featured

10 Soruda Sırt Dövmesi Yaptırmak: Sırt Dövmesi Modelleri Nelerdir? Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dövme yaptırmak oldukça radikal bir karar olsa da bir yaptıranın muhakkak bir kez daha yaptırdığını araştırmalar söylüyor. Peki, sırt dövmesi yaptırmak ister misiniz? İşte, sırt dövmesi hakkında her şey!

Sırt Dövmesi

Sırt dövmesi yaptırmak için oldukça iyi bir araştırma yapmalısınız. Aslında sırtınız dövme yaptırmak için seçilebilecek en dikkat çekici vücut parçanızdır.  Sadece aynada görebileceğiniz bu alana yaptırdığınız dövme başkalarına mesaj veren dövmeler olabilir. Bu bağlamda bu bölgeye yapılan dövmeler çok dikkatli seçilmelidir. Genelde hayvan veya bitki parçaları seçilmekte olmasına rağmen mitolojik semboller de seçilebilmektedir. Peki, sırt dövmesi seçerken nelere dikkat edilmesi gerekir? İşte, 10 soruda sırt dövmesi hakkında her şey!

1. Erkekler ve Kadınlar İçin Sırt Dövmesi Modelleri Neden Farklıdır?

Erkekler ve kadınların yaratılış özellikleri birbirinden farklıdır. Bu nedenle sırt dövmesi erkek ve sırt dövmesi kadın için farklılık gösterir. Aslında kişisel tercihlere göre seçilen bu dövmelerde, genelde kadınlar daha naif ve soft dövmeler tercih ederler. Erkekler ise daha agresif ve büyük olanları tercih ederler. Genellikle dememizin sebebi bazı kadınların da çok agresif ve büyük dövmeler seçtiğine de zaman zaman tanık olmamızdan kaynaklanmaktadır.

2. Sırt Dövmesi İçin En Çok Tercih Edilen Hayvan Hangisidir?

Sırt dövmesi kadın modelleri için genelde kadınlar tarafından kelebek kanadı tercih edilir. Sırt dövmesi erkek modelleri arasından da kartal kanadı tercih sebebi olarak öne çıkar. Sırtın aşağı bölgesinde kullanımı tercih edilirken değişimin gücünü ve enerjisini yansıtan bu dövme zarif bir görüntü oluşturmaktadır.

Erkeklerin daha fazla tercih ettiği kartal kanadı motorcuların ve ekstrem spor meraklıların tercihidir. Sırtında kartal kanadı dövmesi taşımak, kartalın enerjisi ve gücünü üzerinize almanıza yardımcı olur. Özgürlük ve aydınlanmanın hatta ikinci yaşamındaki yeniden doğuşu da sembolize etmektedir.

3. Sırt Dövmesi Yaptırırken En Fazla Acıyan Yer Neresidir?

Sırtımızda en hassas olan yer omurilik civarıdır. Sinirlerin geçtiği kanal olan omurilik arasında fıtık vb. varsa iğne ile oraya girmek elbette mümkün değildir ama acıyı hissinizi en az ikiye katlayacaktır. O nedenle sırt dövmesi yaptırırken omurilik yakınlarından uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Bunun yanında en hassas yerlerden biri de bel çevresi ve yakınlarıdır. Hem gıdıklanma hem de acıyı hissetme o bölgede çok daha fazla duyumsanmaktadır.

Bunun yanında kadınlar için özellikle bu bölgede yapılan minik çiçek ve ya kalp dövmeleri de çok çekici bir görüntü vermektedir. Erkekler için genelde en az acıyan bölge kürek kemikleri ve çevresindeki sırt bölgeleridir. Özellikle spor yapan erkeklerde sırt kasları da oldukça gelişmiş olduğundan bu bölgelerdeki dövmelerin yapılışı sırasında çok daha az acı duyumsanması olur.

4. Sırt Dövmesi Yaptıranlar Cilt Kanseri Olur mu?

Cilt kanseri için en büyük risk grubunda açık tenli ve güneşe maruz kalan insanlar vardır. Eğer bu insanlarda dövme varsa bunu cilt kanseriyle ilişkilendirmek mantık dışıdır. Yapılan bilimsel araştırmalar dövmeli insanların cilt kanserine yakalanma riskini asıl risk grubunda olmaları ile tesadüfi olarak bağdaştırabilmektedir. Bu bağlamda cilt kanseri ve dövme arasında anlamlı bir ilişki yoktur.

5. Sırt Dövmesi Yaptırırken Covid-19’a Yakalanabilir miyim?

Dövmenin nereye yapıldığı değil nerede yaptırıldığı çok önemlidir. Eğer sağlıksız koşullarda yapıldıysa elbette Covid-19 olma ihtimali artacaktır. Bu dövmeyi nereye yaptırdığınızla ilgisi olmadığı gibi mantıksal bir anlamı da yoktur. Sağlıksız bir ortamda, hijyen kurallarına uyulmadan yapılan dövmelerde sadece Covid-19 riski olmayacaktır. Dövmecinin kullandığı ekipmanların sterilizasyonunu iyi bir şekilde yaptığına emin değilseniz ve iğneyi tek kullanımlık olarak kullanılmıyor ise sağlığınız açısından dövmenizi lütfen orada yaptırmayın.

