featured

Türkiye’de Mutasyonlu Koronavirüs Olduğu Sağlık Bakanı Koca Tarafından Açıklandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemlerde İngiltere’den Türkiye2ye giriş yapan 15 kişide mutasyon geçirmiş koronavirüs tespit edildiğini ve bu kişilerin karantinaya alındığını duyurdu.

İngiltere’den Türkiye’ye Girişler Geçici Olarak Durdurulmuştur

Sağlık Bakanı Koca, İngiltere’den Türkiye2ye giriş yapan 15 kişide mutasyon geçirmiş koronavirüs tespit edilmesinden dolayı Türkiye’ye İngiltere’den girişlerin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. Konu ile ilgili olarak bilgiler veren Koca şu açıklamayı yaptı:

“İngiltere’den son dönemde yurda giriş yapan ve PCR test sonucu pozitif çıkan kişilerden geriye dönük taramalar neticesinde 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu virüs yükü tespit edilmiştir. Bu kişiler tarama başladığından beri izolasyon altındadır. İzolasyonları devam eden kişilerin temas çevreleri de karantinaya alınmış ve yaygın temas taraması yapılmış ve kontrol altına alınmıştır. Ülke çapında yapılan taramalarda İngiltere’den giriş yapan kişiler dışında mutasyonlu virüsün tespit edilmediğini açıklayan Bakan Koca, “İngiltere’den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur”  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!