featured

Zayıf Görünmenin Yolları | Zayıf Gözükmek İçin Nasıl Giyinmeliyiz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zayıf görünmenin yolları özellikle yaz ayları geldiğinde büyük bir önem kazanıyor. Yaz geldi ve kilo veremediniz… Yaz geldiğinde daha ince ve kısa kıyafetler giymemiz vücut hatlarımızın daha çok ön plana çıkmasına neden olacaktır. Bu nedenle özellikle yaz aylarında daha ince ve fit vücuda sahip olmak isteyebiliriz. Peki ya kilo veremediyseniz… Yalnızca birkaç noktaya dikkat ederek, daha güzel ve kusursuz bir görünüm elde edebilirsiniz. Kilolu kadınlar nasıl giyinmeli yazımızı okuyarak bu konuda daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Zayıf Görünmenin Yolları | Zayıf Görünmek İçin Ne Yapmalıyız?

Günümüzde moda ikonu ve stilistler giyimde yalnızca birkaç noktaya dikkat ederek olduğunuzdan daha zayıf ve kusursuz görünebileceğinizi belirtiyor. Böylece insanlar kendilerini daha güzel hissedebildiklerinde, özgüvenleri büyük ölçüde artıyor. Peki zayıf görünmenin yolları neler? Zayıf görünmek için ne yapmalıyız?

1- Zayıf Görünmenin Püf Noktaları: Bedeninizi Bölün ve Renklendirin

Kilo fazlası bulunan pek çok insan tek renk kombinleri yaratarak, daha zayıf görünmeye çalışılır. Tek renk kombinlerinde ise kullanılan renk tonları ağırlıklı olarak bordo, kahverengi, siyah ya da lacivert gibi koyu tonlardır. Ancak üzülerek söylüyoruz ki tek renk kombinleri sizi zayıf göstermez. Zayıf görünmenin yolları ancak bedeninizi bölmeniz ve farklı renkler kullanmanız ile mümkün olabilir. Örneğin pantolonunuzu mavi seçiyorsanız, bluzunuzu siyah, pembe, kırmızı gibi renkler seçmeye gayret edin. Vücudunuzu net bir şekilde bölmeniz yanıltacağı için olduğunuzdan zayıf görünebilirsiniz.

2- Zayıf Görünmenin Yolları: İllüzyonlu Kıyafetler Tercih Edin!

Zayıf görünmenin yolları arasında illüzyonlu kıyafetler tercih etmenizde yer alacaktır. İlüzyonlu kıyafetler vücudun daha inceymiş gibi görünmesine yardımcı olur. Ağırlıklı olarak iki renkten oluştukları içinde bu giysilerle, hoş ve modern bir kombin oluşturabilmeniz mümkün olacaktır.

3- İnce Görünmek İçin Boyuna Çizgili Kıyafetlere Yer Verilmeli

Zayıf görünmenin yolları nelerdir sorusuna verilebilecek bir diğer ipucu ise boyuna çizgili kıyafetler tercih etmeniz olabilir. Boyuna çizgiler kullandığınız yerdeki bölgenizin olduğundan daha uzun ve ince görünmesine yardımcı olur. Buda fazlalığınızın bulunduğu bölgenin daha az dikkat çekmesini sağlayabilir.

YouTube video

Örneğin basen bölgeniz aşırı mı kilolu bu durumda boyuna çizgili pantolonlar tercih edebilirsiniz. Ya da göbek bölgenizin daha fit görünmesi için boyuna çizgili gömlek ya da ceketler kullanabilirsiniz. Ancak burada şuna da yer vermek gerekecektir. Ekoseli ya da enine çizgili formda tasarlanan kıyafetler, boyuna çizgililerin aksine kilolu bir görünüm sunmanıza sebep olur. Kilolu görünmenin yolları hakkında arayışta olanlar ekoseli ve enine çizgili giyinmeyi tercih etmeliyken, zayıf görünmek isteyenlerin bu ikiliden uzak durması önerilir.

4- Belimi Nasıl İnce Gösteririm?

Zayıf görünmenin yolları arasında belki de en çok merak edileni belimi nasıl ince gösteririm konusu. Çünkü birçok kadın basenlerinin genişliğini daha kolay bir şekilde kabul edebiliyor. Hatta birçok kadın baseninin geniş belinin ince göründüğünde daha kusursuz bir fiziğe sahip olduğunu düşünüyor.

