır. Simge Aköz kimdir? Oyuncu 2016 yılında voleybol kariyerinin son durağı olan Eczacıbaşı kulübüne katılmıştır.

Türk Kadın Voleybol Milli Takımında da yer alan sporcu burada 2017 yılında bronz 2018 yılında ise gümüş madalya kazanma fırsatı bulmuştur. Simge Aköz kimdir? Ayrıca 2019-2020 yılında Avrupa Kıta Elemelerinde En İyi Libero unvanını almaya hak kazanmıştır. Oyuncunun Milli takımdaki ve bireyseldeki başarıları ise şu şekildedir;

Milli Takım Başarıları;

2017 Avrupa Şampiyonası Üçüncülüğü2018 Milletler Ligi İkinciliği2019 Avrupa Şampiyonası İkinciliği2020 CEV Tokyo Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri Birinciliği2021 Milletler Ligi Üçüncülüğü

Simge Aköz kimdir? Bireysel Başarıları;

2019 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası Rüya Takımı – “En İyi Libero’2019 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası Rüya Takımı – “En İyi Libero”2020 CEV Tokyo Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri Rüya Takımı – “En İyi Libero”

4- Simge Aköz Evli mi? Simge Aköz Sevgilisi Kimdir?

Simge Aköz evli mi? Simge Aköz eşi yoktur. Henüz bekar oyuncunun hayatında hiç evlilik yapmadığı biliniyor. Simge Aköz sevgilisi var mı yok mu bunun hakkında da bir bilgi paylaşımı bulunmamaktadır. Sporcu özel hayatını ekranlar üzerinde yaşamamayı tercih etmekte ve bu bilgileri gizli tutmaktadır.

5- Simge Aköz Pozisyon Bilgisi | Simge Aköz A Milli Takımda Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Simge Aköz kimdir? A Milli Takımda Simge Aköz pozisyon olarak Libero oyuncusudur. Diğer oyunculardan daha kısa olan oyuncu, Libero olarak kısa boy avantajını kullanmakta ve nefis sayılara imza atmaktadır. Meryem Boz kimdir bilgi almak için tıklayınız

6- Simge Aköz Hangi Takımda? Simge Aköz Maaş Bilgisi

Simge Aköz kimdir hangi takımda? Yukarıda da belirttiğimiz gibi oyuncu şimdilerde Eczacıbaşı’nda spor kariyerini sürdürmektedir. Simge Aköz maaş bilgisi hakkında ise net bir bilgi paylaşımı bulunmamaktadır. Eczacıbaşı kulübü oyuncularının yıllık ücretlerini gizli tutmaktadır.

7- Simge Aköz İnstagram Hesabı Nedir?

Simge Aköz kimdir? Simge Aköz İnstagram hesabı üzerinden yalnızca kariyerindeki başarılarını paylaşmıyor. Tokyo Olimpiyatları, Avrupa Şampiyonası gibi özel organizasyonlarda güzel paylaşımlar yapan sporcu, sosyal medya hesabı üzerinden özel yaşantısını da sergileyebiliyor.

YouTube video

Yaklaşık 108 bin takipçi kitlesine sahip libero oyuncusunun İnstagram hesabı ise @simgeakoz şeklindedir. Sizde sporcunun İnstagram hesabını takip ederek, spor kariyeri ve özel yaşantısı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!