featured

11 Saniyede Uyuma Yöntemi | Çabuk Uykuya Dalmak İçin Ne Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

11 saniyede uyuma yöntemi, en kolay uyku nasıl gelir? Uykuya dalmak için ne yapmalıyım? Vücutta uyku getiren noktalar nerelerdir?

Uyku, insan sağlığı için en önemli faaliyetlerin başında geliyor. Düzenli, yeterli ve sağlıklı uyku düzeni sizi zinde tutarken aynı zamanda bağışıklığınızı güçlendirerek daha sağlıklı ve işlerinize motive hale getiriyor.

Uyku düzeni ve uyku kalitesi bu denli önemli iken ne yazık ki günümüzde birçok insan gerek psikolojik gerekse çevresel nedenlerden dolayı sıklıkla uykuya dalamama gibi problemler yaşayabiliyor. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki; uyku, sadece bedeninizi değil aynı zamanda zihninizi de dinlendiren önemli bir unsurdur.

Bu nedenle de eğer uyku probleminiz var ise bu durumu birkaç kolay yöntemle aşabilmeniz mümkündür. Düzenli bir uyku uyuduğunuzda siz de zihninizdeki ve bedeninizdeki farklılığı görebilecek ve günlük temponuza daha iyi adapte olduğunuzu fark edeceksinizdir.

Uyumak İstiyorum | Uykuya Dalmak İçin Ne Yapmalıyım?

Stresli bir yaşam tarzı, yoğun tempolu iş hayatı ya da çevresel faktörler günümüzde uyku problemine çok fazla zemin hazırlayan sorunların başında geliyor. Buna karşın insan sağlığı için düzenli ve kaliteli uykunun ne kadar önemli olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda mutlaka bu sorunları bir şekilde asmamış gerekiyor.

Zira, kolay bir şekilde uykuya dalmak için önce zihninizdeki tüm düşünceleri silmek ve kendinizi uykuya hazırlamak sureti ile birçok basit yöntem kullanarak kolayca uykuya dalmanız mümkündür.

11 Saniyede Uyuma Yöntemi| En Kolay Uyku Nasıl Gelir?

YouTube video

Uyku problemini ortadan kaldırmak ve kaliteli bir uyku uyumak için üzerinde bilimsel çalışmalar yapılmış birçok uygulama vardır. 11 saniyede uyuma yöntemi, 60 saniyede uyutan 4 7 8 tekniği gibi yöntemler bu uygulamalardan bazılarıdır.

Bu yöntemlerin yanı sıra akupunktur yöntemi dediğimiz bir yöntem sayesinde vücudunuzda bazı noktalara bası uygulayarak vücudunuzun ve zihninizin kolay bir şekilde uykuya geçmesini sağlayabilirsiniz.

11 saniyede uyuma yöntemi, kolay uykuya dalmak için uygulanabilecek en kolay ve aynı zamanda etkili olduğu bilinen yöntemlerden birisidir. Bunun için öncelikle vücudunuzu gevşetin, özellikle alın bölgenize hafif bir masaj yaparak bu bölgenin gevşemesini sağlayın.

Daha sonra yatakta en sevdiğiniz uyku pozisyonunu alın ve gözlerinizi rahatlatarak yavaşça kapatın. Bu sırada gözlerinizin boş baktığını düşünerek zihninizi temizleyin ve günlük hayatınızdaki hiçbir şeyi düşünmemeye çalışın.

Bu sırada zihninizdeki tüm resimleri silmeniz ve sadece siyah bir rengi gözünüzün önüne getirmeniz bu sırada uykuya geçmenizi büyük oranda hızlandırır. Eğer siyah bir renk canlandıramıyorsanız farz edin ki; gözünüzün önünde simsiyah büyük bir duvar var.

Zihninizde oluşturduğunuz bu siyah noktaya odaklandığınızda sadece 11 saniye gibi kısa bir sürede huzurlu bir uykuya dalmanız mümkündür.

Vücutta Uyku Getiren Noktalar Nerelerdir?

Vücutta uyku getiren noktalar da en az 11 saniyede uyuma yöntemi kadar etkili bir yöntemdir. Vücudunuzdaki uyku sorununun önünden engelleri kaldıran en önemli nokta ise ayak tabanınızın orta bölgesidir.

