featured

Ülser Nedir? Ülser Tanımı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülser nasıl anlaşılır sorusu oldukça sık duyulan ve ülser diğer mide rahatsızlıklarıyla da karıştırılan bir rahatsızlıktır. Ülser nasıl olur konusunda ise kesin tanı doktor gözetiminde yapılmaktadır, ülser teşhisi nasıl konur konusunda yazımızı okumanız bilgilenmenize yardımcı olacaktır.

Ülser Nedir?

Ülser nasıl olur? Ülser mide asidinin mide iç duvarını yakarak zarar vermesidir. Mide doğal olarak içinde sindirim asitleri bulunan bir organdır. Sindirim asitleri miktarı arttığı zaman mide iç duvarına zarar verir ve bu da midede yanmaya ve acıya neden olarak kişiye rahatsızlık verir.

Ülser Nasıl Anlaşılır?

Ülser nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir gibi sorular aklınızı kurcalıyor olabilir. Her küçük yanma veya ağrı ülser olmayabilir. Ancak, devamlı olan semptomlar varsa, öncelikle kişinin kendinde oluşan acı belirtilerini doktora doğru bir biçimde aktarmasıyla doktorun bir ön tanı koyması ve sonrasında gerekli tetkiklerin yapılmasıyla tanılanır.

Ülser belirtileri arasında; yenen yiyecekleri yutma zorluğu, yenen yiyeceklerin geri çıkarılması, iştah ve dolayısıyla kilo kaybı gibi durumlar gösterilebilir. İlerleyen hastalıklarda ise kusma bulantı gibi belirtiler de görülür.

Ülser Etkileri ve Zararları

Ülser birçok zararlı etkisi olan bir hastalıktır. Kişinin sürekli bir biçimde mide yanması duymasına ve yeme içme düzeninin bozularak kilo kaybı ve iştahsızlığına neden olur. Hastalık tedavi edilmezse ilerlemesiyle mide iltihabına, mide duvarının delinmesine ve daha birçok komplikasyona neden olabilmektedir.

Ülser Tedavisi

Ülser teşhisi nasıl konur sorusuna yönelik olarak eğer belirtileriniz taşıdığını düşünüyorsanız, acilen bir doktora başvurmanızı öneririz. Ülser tedavisi doktor tarafından kesin tanı koyulmasından sonra başlar ve hayat boyu düzgün bir beslenme diyetiyle devam eder. İlaç tedavisinde mide koruyucu şuruplar ve haplar kullanılır. Bunların proton pompa inhibitörü grubuna giren ilaçlardır. Ayrıca doktorunuzun önereceği beslenme düzeni ve diyete uymak da hastalığınızın belirtilerini ve ilerlemesini engelleyecektir.

Ülserden Korunma Yolları

Ülserden korunmanın yolu sağlıklı bir beslenme düzeninden ve ülser yapıcı yiyeceklerden uzak durmaktan geçer. Hepsinden önce asitli içecek tüketimini bırakmanız ve alkollü içeceklerden de uzak durmanız gerekmektedir. Biber, sarımsak, karabiber gibi mideyi uyarıcı özellikleri olan ağır baharatların tüketiminden kaçınmak gerekir. Bunun yanında kafesin içeren yiyecek ve içeceklerden de uzak durulmalıdır. A vitamini kaynağı olan havuç, brokoli, lahana, kara lahana gibi yiyecekler tüketilmelidir. Bu yazıyla ülser nasıl anlaşılır, ülser nasıl olur, ülser teşhisi nasıl konur gibi sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.
 
Ayrıca gastrit konusunda bilgi almak isterseniz “Gastrit  Belirtileri Nelerdir” üzerine yazılmış makalemizi okuyabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!