featured

10 Soruda Protez Saç Bandı Hakkında Her Şey!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Protez saç bandı kimi zaman sağlık sorunlarının, kimi zaman genetik yatkınlığın, kimi zaman da yaşın ilerlemesinin bir sonucu olarak insanların başvurduğu uygulamalar arasında yer alıyor. Çünkü genetik yatkınlık, yaş ve sağlık sorunları gibi nedenler saçlarımızın bir kısmının ya da büyük bir kısmının kaybedilmesine neden oluyor. Bu durumda dış görünümüne önem veren kişilerin, pratiklik sunması ve ekonomik olması açısından başvurduğu yöntemlerin başında protez saclar bulunuyor. Çünkü geçmişte olduğu gibi günümüzde de güzelliğin simgesi; sağlıklı ve gür saçlar olarak biliniyor.

Kullanımı ve popülerliği her geçen gün artan protez saç uygulaması, saç dökülmesi ve kaybı yaşayan insanların ilk tercihi olmasının altında birbirinden farklı nedenler yatıyor. Ancak bu nedenlerin başında rahat kullanımı geliyor. Ayrıca saç dökülmesinden kaynaklı olan özgüven eksikliği, bu sayede kolaylıkla giderilebiliyor. Özellikle de kelleşme sorununu kadınlara oranla daha fazla yaşayan erkekler, protez saça daha fazla rağbet ediyor.

Protez Saç Nedir?

Protez saçlar, herkes tarafından anlaşılabilecek şekilde açıklanması gerekirse bir tür peruktur. Ancak bu peruklar alışılagelmiş peruklardan tamamen farklıdır çünkü görünümü oldukça doğaldır. Yapay perukların aksine protez saçlarda gerçek saç kullanılmaktadır ve kişilere özel olarak hazırlanmaktadır. Bu sayede protez saç bandı kullanan kişilerin gür, sağlıklı ve doğal saçlara kavuşması söz konusudur. Protez saçlar, işin profesyonelleri tarafından %100 doğal saçlarla hazırlanmaktadır.

Bu güzellik uygulamasında yalnızca kişilerin saç renkleri özel olarak belirlenmemekte, aynı zamanda saç eksikliğinin bulunduğu alan özel olarak ölçümlenmektedir. Bu sayede tamamen doğal görünüm kazanılmaktadır. Tıbbi bir operasyon gerektirmediği için de oldukça pratiktir. Kullanılmak istenmemesi veya değiştirilmesinin istenmesi durumlarında geri dönüşü de oldukça kolaydır. Şimdi protez saç nedir sorusuna cevap verdiğimize göre protez saç bantları hakkında merak edilenlere geçebiliriz.

1. Protez Saç Uygulama Aşamaları Nelerdir?

Protez saç hakkında araştırma yapan kişiler, saçın oluşturulma aşamalarını da merak etmektedir. Protez saçların kişilere özel olarak ortaya konabilmesi için üç farklı aşama söz konusudur. Bu aşamalar:

ÖlçülendirmeYerleştirmeTasarım

Olarak karşımıza çıkmaktadır. Protez saç yorumları dikkate alındığında, en kullanışlılarının profesyoneller ellerden çıktığı görülmektedir. Bu sebeple işin uzmanlarından hizmet alınmalıdır. Her aşamada kaliteli malzeme kullanılmalı ve kaliteli işçilik ortaya konulmalıdır.  

2. Protez Saç Bandı Ölçülendirme Aşaması Nedir?

Protez saç bandı uygulamasının ilk aşaması olan ölçülendirmede sıfır hata ile çalışılması, kaliteli sonuçların elde edilmesinde önemlidir. Bu aşamada kişilerin saç olmayan bölgeleri saptanır, simetrik olarak değerlendirilir taslak ortaya konulur. Bu aşama, tüm protez saçların uygulanması aşamasında olduğu gibi kişiye özeldir. Bu sebeple kaliteli sonuçlar için standart ölçülerle oluşturulmuş protez saçlar tercih edilmemelidir.

