featured

Tüm Yönleri ile  Brugge Gezi Rehberi ve Orta Çağ’dan Bir Esinti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brugge gezi rehberi ile Belçika’nın eski dönemlerine doğru bir yolculuğa hazır olun. Sanatsal yapıları, tarihi sokakları ve kendine has görünüşü ile Avrupa’da en çok merak edilen ve ziyaret edilen kentlerden biriyle tanışın.

Brugge, Belçika’nın ve Orta Avrupa’nın en güzel ve çekici kentlerinden biridir. Sahip olduğu Orta Çağ mimarisi, kanalları ve tarihi yapısı ile gezginlerinde en gözde yerlerinden birisidir.

YouTube video

Belçika’nın kuzey kısmında yer alan Flaman bölgesinin bu nadide kentidir. Sanat ve tarih kokan sokakları, akıllara kazınan mimari yapıları ile kültür turizminin de gezi durakları arasında yer alır. Ziyaret eden turistler geçirdikleri zaman zarfında büyük bir deneyim kazandıklarını ifade etmektedirler. Sizler de Avrupa gezisi planlamak istiyor ve nereye gideceğinizi bilemiyor iseniz yazımızı mutlaka okuyunuz. Daha sonra rotanızı Brugge Kentine doğru çiziniz.

Brugge Gezi Rehberi; Kente Ne Zaman Gidilir?

Kanallarının ve mimarisinin kendisine kattığı romantizm ile Brugge, kış mevsiminde ve noel zamanında oldukça ziyaretçi alan bir kenttir. Bulunduğu konum nedeniyle dört mevsim içinde rahatlıkla gezilebilecek bu kendine özgü şehir, en yoğun turisti ise yaz aylarında konuk eder.

Brugge’de Nerede Kalınır? Brugge Ulaşım

Kent içinde kiralık ev, butik otel ve otel seçenekleri mevcuttur. En çok tercih edilen konaklama bölgeleri ise kentin tarihi merkez bölgesi, tren istasyonu civarı ve Sint Andries bölgesidir.

Kent mütevazi yapısı ve yüz binden biraz fazla nüfusu ile oldukça huzurlu bir kenttir. Belçika’nın başkenti Brüksel’den Brugge’a tren yoluyla 1,5 saatte ulaşmak mümkündür. Belçika içinde geçerli Belçika Pass ile ulaşımın sağlanabileceği kentte yürüyerek de görülmek istenen çok sayıda noktaya ulaşılabilir.

Brugge Gezi Rehberi Brugge’de Ne Yenir?

YouTube video

Belçika’nın yerel lezzetlerinden dünya mutfaklarının pek çok yemeğine kadar farklı lezzeti kentin restoranlarında tatmanız mümkündür. Kentte bulabileceğiniz en önemli yerel lezzetler ise şunlardır;

Moules Frites; Midye severlerin gözdesi olan bu yemek Belçika ve Fransız mutfaklarının da en bilinen lezzetlerinden biridir. Bu son derece leziz fastfood, ülkenin ulusal yemeği olarak da bilinir.Carbonade Flamande; Sığır eti, soğan ve kekik birleşimi olan bu et yemeği, birlikte servis edildiği patates kızartması ile son derece beğenilir.Boudin; Sosis benzeri olan bu yiyecekte Belçika mutfağının en çok tüketilen ürünleri arasında yer alır.Brüksel Waffle; Dünyanın en lezzetli waffleları arasında yer alan bu lezzet, Brugge’de de oldukça yaygındır.Volauvent; Fransa mutfağının ünlü lezzetleri arasında yer alan bu hamur işi tatlı oldukça popülerdir.Belçika Çikolatası; Dünya çapında haklı bir üne sahip olan bu çikolataları Brugge kentinde de bulmak oldukça kolaydır. Brugge kafelerinde, marketlerinde ve özel çikolata dükkanlarında çikolata keyfine doymak mümkündür. Brugge gezi rehberi açısından lezzetli bir tercih olacaktır.

Brugge’de Gezilecek Yerler

Romantizmi iliklerinize kadar hissedebileceğiniz flaman bölgesinin bu güzel liman kentinde gezebileceğiniz önemli yerler ise Brugge gezi rehberi kapsamında şunlardır;

1- Kent Kanalları

‘Kuzeyin Venedik’i’ lakabı verilen bu güzel kentteki kanallar, 12. Yüzyılda ticari amaçla inşa edilse de günümüzde kente bambaşka bir canlılık katmaktadır. Ve alternatif ulaşım çözümleri sunmaktadırlar. Kanallar üzerindeki tekne gezintileri kente hakim olan Orta Çağ havasını daha yoğun hissetmeye de olanak tanır.

