featured

Türkiye’deki Yeni Tehlike: Asya Kaplan Sivrisineği Isırığı | Asya Kaplan Sivrisineği İlaçlama ile Yok Edilebilir mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asya kaplan sivrisineği ısırığı, özellikle son günlerde oldukça acı verici sonuçların ortaya çıkmasına sebep olabiliyor. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte insanların kabusu olan sivrisineklerde sıkça görülmeye başladı. Kan emici sivrisinekler, deri altından damarlara ulaşarak besleniyor.

Buda insanlarda şişlik, kaşıntı ve ağrı hissinin oluşmasına sebep oluyor. Ancak özellikle bu yıl Türkiye’de yeni tip bir sivrisineğin bulunduğu belirtiliyor. Peki Asya kaplan sivrisineği ısırığı belirtileri nedir? Asya kaplan sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer?

Asya Kaplan Sivrisineği Isırığı | Asya Kaplan Sivrisineği Nereden Geliyor?

Asya Kaplan sivrisineği ısırığı birçok belirtiye sebep oluyor ve kişilerin yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Özellikle sivrisinek ısırığı alerjisi bulunan kişilerde ciddi sağlık sorunları dahi ortaya çıkabiliyor. Bu sivrisineğin Tıptaki adı, Aedes Albopictus’tur. Asya Kaplan sivrisineği gövdesinde ve bacaklarında boyuna çizgileri barındırmakta ve bu yolla ayırt edilmektedir.

İnsanların, kedi ve köpeklerin damarlarından kan emerek beslenen bu sivri grubu, Güneydoğu Asya bölgesinde bulunmaktadır. Ancak yazın gelişi ile birlikte Asya Kaplan sivrisinekleri Avrupa ve ülkemizde de varlık göstermeye başlamıştır.

Ülkemizde Asya Kaplan Sivrisineği Nerede Bulunuyor?

Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer? Asya kaplan sivrisineği nerede bulunuyor konusuna Güneydoğu Asya, Batı ve Avrupa ülkelerinin tamamında yer aldığı yanıtı verilebilecektir. Son yıllarda hemen her ülkede baş gösteren bu sivrisinekler çok ciddi belirtilere sebebiyet vererek sağlığı olumsuz etkileyebiliyor.

1- Asya Kaplan Sivrisineği Isırırsa Ne Olur?

Sivrisinek ısırığını ne geçirir? Asya Kaplan sivrisineği ısırığı eğer kişide ciddi bir alerji söz konusu değilse herhangi bir sağlık sorunu yaratmayabilir. Ancak bu sivrisineğin herhangi bir virüs taşıyor olması durumunda, ısırdığı kişi üzerinde virüsün neden olduğu hastalıklar ortaya çıkabilecektir. Bu virüs ancak bu sivrisineğin yalnızca kişinin damarından kan emmesi ile hastalık yaratabilecektir.

2- Asya Kaplan Sivrisineği Isırığı Belirtileri ? Asya Kaplan Sivrisineği Yarası

Asta Kaplan sivrisineği ısırığı belirtileri ile kendini göstermektedir. En önemli belirtisi yoğun kaşıntı ve şişliktir. Bu sivrisinek tarafından ısırılan bireyler günlerce geçmeyen kaşıntı ve büyük şişliklerden yakınmaktadır.

Bunun yanı sıra bazı bireylerde şişlik yerine su toplaması da görülen bir durumdur. Şişlik ya da su toplaması ortalama birkaç gün sürerken, sonrasında yerini sert ve ağrılı bir görünüme bırakır. Asya kaplan sivrisineği yarası genellikle şiş ve mor görünmektedir. Bu görünümün geçmesi ise en az 1 hafta sürmektedir.

3- Asya Kaplan Sivrisineği Öldürür mü?

Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer? ya da Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Sorusuna yanıt arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Asya kaplan sivrisineği ısırığı öldürücü sonuçlara yol açmaz.

Ancak kişide alerji olması durumunda alerjik şok geçirme olasılığı oldukça yüksektir. Ayrıca virüs taşıyıcı olabilmesi durumunda da kişilerde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecektir.

4- Asya Kaplan Sivrisineği Isırığına Ne İyi Gelir?

Asya kaplan sivrisineği ısırığına ne iyi gelir? Sivrisineği ısırığını ne geçirir konusunda ilaç tedavisi ya da bitkisel çözümlere başvurabilmek mümkündür. Sivrisinek ısırığı kaşıntısı konusunda tercih edilebilecek ilk bitkisel ürün elma sirkesidir.

Kaşıntının başlaması sonrasında tuz ve elma sirkesini karıştırarak, o bölgeye uygulamak ağrı ve kaşıntıyı ortadan kaldırabilecektir. Bunun dışında Asya kaplan sivrisineği ısırığı için uygulanabilecek bitkisel ürünler şunlardır;

Nane yağı,Aloe vera,Limon,Zeytinyağı,Fesleğen,Defne yaprağı yağı,Kolonyadır.

5- Asya Kaplan Sivrisineği İlacı Var mı?  Hangi Krem Kullanılmalı?

Asya kaplan sivrisineği ilacı genellikle tüm sivrisinek ısırıklarında kullanılan antibiyotik içerikli kremlerle sınırlıdır. Sinek ısırığına krem olarak kullanılan, Stilex şişliğin ve kaşıntının hızlı bir şekilde ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır.

YouTube video

Bunun dışında Stiderm, Furacin, Fito ve Fenistol krem içerikleri de Asya kaplan sivrisinek ısırığı sonrasında kullanılabilecektir. Kişilerin sivrisinek ısırığı alerjisi bulunuyorsa bu durumda Avil krem ya da Avil ampul kullanmak alerji gelişimini önleyebilecektir. Stilex jel nedir bilgi almak için bu yazıyı okuyabilirsiniz. 

6- Asya Kaplan Sivrisineği İlaçlama ile Yok Edilebilir mi?

Asya kaplan sivrisineği ilaçlama ile yok edilebilir mi? Bu konuda uzmanlar bile kesin ve net bir bilgi paylaşımı yapamamaktadır. Normal şartlarda tüm sivrisinekler ilaçlama yapıldığı takdirde ortamdan hızla uzaklaştırılabilecektir. Ancak Asya kaplan sivrisineği ısırığı gibi oldukça inatçıdır. Hızlı bir üreme yapısına sahip bu sinek, saatler içerisinde sayısını binlere katlayabilir.

Birçok kimyasala dayanıklı olduğu içinde ilaçlama konusunda ne kadar başarı sağlanabileceği bilinmemektedir. Sonuç her iki türlü olursa olsun Asya kaplan sivrisineği ısırığı sonuçları ile daha az karşılaşmak için, ilaçlama çözüm olabilecektir. Sivrisinekleri yok etmek yaşam için zararlı mı yazımızı okumak için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!