10 Yüz Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

10 Yüz Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüz estetiği çeşitleri şartların gelişmesiyle çok talep edilen bir alan haline gelmiştir. Özellikle kadınların tercih ettiği bu alanda amaç insanların yüzlerindeki beğenmedikleri yerleri değiştirme isteği sonucunda yapılan işlemdir. Ancak tüm bunları değiştirmek isterken aradıkları şey doğallıktır. Hiç kimse yapay bir görüntü istemez.

Yüz estetiği çeşitleri içerisinden birini yaptırmak istediğiniz zaman bu işlemin yapılacağı yerler ve kişiler çok önemlidir. Çünkü yüz estetiği çeşitleri söz konusu olduğunda merdiven altı pek çok yer bulunmaktadır. Uzman kişiler tarafından Sağlık Bakanlığı onaylı yerlerde yapılması gereken bir işlemdir.

Yüz Estetiği Ameliyatı Nedir?

10 Yüz Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

İnsanların yaşlanması ile birlikte en mutsuz oldukları konulardan biri yüzde oluşan sarkık ve kırışıklıklardır. Bunun sebebi ise yüzün kolajen ve hacim kaybetmesidir. Plastik cerrahide yüz estetiği çeşitleri arasında en çok yapılan işlemlerden birisidir. Yukarıda bahsedilen kırışık ve sarkıkları düzeltmek için yüz germe ameliyatı yapılır ve cerrahi bir işlemdir.

Daha genç ve diri bir görünüm sağlamak için yapılan bu yüz estetiği sırasında yüzün sarkan derisinin fazlalıkları alınır ve istenilen görüntüye kavuşulur. Yüz germe ameliyatı mini yüz germe, orta yüz germe ve ful yüz germe ameliyatı olmak üzere üçe ayrılır. Hepsinde amaç yüz germe olacaktır ancak ameliyatın yapılış noktaları farklılık gösterir.

Yüz Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

10 Yüz Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Yüz estetiği çeşitleri arasında birçok seçenek bulunmaktadır. Çünkü her insanın yüzünde beğenmediği veya değiştirmek istediği yerler farklıdır. Aşağıda yüz estetiği çeşitleri sıralanacaktır.

  • Yağ Dolgusu: Yüze dolgunluk kazandırmak amacıyla çeşitli yerlere yağ enjekte edilmesidir. Enjekte edilecek yağ genelde karın bölgesinden alınmaktadır.
  • Yüz Germe: Yüz estetiği çeşitleri arasında popüler olan bu işlem deri gevşemeleri ve sarkmalarını engellemek için yapılır. Amaç yüz gençleştirmedir. Komple yüz estetiği fiyatları oldukça yüksektir.
  • Göz Kapağı Estetiği: Göz kapağı normalden aşağıda olduğu durumlarda yapılan bir işlemdir. Alt göz kapağında da üst göz kapağında da görülebilir.
  • Kaş Kaldırma: Ameliyatlı ve ameliyatsız olarak gerçekleşebilir. Endoskopik kaş kaldırma, kaş askısı, botoks ve ulterapi yöntemleri kullanılır.
  • Gıdı: Çene altında biriken fazla yağların ve sarkmaların giderilmesi için yapılır.
  • Burun: Yüz estetiği çeşitleri içerisinde diğer en popüler olan işlemdir. Bazen sağlık sebeplerinden dolayı bazen rahatsız edici görüntüsünden dolayı yapılan ameliyattır.
  • Dudak Dolgusu: Dudak estetiği olarak bilinen ve dudakların daha dolgun görünmesi için kadınların çok tercih ettiği bir estetik çeşididir.
  • Saç Ekimi: Daha çok erkekler arasında yaygın olan ve günümüzde sıkça yapılan işlemlerden biridir. Ciddi anlamda saç dökülmesi yaşayan insanların başvurduğu bir yöntemdir.
  • Boyun: Yüz estetiği ameliyatlarından biridir. Boyunda geçen sarkma, şekil kaybı problemleri için yapılır.
  • Alın Germe: Kaşları kaldırmak ve alın bölgesini gençleştirmek için yapılır.

Yüz Estetiği Fiyatları Nelerdir?

10 Yüz Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Cerrahi ve özel işlemler olan yüz estetiği çeşitleri maliyeti yüksek olan işlemlerdir. Net bir fiyat vermek mümkün değildir çünkü herkesin yüzünün kusuru, istekleri ve doktorları birbirinden farklıdır. Erkek yüz estetiği fiyatları da kadınlarınkinden farklı değildir. Burada en çok dikkat edilen husus doktor seçimidir. Estetik cerrah adı altında bir sürü kişi bulunmaktadır.

İnsanlar her konuda olduğu gibi bu konuda da ünlülerin tavsiyelerini dikkate alırlar. Özellikle yüz estetiği çeşitleri içerisinde en çok yapılan burun ameliyatında ünlülerin burun estetiği doktorlarına talep artmıştır. Çünkü sürekli ekran önünde olan ünlülerin burun estetiği doktoru tavsiyeleri tv programlarında da çokça karşımıza çıkmaktadır. Ama yukarıda da bahsettiğim gibi net bir fiyat vermek asla mümkün değildir.

Porselen Yüz Estetiği Nedir?

10 Yüz Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Yüz estetiği çeşitleri arasında çok yaygın olmayan bir estetik çeşidi porselen yüz estetiğidir. Porselen yüz estetiğinde amaç insanın yaşlanmasına bağlı olarak yüz derisinin üzerindeki renk değişimlerini tek bir tonda ayarlamaktır. Yani sonuç olarak amaç cildin yenilenmesidir. Yapılış süreci 1 ayı bulmaktadır ve kullanım süresi yaklaşık 5 yıldır.

