featured

1 Ayda Hamile Kalmanın Yolları | Yeni Evlenenler Hamile Kalmak için Ne Yapmalı | Kolay Hamile Kalma Yöntemleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 ayda hamile kalmanın yolları özellikle yeni evlenenler ve çocuk sahibi olmayı kısa sürede planlayanlar tarafından araştırılıyor. Hamile kalmak istiyorum ne yapmalıyım, hemen hamile kalma yöntemleri nelerdir gibi araştırmalar, internet kullanıcılarının en çok aratma yaptığı konulardan. Peki, 1 ayda hamile kalmanın yolları nelerdir? Kolay hamile kalma yöntemleri var mıdır? Cinsel ilişkiden sonra hamile kalmak için ne yapmalı? Hızlı hamile kalmak için yöntem var mı? Evliliğin ilk aylarında neden hamile kalınmaz? İşte, hemen hamile kalmak isteyenlere özel olarak hazırladığımız 1 ayda hamile kalmanın yolları konusundaki önerilerimiz…

Bu yazıda neler var?

Yeni Evlenenler Hamile Kalmak için Ne Yapmalı | 1 Ayda Hamile Kalmanın Yolları Nelerdir?

Özellikle yeni evli kadınlar, hamile kalmak istiyorum ne yapmalıyım, kolay hamile kalma yöntemleri nelerdir konusunda derin araştırmalara giriyor. Öncelikle belirtmek gerekir ki; evliliğin ilk aylarında ve hatta evliliğin ilk yılında hamileliğin gerçekleşmemesi oldukça olağan bir durum. Eğer yeni evliyseniz ve evliliğinizin ilk yılında hamile kalamadıysanız bu anormal bir durum değil.

Eğer çocuk sahibi olma konusunda sabırsızsanız ve 1 ayda hamile kalmanın yolları nelerdir araştırıyorsanız, sizin için bazı önerilerimiz var. İşte, yeni evlenenler hamile kalmak için ne yapmalı önerilerimiz:

Ağrı kesici kullanımını azaltınEşinizi dar kıyafetler ve sıcak duş alma konusunda uyarınGebelik öncesi doğal ve sağlıklı beslenerek vücudunuzu hamileliğe hazırlayınFazla kilolarınız varsa kilo verin, çok zayıfsanız kilo alınAlkol ve tütün ürünleri kullanıyorsanız bırakınVitamin eksikliğiniz varsa doktor kontrolünde takviye alınRegl döngünüzü ve yumurtlama gününüzü takip edinDoğurganlık şansının yüksek olduğu günlerde eşinizle birlikte olunDüzenli ilaç kullanıyorsanız doktorunuza hamile kalmak istediğinizi belirtinAğır ve yorucu aktivitelerden uzak durunStres ve kaygı seviyenizi azaltınİlerleyen yaşınızı dikkate alınGerekli durumlarda doktor yardımı alın

1- Ağrı Kesici Kullanımını Azaltın

Bazı ağrı kesici ilaçlar, yumurtlama döneminde kullanıldığı zaman prostaglandin hormonunun baskılanmasına neden oluyor. Bu da, hamile kalma şansının düşmesi anlamına gelebiliyor. Çünkü prostaglandin hormonu, hemen hamile kalmak isteyen kadınların oldukça ihtiyaç duyduğu bir hormon. Prostaglandin hormonu, yumurtanın fallop düşmesine yardımcı oluyor.

Kısacası; 1 ayda hamile kalmanın yolları konusunda araştırma yapıyorsanız, hamilelik şansını yükseltmek için en ufak ağrılarınızda hemen ağrı kesici içmeye başvurmamalı, düzenli olarak ağrı kesici kullanıyorsanız da doktorunuzu hamile kalmak istediğiniz konusunda bilgilendirmelisiniz.

