featured

Tappy: Psikologlar Özelinde Online Terapi Hizmeti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilindiği üzere hayatın her alanında, pek çok sorun ile karşılaşılabilir. Bu sorunlardan bazıları fiziksel olmakla birlikte bazıları da ruhsaldır. Çocukluktan gelen travmalar ya da gündelik hayatta yaşanan sorunlar ile stres içeren durumlar, kişilerin kendilerini psikolojik anlamda iyi hissetmemesine neden olabilir.

Bu noktada terapi hizmeti, tek başına psikolojik sorunlarını halletme konusunda zorluk yaşayan bireylerin, daha konforlu bir yaşantı içerisinde olmasını mümkün hale getirebilmektedir. Uzman psikologların sağladığı görüşmeler ile kişi, ruhsal anlamda kendisini çok daha iyi hissedebilmektedir. Bu nedenle insan psikolojisini olumsuz etkileyen durumlarda, bir psikologdan destek alınması olanaklıdır. Online terapi hizmeti, uzman psikologlar tarafından internet ortamında destek alınmasını mümkün kılan bir sistemdir.

Terapiye Neden İhtiyaç Duyulur?

Terapiye neden ihtiyaç duyulur sorusu, son dönemlerde oldukça merak edilen soruların başında yer almaktadır. İnsan yaşamı, stabilizasyona sahip değildir ve her an, farklı sorunlar meydana gelebilir. Bu sorunlar fiziksel olabildiği gibi ruhsal da olabilir. Bunun yanı sıra hem fiziksel hem de ruhsal sorunların meydana geldiği de bilinmektedir. Bireylerin kendilerini psikolojik anlamda iyi hissetmedikleri durumlarda, sorunun bir uzman psikolog ile çözülmesi gerekebilir. Peki terapiye neden ve hangi durumlarda ihtiyaç duyulur?

Kişi, genellikle aşağıdaki gibi sıralanabilen hallerde uzman psikolog desteğine ihtiyaç duyabilmektedir:

Çocukluk travmaları ve bu travmaların olumsuz etkileriFobiler ve fobilerin gündelik hayatı olumsuz etkileyen yönleriAyrılık sonrası ortaya çıkan ruh haliYakınların kaybıAnksiyete bozuklukları

Bu ve bunun gibi durumlar, terapi hizmeti ihtiyacının doğduğu haller olarak karşımıza çıkmaktadır. Bireyler, bu tarz sorunlarla karşılaştıklarında, uzman desteği olmadan sorunlarını çözemeyeceklerini düşünebilir ve terapi hizmetinden yararlanmak isteyebilir.

Online Terapi Hizmeti Nedir?

Online terapi hizmeti, çeşitli sorunlarla karşılaşan ve bu sorunlarla başa çıkmaya çalışan kişilerin aldıkları hizmetlerden bir tanesidir. Normal terapilerden farkı, hizmetin internet üzerinden sağlanmasıdır. Bu kapsamda bireyler, görüşmek istedikleri psikologları belirleyebilir ve psikologlarla görüşme sağlayabilir. Tappy, psikologlarla danışanları bir araya getiren bir platformdur ve kişilerin sistem üzerinden danışman psikolog desteğinden faydalanabilmesini olanaklı hale getirmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!