2- Brugge Gezi Rehberi Grote Markt

Brugge’ün tarihi kent merkezinin belki de kalbi olarak tanımlanabilecek ‘Büyük Pazar’ yani ‘Grote Market’ meydanıdır. Sürekli yaşayan havası, eşsiz kafeleri ve çevresinde bulunan görülesi yapılarıyla kentin küçük bir özeti gibidir. Meydanda bulunan Pieter de Coninck ve Jan Breydel heykelleri de oldukça başarılı yapıtlardır.

3- Çan Kulesi (Belfry)

Yapımı 1240 yılına uzanan bu tarihi kule, gotik mimari yapısı ile çok ilgi görür. Belfry adı ile bilinen çan kulesinden mükemmel kent manzarasını seyretmekte mümkündür. 366 basamaklı bu kule bir anlamda artık Brugge kentinin de simgesel yapılarından biri olarak kabul edilir.

4- Burg Square

Kentin yönetim merkezi olarak anılan Burg Meydanı, ev sahipliği yaptığı Brugge Özgürlük Sarayı, Belediye Sarayı Rönesans mimarisinin en güzel örnekleri arasında yer alır.

5- St John Hastanesi

12. yüzyılda inşa edilen ve yerel dilde Sint Jans hospitaal olarak anılan hastane Avrupa’da ki en eski hastaneler arasında yer alır. Rahibe ve keşişler tarafından tıbbi hizmet verilen ortaçağ koğuşları, etkileyici arşivler, sanat eserleri, tıbbi aletler ve Hans Memling’in altı adet tablosu bu binada görülebilir.

6- Groeninge Museum

Brugge’ün en meşhur sanat galerisi olan ve yaklaşık 150 esere ev sahipliği yapan Groeninge Museum, sanatseverlerin ilgi odağında yer alır.

7- Minnewater Park

Aşk gölü olarak da bilinen Minnewater Park, tekne turlarının huzurlu duraklarından biri olarak öne çıkar. Romantik atmosferi, enfes manzarası ve her temmuzda ev sahipliği yaptığı müzik festivali ile park son derece ünlüdür.

8- Kutsal Kan Bazilikası

1291 yılında yapılan bu dini yapı Romanesk ve Gotik mimariden izler taşır. 12. Yüzyılda kente getirilen ve Hz. İsa’nın birkaç damla kanını taşıdığına inanılan kutsal emanet nedeniyle bazilika oldukça fazla ziyaret edilir.

9- Brugge Beer Museum

Belçika’nın ve Brugge kentinin ünlü birasının tarihi geçmişinin anlatıldığı yapıda oldukça ilgi çeker.

10- Aziz  Salvator Katedrali

Romanesk ve Neo-Gotik mimarinin bu oldukça ünlü yapısı, kentteki en eski dini yapıdır. İhtişamlı kulesi ve barındırdığı değerli eserleri, hazine odası ile katedral Brugge’de bulunan en önemli yapılar arasında yer alır. Brugge gezi rehberi rotası belirlerken mutlaka olması gereken yerlerden biridir.

11- The Church of Our Lady

Taş yapı sanatkarlığının bu nadide eseri olan zarif kilise, gösterişli kulesi, içinde yer alan sanat eserleri ve özellikle Michelangelo’nun “Madonna ve Çocuk” heykeli ile eşsiz bir yapıdır.

12- Choco Story

16. yüzyıldan kalma Huis de Crone‘da faaliyet gösteren bu müzede, dünyaca ünlü Belçika çikolatalarının nasıl yapıldığına dair son derece değerli bilgiler konuklara aktarılır. Brugge gezi rehberi için tatlı bir sonlandırma olması açısından da hoş bir yer.

13- Kantcentrum

YouTube video

Birbiriyle bağlantılı evlerden oluşan Kantcentrum, Brugge dantel işlemeciliğine dair önemli bilgileri barındıran bir müze ve atölye olarak öne çıkar.

Belçika’nın bu çok beğenilen kenti Brugge, çikolataları, waffleları, birası, dantelleri, kanalları, romantizm kokan havası ve orta çağı bugün bile yaşatan mimari yapısı ile unutulmaz bir gezi rotasıdır. Brugge gezi rehberi ile mükemmel bir tatil sizi bekliyor olacak.

YouTube video

Kuzeyin venediki görülmesi gereken yerlerdendir. Avrupa kenti olduğu için Schengen vizesi alarak şehri gezebilirsiniz. Seyahat sırasında gezi notları nın seyahat rehberi açısından ne kadar değerli olduğunu anlayacağınız bir gezi olacaktır. Bir şehire nasıl gidilir, yeme İçme kültürü nasıldır, uçak bileti nasıl alınır gibi sorularla notlar alabilirsiniz. Güzel bir not tutumu ile bunları blog sayfalarınızda paylaşabilirsiniz. Siz de bir Brugge gezi rehberi oluşturabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!