2- Eşinizi Dar Kıyafetler ve Sıcak Duş Alma Konusunda Uyarın

Erkeklerin yumurtalık bölgesindeki aşırı ısı, spermlerin zarar görmesine yol açabiliyor. Bu da düzenli ve zamanında girilen ilişkiye rağmen hamilelik şansını düşürebiliyor. Bu nedenle çocuk sahibi olmak isteyen erkekler mümkünse vücudunu saran dar kıyafetlerden, pantolonlardan uzak durmalı ve sıcak duş almaktan da kaçınmalı. Çünkü bu, yumurtalık etrafında ısı artışına neden oluyor. Kısacası; çocuk sahibi olmak isteyen erkekler mümkünse pamuklu kumaş ve vücudu sarmayan, bol kotlar tercih etmeli, ılık duş almalı.

3- Doğal ve Sağlıklı Beslenerek Vücudunuzu Hamileliğe Hazırlayın

Günümüzde direkt olarak doğurganlığı destekleyen, 1 ayda hamile kalmanın yolları konusuna belirleyici olan bir diyet yok fakat anne adaylarının, sağlıklı bir gebelik için demir, kalsiyum ve protein açısından yeterince beslenmesi oldukça önemli. Bunun için de hamile kalmak istiyorum ne yapmalıyım diyen kişiler, beslenme rutinlerine sebze ve meyveleri eklemeli, yağsız protein kaynaklarına yönelmeli ve süt ürünleri ile tahıllar bakımından zengin beslenmeli.

Bilindiği üzere; folik asit, hamilelerin kullandığı bir takviye. Ancak siz hamilelik öncesi vücudunuzu hazırlamak istiyorsanız, takviye olarak folik asit içmek yerine koyu yeşil sebzeler tüketebilir, turunçgiller ve tahıllarla beslenebilirsiniz. Ayrıca; omega 3 almak için de balık yemeyi ihmal etmemelisiniz. Bunun için de tercihiniz, cıva oranı az olan hamsi ve uskumru gibi balıklar olmalı.

Hamile Kalmak İstiyorsanız Aşırı Kafein Tüketmeyin!

Yapılan araştırmalar, bir günde 500 mg’dan fazla tüketilen kafeinin doğurganlığı olumsuz yönde etkilediğini gösteriyor. Bu nedenle kolay hamile kalma yöntemleri nelerdir araştıran hem kadınlar hem de erkekler, günde 1 veya 2 fincandan fazla kahve tüketmemeye özen göstermeli.

4- Fazla Kilolarınız Varsa Kilo Verin, Çok Zayıfsanız Kilo Alın

Yalnızca aşırı kilolu olmak değil, ideal kilonun altında çok zayıf olmak da hamile kalmak yolunda bir engel teşkil edebiliyor. Bu nedenle, yeni evlenenler hamile kalmak için ne yapmalı konusundaki tavsiyelerimizde biri de; ideal kiloya ulaşılması. Kısacası; 1 ayda hamile kalmanın yolları nelerdir araştıran aşırı zayıf ya da kilolu biriyseniz, vücut kitle indeksinizi normal seviyeye getirmelisiniz.

Yapılan araştırmalar, aşırı kilolu bir kadının normal kilodaki bir kadından iki kat fazla sürede hamile kalabildiğini gösteriyor. Çünkü; vücutta fazla yağ bulunması, çok fazla östrojen hormonu üretilmesine neden olabiliyor ve bu da yumurtlamayı engelleyebiliyor. Öte yandan aşırı zayıf bir kadının ise dört kat daha uzun sürede hamile kalması muhtemel. Kısacası; nasıl kolay hamile kalınır merak ediyorsanız; öncelikle ideal kilonuza ulaşmalısınız.

5- 1 Ayda Hamile Kalmanın Yolları: Alkol ve Tütün Ürünleri Kullanıyorsanız Bırakın

Özellikle tütün ve tütün ürünleri kullanmak hem erkeklerin hem de kadınların doğurganlığına olumsuz etki ediyor. Çünkü sigara dumanındaki karbon monoksit ve nikotin gibi kimyasallar, hem yumurtaların hem de spermlerin sağlığını zedeliyor ve kayıplara yol açıyor. Kısacası; yeni evliyseniz ve 1 ayda hamile kalmanın yolları nelerdir araştırıyorsanız sigarayı bırakmalı, hamileliği etkileyen bir diğer unsur olan alkolü de sınırlamalısınız.