Yüz Estetiği Öncesi Ve Sonrasında Neler Olur?

10 Yüz Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Yüz estetiği öncesinde yapılacak herhangi bir işlem yoktur. Sadece bu sürecin zorlu bir yol olduğu unutulmamalıdır. Estetik sonrasında ise altıncı günde dikişler alındıktan sonra yüzde ödem meydana gelir. Düzenli masaj uygulayarak bu şişlerin inmesini sağlamak mümkündür. Şişlikle beraber yüzde morarmalar da mevcuttur. Bunların hepsinin geçmesi 2 haftayı bulur.

Bazı kişilerde bu estetik ameliyatlar tekrarlanmaya ihtiyaç duyabilir. Ama genel itibariyle böyle bir operasyona gerek kalmaz. Ayrıca ameliyat sonrasında fiziksel faktörlerden uzak kalınmamalı, 1 ay sigara içilmemelidir. Yüz estetiği çeşitleri ameliyatları yukarıda da bahsettiğim gibi kolay bir süreç değildir.

Estetik Ameliyatlar ve Sebepleri

10 Yüz Estetiği Çeşitleri Nelerdir?
10 Yüz Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Estetik ameliyatlar çağımızın imkanlarının gelişmesiyle birlikte çok talep edilen unsurlardan biri olmuştur. Bazıları bu durumu abartarak komple yüz estetiği fiyatları konusunu hiç dert etmeden tüm estetikleri yaptırır. Aşağıda en çok tercih edilen ameliyatlar ve sebepleri verilmiştir.

Ameliyat İsimleri Ne İçin Yapılır?
Göğüs Büyütme Ameliyatı Meme büyütme estetiğidir.
Meme Onarımı Ameliyatı Tersi yönde çekilen, sönen ya da küçük olan memeler için yapılan bir işlemdir.
Jinekomasti Ameliyatı Kadın erkek fark etmeksizin orantısız meme büyümesi veya sarkmasını engellemek için yapılır.
Karın Germe Ameliyatı Göbek ve çevresindeki yağlar basit bir ameliyatla yok edilir.
Vaser Liposuction Ameliyatı Basen ve çevresindeki yüksek yağları ses ile yok etme yöntemi

 

 Ameliyatsız Yüz Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

10 Yüz Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Ameliyatsız yüz estetiği çeşitleri de mümkündür. Bazı insanlar cerrahi operasyon geçirmek istemezler veya bünyeleri bunun için uygun olmayabilir. Bu kişiler için farklı alternatifler mevcuttur. Ameliyatsız yüz germe operasyonlarında dolgu ile yüz germe yapılarak, mezoterapilerle yüze hacim verilerek, kolajen ile desteklenerek ameliyatsız yüz germe işlemleri yapılabilir.

Ameliyat uygulamadan kişilerin genç görünmesini sağlayan bir diğer yöntem ise iğneli ve cihazlarla yapılan işlemlerdir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu konuda cihaz gelişimi de artmıştır. Birçok güzellik merkezlerinde bütün bu işlemler gerçekleştirilir. Burada yapılacak işlemler kişilerin yaşına, cilt yapısına ve ihtiyacına göre farklılık gösterir. Önemli olan ihtiyaca yönelik işlemler yapmaktır.

Yüz Estetiği Hakkında Sık Sorulan Sorular

10 Yüz Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Yüz estetiği çeşitleri kadın erkek fark etmeksizin artık herkesin çok tercih ettiği işlemlerden birisidir. Bu konu hakkında bir sürü bilgi internet ortamında bulunmaktadır. Bu konuyla ilgili merak edilen sorular aşağıdadır.

1 – Yüz Şeklini Değiştirmek Mümkün mü?

Kadınların çok tercih ettiği ve yüzlerindeki beğenmedikleri bölgeleri değiştirmek amacıyla yapılan yüz estetiği çeşitleri yapılış amaçları birbirinden farklıdır. Yüzü ciddi anlamda hasar görmüş kişiler için de yapılabilir. Türkiye’de ilk başarılı yüz nakli 2012 senesinde yapılmıştır.

2 –  V Yüz Şekli Nasıl Yapılır?

Yanakların inceltilerek elmacık kemikleri belirginleştirilir ve yanaklar içe doğru alınarak çene hattı ön plana çıkarılır. Böylece yüz ve çene v şeklini alır. Ameliyatsız yapılan yüz estetiği çeşitleri içerisindedir.

3 – Estetik Çeşitleri Nelerdir?

En çok kullanılan yüz estetiği çeşitleri: burun ameliyatı, kepçe kulak estetiği, yüz ve boyun germe, dudak dolgusu, yağ enjeksiyonu, göz kapağı düşüklüğü, meme büyütme-küçültme, alın germe gibi birçok estetik çeşidi bulunmaktadır.

4 – Yüz Estetik Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Yüz estetiği çeşitleri bir bütün olarak değerlendirilir ve ameliyat yapılacak bölgeye göre farklılık gösterir. Ancak yaklaşık 4-5 saat sürmektedir.

5 – Yüz Estetiği Çeşitleri İçerisinde En çok Tercih Edilen Hangisidir?

Yüz germe, dudak dolgusu ve burun estetiği ameliyatları yüz estetiği çeşitleri içerisinde en çok tercih edilenlerdir.

6  – Yüz Estetiği Kaç Yaşında Yapılmalıdır?,

Yüz estetiği çeşitleri ameliyatlarında 45 ile 55 yaş aralığında tercih edilir. Çok gerekli olmadıkça erken yaşlar tercih edilmemelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!