featured

Türk Işın Tedavisi ile Dünyada İlk Kez Koronavirüs Hastası Diyarbakır’da Tedavi Edildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk ışın tedavisi uygulanan bir koronavirüs hastası sağlığına kavuştu. Tedavi dünyada ilk kez Diyarbakır’da denendi ve başarılı bir sonuç elde edildi. Uzun zamandır yoğun bakımda olan 46 yaşındaki hasta bu tedavi sayesinde virüsten kurtuldu.

Corona virüs salgınını yenmek için dünya genelinde birçok tedavi ve ilaç deneniyor. Bilim insanları aylardır virüsü yenebilecek bileşenler üzerinde çalışıyor. Bazı yöntemler işe yaramasa da işe yarar etkili çözümler de bulunmuş durumda. Bu yöntemlerden birisi de “sensitif derin ultraviyole ve lazer tedavisi” bir diğer ismi ile Türk ışın tedavisi olarak görülüyor.

Dünyada ilk kez Diyarbakır’da testi pozitif olan bir hasta üzerinde denendi. Hasta, nefes darlığı ve yüksek ateş şikayetleri ile hastaneye başvurmuştu. Koronavirüs tanısı ile tedaviye alınan hasta uzun süre yoğun bakımda kaldı. Dr. Hikmet Selçuk Gedik tarafından geliştirilen ışın tedavisi ile sağlığına kavuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=-Rnn8Xys6w0

Tedavinin 46 yaşında bir erkek hastaya uygulandığı bilgisi verildi. Yüksek ateş ve nefes darlığı şikayeti ile hastaneye başvuran adamın muayenesi yapıldı. Muayene sırasında tomogrofisi çekilen hastada pnömoni tespit edildi. Covid-19 testi pozitif çıkan hasta acil olarak tedavi ünitesine alındı.

Türk Işın Tedavisi Koronavirüs Karşısında Etkili Oldu

Dünyada ilk kez korona virüs hastasına uygulanan tedavi, koronavirüs karşısında etkili oldu ve Türk Bilim İnsanlarını heyecanlandırdı. Türk Doktorlar tarafından uygulanan tedavi hakkında bazı bilgiler verildi.

Tedavi hakkında açıklama yapan Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin şunları söyledi;

“ Bugün Diyarbakır, Türkiye ve dünya için gurur verici bir tablo için burada toplandık. Bugün ilk defa Gazi Üniversitesi hocalarımızdan Hikmet Selçuk Gedik ile bir aradaydık. Kendisi tarafından geliştirilen ve dünyada ilk kez uygulanan bir yöntemi bugün ilk defa uyguladık. Yoğun bakımda koronavirüs tedavisi gören hastanın koronavirüs test sonucu negatife döndü. Bu güzel haberi buradan tüm Türkiye’ye, dünyaya duyurmak Diyarbakır adına gurur verici bir tablo.”

İfadelerini kullandı.

YouTube video

Tedavinin geliştiricisi olan kalp damar cerrahı Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik de bazı açıklamalarda bulundu. Gazi Üniversitesi kalp damar cerrahı olan Türk Doktor, ultraviyole ve fotonik lazer ışığı kullanılarak zararlı mikroorganizmaların yok edilebileceğini iletti. Özellikle kana ve akciğer solunum yollarına karışan mikropları yok etmede başarılı olan yöntem umut verici sonuçlar çıkartıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!