6. Dövmeciyi Nasıl Seçmeliyim?

Dövmeciniz gerçekten bir sanatçı olmalıdır. Aksi taktir de hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Her meslek de olduğu gibi dövmenizi yapacak kişinin de işin ehli olması önem taşır. Eğer işini sevmeden yapan biri ile karşı karşıya kalırsanız, seçtiğiniz modelden çok daha farklı modelleri vücudunuza farkında olmadan işletebilirsiniz. 

Size ucuz fiyat veren değil de işini beğendiğiniz bir dövme ustasını tercih ederek sırt dövmesi yaptırmaya karar vermelisiniz. Her şeyden önce hijyene ve kaliteye önem veren bir dövme sanatçısı ile çalışmak sizin için yapılabilecek en akıllıca seçim olacaktır.

7. Geçici Dövme mi Kalıcı Dövme mi Yaptırmalıyım?

Geçici dövmeler Hint kınası ile yapılan ve en fazla 2 hafta teninizde kalabilen zamanla soluklaşarak kaybolan dövmelerdir. Ama kalıcı dövme ölümünüze kadar sizinle kalmaya adaydır. Soluklaşıp kaybolma durumları yoktur. Bazı 3 -6-9 aylık dövmeler ise kalitesiz makyaj boyalarıyla yapılan dövmelerdir. İçerdikleri boya maddeleri zamanla soluklaşıp matlaşarak korkunç bir görünüme bürünür.

8. Dövmemi Beğenmezsem Değiştirebilir veya Sildirebilir miyim?

Dövmenizi ilk yapıldığı günkü kadar sevmiyorsanız ya da sıkıldıysanız değişiklik yapılabilmektedir. Özellikle küçük dövmeler, bu alanda çok daha fazla potansiyele sahiptirler. Sildirme işlemi oldukça acılı ve uzun bir süreç olduğu gibi garantisi de yoktur. O nedenle dövmenizi yaptırmadan önce iyice tahlil etmeli ve fevri bir karar vermemelisiniz.

9. Ameliyat İzimi Kapatmak İçin Sırt Dövmesi Yapılabilir mi?

Eğer sırtınızdaki ameliyat izleri yeni değilse ve üzerine dövme yapılabilecek kadar iyileşmişse sırt dövmesi yapılabilir. Ancak kırmızı ve henüz iyileşmiş ameliyat izlerinin üzerine dövme yapılması çok doğru bir uygulama olmayacaktır. Ancak doktorun onay vermesinden sonra uygulanan dövmelerle yara izi kapatılması konusunda çok ciddi başarılar elde edilebilir.

10. Vücut Geliştirme Faaliyetlerinden Önce mi Sonra mı Dövme Yaptırmalıyım?

Vücut geliştirme faaliyetleri sonucunda kaslarınız büyüyecek ve dövmeniz devasa bir görünüme bürünecektir. Eğer yoğun ve kaliteli bir dövme yaptırırsanız bunu vücut geliştirme egzersizlerine başlamadan yaptırabilirsiniz. Çünkü dövme yapılırken deri mümkün olduğu kadar gerginleştirilir. Ancak yarışmalara katılacak derecede aşırı bir kas yapmanız halinde dövmenin kalitesi bozulabilir. Büyüyen kaslarla dövme yayılacağından renkler solgunlaşabilir. 

Sırt dövmesi yaptırmaya karar vermeden önce mutlaka iyi bir araştırma yapmalısınız. Gerek dövme motifi seçimi gerekse dövmeci seçiminde oldukça titiz davranmalısınız. Yaptıracağınız dövmenin boyutuna karar verdikten sonra desen seçimi daha kolay olacaktır. Eğer önceden tecrübe ettiğiniz bir dövme sanatçısı varsa ona danışarak desene karar verebilirsiniz. Desen sizin kişiliğinizi ve özelliklerinizi yansıtan bir formda olursa dövmenizin de bir anlamı olacaktır. Mesela çevreci ve ekolojik bir ruha sahipseniz bu minvalde dövmeler yaptırabilirsiniz. Mitolojik kahramanlar daha fala ilgi alanınızdaysa o zaman onlardan birini sırtınıza işletebilirsiniz. Bu dövmenin sizinle ömür boyu kalacağını unutmadan ve sonradan asla pişman olmayacağınız bir sırt dövmesi yaptırmanız gerektiğini asla unutmayın.

Sırt dövmeleri Kadın modelleri için kararsız kaldıysanız internetten yardım alabilirsiniz. Sırt dövmeleri ve anlamları için bir araştırma yapabilirsiniz. Eğer yazılı ya da tribal denilen dövmelerden yaptırmayacak iseniz, anlamını zaten şeklinde taşıyor olacaksınız. Sırta Dövme Modelleri yazı yazdırmak istiyor iseniz, yazıların anlamlarını iyi öğrenmeniz gerekir. Sırt Dövmeleri Melek bundan 10 sene kadar önce popüler iken günümüz de hala tercih edilse de modası geçen bir dövme modelidir. Anlamlı dövmeler için araştırma yaptıktan sonra, sırtınıza uygun bir dövme bulabilirsiniz. Sırt Dövmeleri Erkek 2020 modelleri geçtiğimiz 5 yıl ile hemen hemen aynıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!