smd dizgi

SMD Dizgi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SMD Dizgi ve SMT Dizgi Arasındaki Fark Nedir?

SMT’nin THT’ye göre birçok avantajı vardır. Avantajlardan bazıları aşağıda tartışılmaktadır:

SMD ve SMT kısaltmaları ile gerçekte ne anlama geldikleri arasındaki fark, SMD Dizgi LED’leri veya sadece yüzeye montaj anlamına gelen her neyse duymuş olabilirsiniz, iki kısaltmamız var. Bunlardan biri yüzey montaj teknolojisi anlamına gelen SMT’dir. SMT, bileşenleri PCB yüzeyinin üstüne monte edebileceğinize dair bir fikirdir.

PCB, baskılı devre kartıdır ve bunun için bir açıklayıcımız var, aslında zaten bir tahtanın arkasında nasıl köpük bant olduğunu görüyorsunuz, ancak görmediğiniz şey, bununla karşılaştırıldığında herhangi bir bileşen veya herhangi bir küçük bileşen ayağının yapıştığı. diğeri aşağıda verilen resimde gösterilmiştir.

Bu delikten geçme teknolojisidir, orijinal PCB’de delikler vardır ve bileşenleri yapıştırdık ve bir havya ile lehimledik, aksine, bu devredeki yüzeye montaj teknolojisi, her şey yüzeye monte edilmiştir, bu nedenle SMT, yüzeye monte teknoloji anlamına gelir ve SMD, yüzeye montaj cihazları anlamına gelir, bu nedenle LED’ler, transistörler, dirençler ve benzeri şeyler gibi şeyler, LED’in yüzeyinin üzerine oturan ve bir havya ile lehimlemek ve yapıştırmak yerine paketler halinde gelir. tahta yerine üstüne lehimleyin.

smd dizgi

PCB Dizgi Nedir?

PCB dizgisi veya SMD dizgi , elektronik modüllerin montajında en yaygın kullanılan yöntemdir, bu da maliyeti düşürür ve nihai ürünün yüksek kalitesini garanti eder. Yüzey montaj teknolojisi veya PCB Dizgi , bileşenlerin doğrudan baskılı devre kartlarının veya PCB’lerin yüzeyine monte edildiği veya yerleştirildiği ve PCB’ye lehimlenen elektrikli cihaza yüzey montaj cihazı veya PCB Dizgi adı verilen elektrik devreleri üretme yöntemidir. Kesinlikle SMT kullanarak üretim süreci hızlanır, ancak bileşenlerin minyatürleştirilmesi ve kartonların daha yoğun paketlenmesi nedeniyle kusur riski de artar.

smd dizgi

SMT Avantajları

⦁ SMD bileşenlerinin boyutu kompakt ve daha küçük olduğundan, bu, nihai ürünün ağırlığının azaltılmasına yardımcı olur.

⦁ Pcb Dizgi işlemi PCB’de herhangi bir delme işlemine ihtiyaç duymaz, bu delme işlemini atlayarak zamandan ve maliyetten tasarruf sağlar.

⦁ Açık delik bileşenleri, genellikle sistem maliyeti üzerinde bir miktar etkisi olan SMD eşdeğerlerinden daha pahalıdır.

⦁ Çok fazla alan tasarrufu sağlayan ve sistem boyutunu küçülten SMD bileşenlerini PCB’nin her iki tarafına yerleştirebiliriz.

⦁ SMD bileşenleri, sistem verimliliğini ve ömrünü artıran daha iyi performansla daha güvenilirdir.

⦁ SMT’nin üretim oranları, daha küçük boyut ve daha kısa delme süresi nedeniyle çok hızlıdır.

⦁ Lehim yüzey gerilimi kuvvetleri nedeniyle SMT bileşen yerleştirme hataları da azaltılır.

⦁ Hassas elektronik devreler, Surface mount teknolojisi kullanılarak daha düşük direnç veya endüksiyon kayıpları yaşar.

smd dizgi

PCB Dizgisi

SMD yerleştirme makineleri , önceden yazılmış bir program kullanarak tasarım belgelerine uygun olarak PCB üzerindeki bileşenleri düzenler . Montaj işlemi başlamadan önce, makinenin kamerası PCB’ler üzerinde doğru konumlandırma için panodaki referans işaretlerinin koordinatlarını belirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!