6- Vitamin Eksikliğiniz Varsa Doktor Kontrolünde Takviye Alın

Kadınların vücudunu hamile kalmaya hazırlaması için vitamin eksikliklerini de gidermesi oldukça önemli. Özellikle folik asit, B vitamini ve D vitamini, demir eksiliği gibi sorunlar ortadan kaldırılmalı. Bunun için tavsiye edilen; bir doktora başvurarak kan tahlili yaptırmak ve varsa vitamin eksikliği için takviye almak.

7- Regl Döngünüzü ve Yumurtlama Gününüzü Takip Edin

1 ayda hamile kalmanın yolları arasında kadınların regl döngüsünü takip etmesi ve yumurtlama günü ne zaman öğrenmesi de bulunuyor. Aslında kolay hamile kalmak için en önemli yollardan biri bu. Çünkü yumurtlama dönemi, hamile kalmak için en uygun dönem. Yumurtlama günü; kadın yumurtasının tüpe ve rahme düştükten sonra ilk 12 saat ile 24 saat arasındadır. Bu süre, hamile kalmak için en ideal ve şansın yüksek olduğu dönemdir.

Dolayısı ile çiftlerin yumurtlama döneminde gün aşırı cinsel birliktelik yaşaması, gebelik şansın artırır. Üstelik, spermin kadın vücudunda kalma süresi ise ortalama olarak 5 gündür. Yani; yumurtlama dönemi öncesinde, sırasında ve sonrasında düzenli ilişkiye girmek, kolay hamile kalma yöntemleri arasında.

Adet döngüsü düzenli olan kadınların, reglden iki hafta önceki günleri, yumurtlama günleridir. Adeti düzensiz kadınların yumurtlama günlerini tahmin etmek ise zordur ancak genel olarak adetin başlamasından önceki 12-16 gün aralığı, yumurtlama dönemi olarak kabul edilir. 1 ayda hamile kalmanın yolları arayan çiftler, bu dönemleri düzenli birliktelikle geçirmeli.

Eğer adet döngünüz düzensizse ya da yumurtlama günü hangi gün bir fikriniz yoksa bunun için basit belirleme yöntemleri de var. Eczanelerden satın alabileceğiniz yumurtlama tahmin kitleri yani ovulasyon testleri ile en doğurgan döneminiz hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Gebelik testi benzeri bu yumurtlama tahmin kiti ile hamile kalmak için en uygun günlerinizi belirleyebilirsiniz.

8- Doğurganlık Şansının Yüksek Olduğu Günlerde Eşinizle Birlikte Olun

Kadınların doğurganlık dönemleri yani hamile kalma şansının en yüksek olduğu günler genel olarak yumurtlama öncesindeki beş gün ve yumurtlama günüdür. Yani toplamdaki 6 günlük süre, tek seferde hamile kalmak isteyen kişilerin en şanslı olduğu günler. Bu günlerde birliktelik yaşamak, hamile kalma şansını artırır.

Yapılan araştırmalara göre; bir aylık sürede her gün birlikte olan çiftlerde gebe kalma şansı yüzde 33, bir aylık sürede yalnızca doğurganlık döneminde birliktelik yaşayan çiftlerde de ise gebe kalma şansının yüzde 37 olduğu saptanmış. Dolayısı ile hemen hamile kalmak için her gün değil, doğurganlık yani yumurtalama döneminde birliktelik yaşanması yeterlidir.

Dikkat! Vajina Kayganlaştırıcılar Hamile Kalma Şansını Düşürüyor!

Hayatın doğal akışında değil, hamile kalmak için yaşanan ‘zorunlu’ birliktelikler, hem bedenen hem de ruhen yıpranmalara neden olabiliyor. Bu durumda birliktelikleri kolaylaştırmak için de vajina kayganlaştırıcı ürünlerden yararlanmak söz konusu olabiliyor. Ancak bazı vajina kayganlaştırıcı ürünler, hamile kalma şansını düşürebilen özelliğe sahip. Çünkü su bazlı vajina kayganlaştırıcılar sperm hareketlerini azaltabiliyor. Bu sebeple; vajina kayganlaştırıcı kullanıyorsanız, su bazlı olmamasına dikkat etmelisiniz.