Protez saçların ölçülendirmesi, kişilerin yaşadıkları saç kaybına, kafa şekline ve saç yapısına göre belirlenmektedir. Tamamen saç kaybı yaşayan kişiler gibi bölgesel protez saç gereksinimi duyan kişiler de bu güzellik uygulamasından yararlanabilmektedir. Saç protezi başarısında ölçülendirme çok mühimdir.

3. Protez Saç Bandı Yerleştirme Aşaması Nedir?

Protez saç bandı uygulamasının ilk aşamasının başarıyla tamamlanması, yerleştirme aşamasının da konfor derecesini ortaya koymaktadır. Çünkü ölçülendirmesi iyi yapılan protez saçların yerleştirilmesi de bir o kadar kolay olmaktadır. Protez saç kullanımı için konfor arayan kişilerin bu aşamada da iyi bir hizmet alması oldukça önemlidir.

Bu aşamada özel olarak kullanılan solüsyonların yardımıyla protez saçın kalıbı kişilerin başına sabitlenmektedir. Yerleştirme sonucunda uygulamadan memnun kalan kişilerin saçları için tasarım aşamasına geçilmektedir.

4. Protez Saç Bandı Tasarım Aşaması Nedir?

Protez saçların uygulanmasının son aşaması tasarımdır. Protez saç bandı tasarımları genel olarak kişilerin yüz hatlarına, simetrisine ve isteklerine göre belirlenmektedir. Bu sebeple protez saçı uygulayan kişi ile uygulamayı yaptıran kişilerin uyumlu olması, iyi sonuçların ortaya çıkması için oldukça önemlidir. Protez saç yorumları 2020 içeriklerine bakıldığında en iyi sonuçların, en iyi tasarım çalışmasından geçtiği görülmektedir.

Bu aşamada saçların modeli belirlenmektedir ve kesim işlemleri yapılmaktadır. İşlem sonunda da kişiler, istedikleri şekilde tarama yapabilmekte ve kullanım gerçekleştirebilmektedir. İşlem sonunda protez saç bandı gerçek saçtan farksız şekilde kullanılabilmektedir.

5. Protez Saç Bandı Kimler İçin Uygundur?

Protez saç bandı uygulaması cinsiyet ve yaş fark etmeksizin herkes için uygunluk taşımaktadır. Bu güzellik uygulamasının gerçekleştirilebilmesi için saç kaybının neden yaşandığının da bir önemi bulunmamaktadır. Genç veya yaşlı, ihtiyaç duyan herkes bu uygulamayı kendisine özel olarak gerçekleştirebilmektedir. Özel olarak yapılan ölçümlemeler doğrultusunda her birey, kendisine en uygun olan protez saça sahip olabilmektedir.

Günümüzde güzellik algısının önemli bir parçası olan saçlar, televizyon ekranı önünde olan kişiler için de önem taşımaktadır. Bu sebeple protez saç kullanan ünlüler sayısı da oldukça fazladır. Bu güzellik uygulamasının cerrahi herhangi bir işlem gerektirmemesi ve kolay kullanım sunması, ünlülerin de saç protez tercih etmesinde etkilidir. Tıpkı dış görünüşlerine daha fazla önem veren ünlüler gibi saç kaybı yaşayan herkes bu uygulamadan yararlanabilmektedir.

6. Protez Saç Bandı Kimler İçin Uygun Değildir?

Genel olarak protez saç uygulaması herkes için uygunluk taşımaktadır ancak bazı kişilerin bu uygulamadan faydalanması tavsiye edilmemektedir. Her ne kadar her yaştan insanın başvurabileceği bir güzellik uygulaması olsa da çok küçük yaştaki çocukların ve ileri derecede egzaması olan kişilerin protez saç bandı kullanması önerilmemektedir. Ayrıca ileri derecede kronik cilt hastalıkları bulunan kişilerin de bu güzellik uygulamasından yararlanması tavsiye edilmemektedir. Bu kişilerin öncelikle doktorlarına danışması gerekmektedir.