Ayak tabanının orta bölgesi aynı zamanda “Uyku noktası” olanak bilinir. Bu bölgeye yarım dakika kadar yumuşak ve yuvarlak hareketler ile masaj yaptığınızda vücudunuzun rahatladığını ve uykunuzun geldiğini fark edebilirsiniz.

11 Saniyede Uyuma Yöntemi | Kolay Uyuma Duası

11 saniyede kolayca uykuya dalmanın en etkili yöntemlerinden birisi de kolay uyuma duası oluyor. Manevi açıdan sizi rahatlatacak olan bu dualar, Kur’an-ı Kerim’de de geçen ve maneviyatı yüksek olan duadır.

İşte kolay uykuya geçmek için okuyabileceğiniz uyku duası;

Türkçe Okunuşu: Allahümme garabi’nnucumu vehadaeti’luyunu ve entelhayyu’l gayyumullezi la te’huzuhu sinetün vela nevmun ya hayyun ya gayyumu ihdileyli veenim ayneyya.

Anlamı: “Allah’ım yıldızlar battı, bütün gözler sessizliğe büründü. Sen ise kendisini uyuklama ve uyku tutmayan Hayy ve Kayyum’sun! Eyy Hayy ve Kayyum olan Allah’ım, gecemi sükuna erdir ve gözlerimi uyut.”

Bu dua okunduktan sonra arkasından Felak ve Nas surelerini okuyup gözlerinizi kapattığınızda kolaylıkla uykuya dalabilirsiniz.

4 7 8 Tekniği

4 7 8 tekniği 60 saniyede uyutan bir nefes tekniğidir. Temellerinin ABD’li Dr. Andrew Weil tarafından atıldığı bu yöntem aslında nefes taktikleri ile zihninizi uykuya hazırlama tekniğidir.

– İlk olarak dudaklarınızı hafif bir şekilde aralayın ve içinizdeki tüm nefesi ağzınızdan dışarı bırakın.

– Daha sonra dudaklarınızı kapatın ve 4’e kadar sayarken aynı esnada burnunuzdan dolu dolu bir nefes alın.

– Aldığınız nefesi 7 saniye boyunca içinizde tutun. Sonrasında ise vücudunuzu yavaş bir şekilde serbest bırakın.

– Rahatlama esnasında içinizdeki nefesi üflüyormuş gibi yavaş yavaş 8’e kadar sayarak dışarı bırakın.

1 Dakikada Nasıl Uyunur?

Günümüzün en çok görülen sorunlardan birisi de uyku problemidir. Birçok insan yorgun olduğu halde yatağa yatsa da bir türlü uykuya dalamamaktan şikayet eder ve kolay uyumanın yollarını aramaya başlar.

Siz de uyku problemi yaşıyor ve yatağa yattığınızda bir türlü uykuya dalamıyorsanız 1 dakika da ya da 10 saniye içinde nasıl uyunur? diye soranlardansanız sizlere sunduğumuz yöntemleri mutlaka demelisiniz.

Ayağınızın tam orta bölgesine yapacağınız 30 saniyelik bir masaj ya da nefes kontrolünüzü sağlayarak zihninizi uykuya hazırlayabileceğiniz 4 7 8 tekniği ile 1 dakika da belki de daha kısa sürede uykuya dalabilirsiniz.

Uykuya Dalamıyorum | Gece Rahat Uyumak İçin Ne İçilir?

Günlük hayatımızda özellikle gece uyumadan önce tükettiğimiz yiyecek ve içeceklerin uyku düzeni ve uyku kalitesinde doğrudan etki gösterdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Dolayısıyla da uyku problemi yaşıyorsanız gece yatmadan tüketeceğiniz birkaç besin, uykuya daha rahat geçmenizi sağlayabilir.

Papatya çayı, uyku öncesinde içilebilecek en doğru bitki çaylarının başında geliyor. Rahatlatıcı bir etkisi olduğu bilinen papatya çayını, yatmadan yarım saat kadar önce içtiğinizde vücudunuzu gevşeterek uykuya hazır hale getirebilirsiniz.

Diğer yandan kiraz ve vişne, insan vücudunda uykuya geçişi kolaylaştıran melatonin hormonunun daha fazla salgılanmasını sağlayan meyvelerdir. Uyumadan önce bir miktar kiraz ve vişneyi blender yardımı ile ezerek yoğurt karışımı ile birlikte tüketebilirsiniz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!