9- Düzenli İlaç Kullanıyorsanız Doktorunuza Hamile Kalmak İstediğinizi Belirtin

Bazı ilaçlar, kadınların doğurganlık ihtimalini düşürebilir. Eğer kronik bir hastalık sahibi iseniz ve düzenli ilaç kullanıyorsanız, ilgili birimin doktoruna hamile kalmak istediğinizi belirtin ve ilacı bırakıp bırakmamak konusunda bilgi edinin.

10- Ağır ve Yorucu Aktivitelerden Uzak Durun

Hareketli yaşam tarzı, hamile kalmak isteyen kadınların benimsemesi gereken bir yaşam tarzı ancak gereğinden fazla aktif olmak, gün içinde ağır egzersizler yapmak, hamile kalma şansını düşürebiliyor. Bu nedenle hemen hamile kalmak istiyorsanız ve 1 ayda hamile kalmanın yolları nelerdir araştırıyorsanız, gün içinde ağır ve yorucu aktivitelerden, egzersizlerden uzak durmalısınız. Çünkü bu yorucu ve ağır egzersizler, adet döngüsünde aksamalara yol açabiliyor.

11- Stres ve Kaygı Seviyenizi Azaltın

Günümüzde stres ve kaygı bozukluğu pek çok hastalığın tetikleyicisi olduğu gibi hamile kalmanın da önünde büyük bir engel. Bu nedenle 1 ayda hamile kalmanın yolları arıyorsanız, düşüncelerinizi hamile kalma fikrinden uzaklaştırmalı, stres yapmamalı, kaygı düzeyinizi kontrol etmeli, olayları doğal akışına bırakmalısınız.

12- İlerleyen Yaşınızı Dikkate Alın

Unutmayın ki; kadınlar yaş aldıkça yumurtalıkları da giderek yaşlanır ve doğurganlık özelliğini kaybetmeye başlar. Bu durum yumurta sayısının azalmasına, yumurta kalitesinin düşmesine neden olur. Haliyle yaşlandıkça doğurganlık şansı da düşmeye başlar. Kısacası; hemen hamile kalmak istiyorum diyorsanız, yaşınızı da dikkate almalısınız.

20’li yaşlar, doğurganlık açısından en verimli yaşlardır ve 30’lu yaşlar ise doğurganlık özelliğinin azalmaya başladığı dönemdir. 40’lı yaşlara gelindiğinde ise doğurganlık şansı ciddi oranda düşer. Ancak bunlar, asla hamile kalmayacaksınız anlamına gelmez. Eğer ileri bir yaşta çocuk sahibi olmayı planladıysanız ve 1 ayda hamile kalmanın yolları nelerdir öğrenmek istiyorsanız, sizin için en doğru olan bir kadın doğum uzmanından destek almak olacaktır.

13- Gerekli Durumlarda Doktor Yardımı Alın

Evliliğin ilk aylarında hamile kalınmaması oldukça olağan bir durumdur. Hatta düzenli cinsel ilişkinin ilk yılında da hamile kalınmaması ihtimali vardır ve oldukça normaldir. Ancak evliliğin ilk aylarında olmanıza rağmen 1 ayda hamile kalmanın yolları arıyorsanız, korunmasız olarak doğurganlık dönemlerinde düzenli ilişkiye yan gün aşırı ilişkiye girmelisiniz. Eğer korunmasız ve düzenli ilişkiye rağmen bir yıl sonunda hamile kalmadıysanız o zaman jinekolog bilgisine başvurmanız en doğrusu olacaktır.