Protez saç ile protez diş ve lens gibi kişisel uygulamalar benzerlik göstermektedir ve hijyenine dikkat edilmelidir. Bu sebeple kişisel bakımına ve hijyenine dikkat etmeyen kişilerin de bu uygulamadan yararlanması tavsiye edilmemektedir. Dolayısıyla zihinsel problemleri olan kişilerin de protez saçlardan yararlanması uygun değildir. Bu gibi durumlar dışında dileyen herkes görünüşlerine protez saçlarla daha fazla güzellik ve sağlık katabilmektedir.

7. Protez Saç Ömrü Ne Kadardır?

Protez saç bandı kullanım ömrü, kişilerin kullanımlarına bağlı olarak değişmektedir. Genel olarak 9 aya kadar sorunsuz bir şekilde kullanılabilen bu saçlar, dikkatli ve hijyenik bakım sayesinde daha uzun süre konfor içinde kullanılabilmektedir. Saçların bakımı ve hijyeni gerektiği kadar önemsenmediğinde de kullanım ömrü azalmaktadır.

Protez saçların kullanımı ömürlük değildir. Protez saç ömrü yaklaşık olarak bir seneye yakın olsa da saç kaybı yaşayan kişilere büyük bir konfor sağlamaktadır. Saç ekimi gibi yüksek maliyetli işlemlere ve peruk gibi basit uygulamalara göre daha fazla tercih edilmektedir.

8. Protez Saç Modelleri Nasıl Belirlenir?

Protez saç modelleri tamamen kişilerin istekleri doğrultusunda belirlenmektedir. Genel olarak saçın rengi, kişilerin kendi saç renklerine uygun olarak belirlenmektedir. Bölgesel saç kaybı yaşayan kişilerin protez saç bandı, gerçek saçlarına uygun olarak oluşturulmaktadır. Kıvırcık, dalgalı veya düz saçların protezde kullanılması orijinal saça göre gerçekleşmektedir.

Protez saç kullananlar genel olarak bölgesel saç kaybı yaşayanlardır ancak tamamen saç kaybı yaşayan kişiler de bu uygulamadan sıklıkla yararlanmaktadır. Tamamen saç kaybı yaşayan kişiler protez saçlarının modelini tamamen kendileri de belirleyebilmektedir.

9. Protez Saçın Ham Maddesi Nedir?

Protez saçların ham maddesi tamamen insan saçıdır. Bu güzellik uygulamasında yalnızca %100 insan saçı kullanılmaktadır ve bu sebeple doğal görünüm kazanılmaktadır. Bu uygulamanın gerçek insan saçından yapılması nedeniyle özenti bakımı da şarttır. Erkek saç ya da kasın saç fark etmeksizin herkese uygun saç yapılabilmektedir.

Protez saç bakımı yalnızca gerçek insan saçının kullanılması nedeniyle özenle gerçekleştirilmelidir. Dolayısı ile doğal saç için kullanılan kişisel bakım ürünleri kullanılmalı ve saça hasar verecek olan işlemlerden kaçınılmalıdır.

10. Protez Saç Fiyatları

Protez saç İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa ve akıllara gelebilecek her şehirde yapılmaktadır. Çünkü bu güzellik uygulamasına rağbet oldukça fazladır. Dolayısı ile fiyatlar da oldukça değişkendir. Ancak sağladığı konfor açısından kullanışlılığı oldukça fazladır. Üstelik saç ekimi uygulamalarından daha az maliyetlidir ve kişinin kendisini mutlu hissetmesini sağlamaktadır.

Protez saç fiyatları İzmir, İstanbul, Ankara ve Bursa piyasasına bakıldığında 1.000 TL ile 6.000 TL arasında değişim yaşandığı görülmektedir. Çünkü uygulamanın yapılacağı alan ve kullanılacak olan saç miktarı fiyatların değişmesinde etkilidir. Dolayısıyla saç uygulaması yapılacak olan alanın genişliği, fiyatın üzerinde önemli bir belirleyicidir. Protez saç bandı hizmeti almadan önce kişilerin iyi bir piyasa araştırması yapması tavsiye edilmektedir.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!