featured

Zürafa Boyunlu Kadınlar! Padaung Halkı Boyunlarını Neden Uzatıyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zürafa boyunlu kadınlar, Tayland’ın kuzeyinde ki dağlık bölgeye göç ederek yerleşmiş kabileler arasında en ünlü ve dikkat çekici olanıdır. Kırmızı Karen’ler halkının bir kolu olan Kayan’lar bağlı Padaung halkı uzun boyunlu kadınları ile biliniyor. Ayrıca Padaung kelimesi Shan dilinde “uzun boyun” anlamına gelir anlayacağınız kabile ismini kadınlarının görüntüsünden almıştır.

Peki, bu kadınların boyunlarını uzatma sebepleri ne olabilir? Kendilerine bunun sebebi sorulduğunda köle ticareti sırasında daha çirkin görünmek komşu kabileleri erkeklerine çekici görünmemek için yapıldığını söylüyorlar.

Kimileri kaplanların saldırısına maruz kalabilecekleri bir bölgede yaşadıkları için kaplan ısırıklarından korunmak amacıyla yaptıklarını belirtiyor.

YouTube video

Bazı rivayetlere göre de ataları olan savaşçı ve özgür karakterli Dişi Ejderha’ ya benzemeye çalışmaları nedeniyle boyunlarını uzatıyorlar. Uzun boyunlu kadınlar, daha küçücük yaşlarda boyunlarını uzatmaya başlıyorlar.

Peki, boyunları gerçekten uzuyor mu? Bu işlem nasıl yapılıyor?

Zürafa Boyunlu Kadınlar Modifikasyon mudur?

Kabilede uzun boyunları ile bilinen ve dikkat çeken kadınları daha 5-6 yaşlarında iken merhemle yumuşattıkları özel boyunlukları takmaya başlıyorlar. Yaşları ilerledikçe taktıkları boyunlukların halka sayısı da haliyle artıyor. Bu kabile de bir kadın hayatı boyunca ortalama 23 halka takıyor. Halkaların verdiği acıya bir de yaklaşık 10-12 kilogramlık ağırlıklar ekleniyor.

Kadınlar bir süre sonra bu ağırlığı ve acıyı hissetmemeye başlıyorlar. Bu halkalar boynu uzatıyor gibi görünse de aslında köprücük kemiklerine baskı yaparak omuzları aşağıya çekip vücut yapısını bozuyorlar. Daha da ürkütücü olanı bu halkaları kol, bacak hatta kulak memelerine bile kullanmalarıdır.

Belli bir yaşa gelen bu kadınlar halkaları çıkardıklarında, boyun başı taşıyamayacak ölçüde incelmiş ve zayıflamış oluyor. Ve ne yazık ki kadınların ölümüne sebep oluyor.

Zürafa Boyunlu Kadınlar Nasıl Giyinir?

İlginç hikayeleri ile turistlerin ilgi odağı olan Padaung kadınlarını görmek için yaşadıkları yerin yakınlarına kurulmuş köyler bulunuyor. Turistler o köylerde kısa süreli kalıp uzun boyunlu kadınların yaptıkları hediyelik eşyalardan satın alıyorlar. Söylenenler göre bu kadınlar, halkaları ve geleneksel kıyafetleri ile kendilerini sergileyip çekildikleri fotoğraf başına ücret alıyorlar.

Bu köyden dışarı çıkamayan Padaung kadınlarının kazanç sağlayabilecekleri başka yolları yok. Kol, bacak, boyun hatta kulak memelerine taktıkları halkaları, başlarına doladıkları renkli şalları, sıcakta onları rahat ettirecek ince ve yine renkli kıyafetleri mevcut.

Görünümlerinin ardında sırlar barındıran zürafa boyunlu kadınlar yüzlerindeki tatlı gülümsemeyle de insanı hayrete düşürüyorlar.

YouTube video

Padaung kabilesinin zürafa kadınların boyunlarına taktığı tüm halkalar zamanla 23 adet oluyor. Çok daha fazla halka zarar olarak geri dönüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!