Eğer bir yıl korunmasız ve düzenli ilişkiye rağmen hamile kalmadıysanız hem eşinizin hem de kendinizin çeşitli tetkiklerden geçmesi ve kısırlık değerlendirmesi yapılması gerekir. Ayrıca sahip olunan tiroid hastalığı, polikistik over sendromu gibi yumurtalık kisti hastalıkları da gebeliğin önünde engel olabilir. Eşinizin ise kaliteli ve canlı sperm sayısı az olabilir. Bu durumlarda, hastalıkların tedavisi ile hamile kalmanız mümkün hale gelecektir. Tüm bunların dışında tüp bebek yöntemi de hamile kalmanız için gerekli yöntemlerden biri olabilir.

1 Ayda Hamile Kalmanın Yolları ve Kolay Hamile Kalma Yöntemleri Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Yaşı dolayısıyla pek çok kadın, hemen hamile kalmak istiyorum, 1 ayda hamile kalmanın yolları nelerdir, kolay hamile kalma yöntemleri, kolay hamile kalma pozisyonları gibi araştırmalar yapıyor. Pek çok çocuk sahibi olmayı planlayan yeni evliler ise yeni evlenenler hamile kalmak için ne yapmalı sorusunun cevabını arıyor. Yazımızın bu kısmında, internet kullanıcıları tarafından en çok cevabı merak edilen sorulara yer verdik. İşte, 1 ayda hamile kalmanın yolları ile ilgili sorular ve cevapları…

1- Yumurtlama Döneminde Hamile Kalmak için Ne Yapmalı ?

Yumurtlama döneminde hemen hamile kalmak için gün aşırı ilişkiye girilmeli. Çünkü kadınların yumurtlama dönemi, hamile kalma şansının en yüksek olduğu günlerdir.

2- Hemen Hamile Kalmak için Her Gün İlişkiye Girilmeli mi ?

Hemen hamile kalmak için bir ay boyunca her gün ilişkiye girilmesi önerilmez çünkü her gün ilişkiye girmek, sperm kalitesini ve sperm sayısını düşürür. Bu nedenle hemen hamile kalmak için her gün ilişkiye girmek yerine, kadınların doğurgan dönemi olan yumurtlama günlerinde, gün aşırı ilişkiye girmesi önerilir.

3- Yüzde Yüz Hamile Kalma Yöntemleri Var mı ?

Hiç kimse için yüzde yüz hamile kalma yöntemleri yoktur ancak kolay hamile kalma yöntemleri vardır. 1 ayda hamile kalmanın yolları nelerdir arıyorsanız; yumurtlama döneminde korunmasız ve düzenli ilişkiye girmelisiniz.

4- Tek Seferde Nasıl Hamile Kalınır ?

Tek seferde hamile kalmak için kesin bir metot ya da yöntem yoktur. Ancak cinsel ilişkiyi yumurtlama gününe denk getirerek hemen hamile kalma şansını artırabilirsiniz.

5- Hızlı Hamile Kalmak için Ne Yapmalı?

Hızlı hamile kalmak için doğa ve sağlıklı beslenmeli, sigara ve alkolden uzak durmalı, prostaglandin hormonu baskılayıcı ağrı kesici kullanımı yapmamalı ve yumurtlama günlerinde cinsel ilişkiye girilmeli.

6- Cinsel İlişkiden Sonra Hamile Kalmak için Ne Yapmalı ?

Cinsel ilişkiden sonra hamile kalmak için bilimsel olarak yapılabilecek bir şey yoktur. Ancak halk arasında, cinsel ilişki sonrasında sırt üstü yatmanın, spermlerin fallop tüpüne daha kolay ulaştırıldığı görüşü hakimdir.

7- Hamile Kalmak için Hangi Pozisyonda Yapılmalı ?

Hemen hamile kalmak için hangi pozisyonda cinsel ilişkiye girilmeli sorusunun bilimsel bir yanıtı yoktur. Çünkü hemen hamile kalmak, pozisyon ile alakalı değildir. Fakat misyoner pozisyon olarak bilinen, kadının altta, erkeğin üstte olduğu pozisyon, 1 ayda hamile kalmanın yolları kadınlar kulübü yazarları tarafından öneriliyor.