YouTube video

Beliniz kalın ise ve ince görünmesini istiyorsanız V yakalı ürünler aradığınız kıyafetler olabilir. V yakalı hafif dekolteli bluz ya da Tshirtler omuz bölgesi ile göğsün üçgen bir görünüm sunmasını sağlar. Böylece beliniz olduğundan daha ince olarak algılanır. Zayıf görünmenin yolları listemizde yer alan bu öneri omuzları geniş olan erkek ya da kadınlar içinde doğru bir ipucu olabilecektir.

5- Tayt Zayıf Gösterir mi?

Tayt zayıf gösterir mi? Birçok kadın taytlar tüm vücudu sardığı için bu giysilerin daha zayıf gösterdiğini düşünüyor. Ancak taytların pantolonlardan çok daha zayıf bir görünüme neden olduğunu söylemek yanlış olacaktır. Özellikle aşırı streç taytlar, kalça ve basen bölgesi problemli olan kişilerin kalın görünmesine neden olabilir.

Tayt giyerek zayıf görünmenin yolları arıyorsanız bu durumda tek renk taytlar yerine renkli ve desenli renkli taytlar giymeniz önerilebilir. Desenli taytlar bacaklara olan ilginin azalmasını sağlayarak, daha ince görünmesine neden olacaktır. Tek renk tayt modelleri tercih etmek istiyorsanız, çok streç olmayan modellere yönelmeniz ve sonrasında kalça kısmını hafif kapatan bluz ya da Tshirtlerle kombin yapmanız zayıf görünmeniz için doğru bir seçim olabilir.

6- Zayıf ve Uzun Görünmenin Yolları: Kalın Topuklu Ayakkabılar Kullanın!

Zayıf ve uzun görünmenin yolları listemizde yer alan bir diğer ipucu ise kalın topuklu ayakkabılara yer vermeniz olacaktır. Kalın topuklular hem yüzeye tam oturduğu için rahat yürümenizi sağlamakta, hem de gün boyu varlığını hissettirmemektedir. Bunun yanı sıra bacak boyunuzu uzatacağından, boyunuzun olduğundan daha uzun gözükmesini sağlayacaktır. Unutmayın daha uzun görünmek demek daha ince ve fit görünmenin sırları arasındadır.

7- Zayıf Görünüm İçin Bacaklarınızı Vurgulayın!

Bacakları ince göstermek için ne yapmalı? Bacaklarınızı vurgulamanız daha şekilli, ince ve kusursuz görünmenizi sağlayabilir. Zayıf görünmenin yolları içerisinde yer alan bu ipucu için yüksek bel kıyafetlere yer vermelisiniz. Yüksek bel zayıf gösteren eşofman altı, tayt ya da pantolon tercih etmeniz bacak boyunuzu ve boyunuzu daha da uzun gösterecektir. Bunun yanı sıra stilistler uzun ince pilili bol paça krep pantolonlarında vücudunuzu olduğundan ince ve kusursuz gösterdiğini paylaşıyor.

8- Zayıf Görünmek İçin A Kesim Elbiselere Yer Verin

Zayıf görünmenin yolları listemizde bir diğer ipucu ise elbise seçimi. Bilindiği üzere elbiseler vücut hatlarını kusursuzca kapattığı için olduğundan zayıf görünmenizi sağlayabilir. Bu nedenle özellikle yaz aylarında iseniz kusursuz bir görünüm için dolabınızda elbiselere yer açmalısınız.

YouTube video

Ancak elbise modelleri de bir hayli fazla olduğu için hemen hepsinin sizi fit göstereceğini söylemek yanlış olacaktır. A kesim elbiseler özellikle armut tipi kadınlar için kusursuz bir seçimdir. Bacak kısmını çok güzel bir şekilde kamufle edebilen bu giysi, şık bir görünüm sunmanıza da yardımcı olacaktır. Bu elbise modelinde tek renk ya da renk geçişli tüm ürünleri güvenle tercih edebilirsiniz.

9- Kalçanız Büyükse Kapatıcı Kıyafetler Tercih Edin

Kalçanız büyükse onu ön plana çıkarmanız ince görünmek yerine olduğundan daha kilolu görünmenize sebep olabilir. Zayıf görünmenin yolları listemizde bir diğer ipucu fazlalıklarınızın bulunduğu yerleri kapatmanız olacaktır. Eğer kalçanız büyükse yırtmaçlı Tshirtleri, maksi elbiseler, uzun ve salaş bluzlar kalçanızı başarılı bir şekilde kamufle edebilecektir.