8- İlişkiden Sonra Hamile Kalmak için Ne Kadar Yatmalı ?

Kolay hamile kalma pozisyonları gibi belli başlı pozisyonlar olmasa da, cinsel ilişki sonrası hamile kalmayı kolaylaştırmak için bir süre sırt üstü yatmanın etkili olduğu halk arasında konuşuluyor. Ancak bunun bilimsel herhangi bir yönü bulunmuyor. Sadece bir ihtimal olarak; hemen hamile kalmak için ilişki sonrasında sırt üstü uzanıp, bel bölgenize bir yastık koyarak spermlerin fallop tüplerine daha kolay ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

9- 1 Ayda Hamile Kalanlar Var mı | 1 Ayda Hamile Kalınır mı ?

Yeni evlenip ya da korunmasız olarak ilişkiye girerek 1 ayda hamile kalanlar vardır. Kimi zaman cinsel ilişki, yumurtlama dönemine denk gelmesi dahi hamile kalınması mümkündür. Evlendikten sonra ilk gece hamile kalanlar da oldukça fazladır.

10- Evliliğin İlk Aylarında Neden Hamile Kalınmaz ?

Evliliğin ilk aylarında hamile kalınmaması doğru bir bilgi değildir ve evlendiği ilk aydan hamile kalan pek çok kişi bulunuyor. Ancak genel olarak sağlıklı bireylerde, evliliğin ilk aylarında hamile kalınmamasının nedeni; cinsel ilişkinin kadınların yumurtlama dönemine denk gelmemesi olabilir.

Evliliğin ilk aylarında neden hamile kalınmaz konusunda daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak istiyorsanız, sitemizdeki Evliliğin İlk Aylarında Neden Hamile Kalınmaz yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

11- İbrahim Saraçoğlu Kolay Hamile Kalmanın Yolları

İbrahim Saraçoğlu kolay hamile kalmanın yolları olarak incir kürü tavsiyesinde bulunuyor. İbrahim Saraçoğlu incir kürü nasıl yapılır ve nasıl hemen hamile kalınır öğrenmek istiyorsanız videoyu izleyebilirsiniz.

YouTube video

12- Bitkisel Hamile Kalma Yöntemleri Nelerdir ?

Bilimsel bir kesinliği olmamakla birlikte bitkisel hamile kalma yöntemleri de olduğu halk arasında sıklıkla söylenmektedir. Özellikle son zamanlarda Kadın Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Fatih Karslı, MFK yöntemi ile hamile kalmanın mümkün olduğunu söylüyor ve hamile kalmak için MFK yönteminde arı sütü karışımı kullanıyor.

13- İlk 1 Ayda Hamilelik Nasıl Anlaşılır ? 1 Ayda Hamilelik Belli Olur mu ?

İlk 1 ayda hamilelik belli olabilir ancak herkes için geçerli değildir. Genellikle cinsel birliktelikten sonraki 14.günün sonrasında ultrasonda hamilelik saptaması yapılabilir. Bununla birlikte kan testi de belirleyici olur. Ancak eczanelerden satın alınan idrar ile hamilelik testleri doğru sonuç vermeyebilir. İlk 1 ayda hamilelik belirtileri ise genellikle şunlardır:

Sık sık idrar çıkma

Yorgunluk hissi

Şişkinlik hissi

Bel ağrısı

Ruhsal değişimler

Göğüslerde hassasiyet

Regl olmama

14- Ebru Destan’ın 1 ayda Hamile Kaldıran Çay Kürü

Eski ve ünlü manken Ebru Destan, Yalnız Değiliz isimli kitabını doktoru ile birlikte yazdı ve kısırlık sorunu yaşayan kadınlara bu kitapta hamile kaldıran kür tavsiyesinde bulundu. Ebru Destanın 1 ayda hamile kaldıran cay kuru içinde civanperçemi, çoban çantası otu ve aslan pençesi otu bulunuyor. Videoyu izleyerek Yalnız Değilsin isimli kitabından Ebru Destan’ın 1 ayda hamile kaldıran çay kürü tarifini öğrenebilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!