10- Zayıf Görünmek İçin Korse Tercih Edebilirsiniz

Zayıf görünmek için korse tercih etmekte oldukça doğru bir yaklaşım olacaktır. Günümüzde bel, basen, göbek, sırt ve bacak bölgesi için oluşturulmuş pek çok korse türü bulunur. Her bölgede fazlalığınız bulunuyorsa, tam boy korseleri tercih ederek de istenen görünümü elde edebilirsiniz. Ancak korseleri mümkün olduğunca tek parça kıyafetler içerisinde kullanmanızı öneririz. İki parçalı kıyafetlerde korse kullanmak özellikle göbek bölgenizde aşırı fazlalığınız varmış gibi bir görünüm yaratabilir.

11- Asimetrik Kesimlerle Vücudunuzu Kusursuzlaştırın…

Zayıf görünmenin yolları erkek kombinlerinin belki de olmazsa olmazı asimetrik kesim tercih etmek olacaktır. Erkekler genellikle kıyafet bakımından daha sınırlı olduğu için kilolarını nasıl kapatacağını bilemez. Ancak asimetrik kıyafetler tercih etmek onların kurtarıcısı olabilir. Erkekler ağırlıklı olarak göbek bölgesinden kilo alır ve Tshirtlerin ön kısımları olduğundan daha kısa görünür. Bu nedenle Tshirtlerinizin ön kısmında asimetrik detayların yer alması dikkati dağıtabilir ve ince görünmenizi sağlayabilir. Kadınlar ise çoğunlukla basen ve kalça bölümünde bulunan yağları dert etmektedir. Zayıf görünmenin yolları listemizde yer alan bu ipucu ile bu bölgelerin daha az dikkat çekmesi ve ince görünmesi mümkün olabilecektir.

12- Göğüslerinizi Büyük Gösterecek İç Çamaşırları Tercih Edin

İnce ve kum saati tipinde görünmek istiyorsanız, üst kısmınıza hacim verebilirsiniz. Peki ama nasıl? Birçok kadın büyük sütyenler tercih ettiklerinde daha az göbekli göründüklerini fark etmişlerdir. Göğsün daha büyük görünmesi, karşı tarafın göbeğinizi yokmuş gibi algılamasına sebep olur. Örneğin bralet sütyenler aşırı kilolular için fazla önerilmez. Çünkü göbek bölgesinin daha çok ön plana çıkmasına sebep olabilir. Büyük sütyenler tercih ederek, zayıf görünmenin yolları arasında yer alan bu yöntemle daha şekilli ve fit görülebilirsiniz.

13- Aksesuarların Gücünden Yararlanın | Maksimalist Aksesuarları Benimseyin

Aksesuarların gücünden yararlanarak zayıf görünmek ister misiniz? Maksimalist aksesuarları benimsemenizde zayıf görünmenin yolları arasındadır. Çünkü büyük parça aksesuarlar tercih etmeniz formunuzun daha küçük görünmesini sağlar. Göbeğiniz varsa kalın bir kemer tercih etmeniz göbeğinizi kapatırken, belinizi ince gösterecektir. Örneğin büyük çapraz çantaları kullanmak basen bölgenizi örteceği için zayıf görünmenin yolları arasında gösterilebilecektir.

14- Hangi Renk Kıyafetler Kilolu Gösterir? Hangi Renkler Daha Zayıf Gösterir?

Hangi renk kıyafetler kilolu gösterir? Hangi renkler daha zayıf gösterir? Şunu unutmayın soğuk renkler daha zayıf, sıcak renkler daha kilolu görünmenize neden olan tonlardır. Sarı, turuncu ve kırmızı renk tonları sıcak iken; mavi, gri, yeşil, mor, siyah tonları soğuk renk grubunda yer alır. Bu renk tonajlarına dikkat ederek kıyafetlerinizi kombinlemeniz ince ve formda görünmenize yardımcı olabilir.

15- Bonus: Zayıf Görünmek İçin Nasıl Poz Verilir?

Birçok insan için önemli bir diğer nokta resimlerde zayıf görünmektir. Çünkü birçok insan fotoğraflarda olduğundan daha kilolu çıktığını iddia edecektir. Peki zayıf görünmek için nasıl poz verilir? Zayıf görünmek için yapılabilecek en basit uygulama fotoğrafı aşağıdan çekmek olacaktır. Fotoğraf aşağıdan çekildiğinde vücut daha uzun ve ince görünür.

Ya da tam tersi yukarıdan fotoğraf çekmekte ince görünmeniz için doğru bir yöntemdir. Parmak ucunuzla bacak boyunuzu yükseltmenizde özellikle kalçanızın daha küçük görünmesini sağlayabilir. Son olarak elinizi belinize koymanız ve yüzünüzü yarım santim kadar aşağı eğmenizde zayıf görünmenizde etkili bir yöntemdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!