featured

12 En İyi Komedi Dizisi: Gülmekten Karnınıza Ağrılar Girecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi komedi dizisi listemizde dünyadan ve ülkemizden örnekler yer alıyor. Her birinde farklı olay örgüsü olsa da hepsinin amacı izleyiciye eğlenceli dakikalar yaşatmaktır. Kimisi bunu bir aşk hikayesi ile yapar, kimisi enteresan olaylar zinciri ile kimisi de hayattan hikayelerle yapar. Ama hikayenin sürecinde amaç hep insanları güldürmektir.

Gülmek, insan sağlığı açısından da büyük önem taşır. Psikolojik olarak, ruhumuzu yükseltir ve dinç tutar. Bu nedenle gülmeyi asla bırakmayın. Peki, biz neye güleceğiz? Hangi diziler bizleri güldürür? Eğer aklınızda bir dizi yoksa listemize göz atın. İşte birbirinden değerli 12 en iyi komedi dizisi…

1- The Office

https://www.youtube.com/watch?v=jz1omRneAGg

En iyi komedi dizisi listemize The Office ile başlıyoruz. Bir ofis ve ofis elemanları ile arkadaş olmaya çalışan ofis şefini düşünün. Böyle bir kurgunun pek komik olmayacağını düşünüyor iseniz, The Office sizin düşüncelerinizi değiştirecektir. Şef Michael Scott ve birbirinden farklı özellik ve hikayelere sahip ofis çalışanlarının belgesel tadında ki komik hayatlarını mutlaka izleyin.

2- Parks And Recreation

https://www.youtube.com/watch?v=9djCOPHOvOw

Tam 7 sezon süren bu komedi dizisi izleyicileri kendisine hayran bırakmıştı. Küçük bir kasabada bulunan park ve bahçeler müdürlüğünde çalışan kişilerin başından geçen komik olaylara sizlerde eşlik edin. Birbirinden renkli karakterleri yakından tanıyın.

3- Brooklyn Nine-Nine

YouTube video

Türk yapımı polisiye dizilerinde görmediğiniz bir polis merkezine şahitlik etmek isterseniz bu dizi tam sizlik. New York Brooklyn’de bulunan bir polis merkezinde çalışan dedektif ve polis memurlarının başından geçen komik hikayeler sizi çok güldürecek. 7 sezon ve 143 bölümden oluşan bu diziye hayran kalacaksınız.

4- Arrested Development

YouTube video

Dizinin hikayesini eskiden zengin olan Bluth ailesi oluşturuyor. Bu varlıklı ailenin başından geçen komik olaylar tam 5 sezon sürdü. Fox’ta başlayan bu serüven Netflix ile devam etti.

5- The Simpsons

YouTube video

En iyi komedi dizisi listemizde bir çizgi komedi dizisi yer alıyor. 1989 yılından beri ekranlarda olan ve artık ailemizden biri olan Simpsons ailesini bilmeyeniniz yoktur. Bu çizgi dizi karı koca ve 3 çocuklu bir ailenin başından geçen komik olayları bizlerle buluşturuyor. Dizi en çok bir yerlere göndermeleri ile ve gelecek tahminleri ile kendini insanlara sevdirdi.

6- It’s Always Sunny In Philedelphia

YouTube video

14 sezon boyunca hayatları absürtlük ile dolu 4 arkadaşın hayatına şahit olmak sizleri çok eğlendirecek. Dizinin karakterlerinden bar işletmecisi Frank, frank’ın 2 çocuğu ve onların en yakın arkadaşları yer alıyor.

7- 30 Rock

YouTube video

Liz Lemon bu komedi dizisini başkarakteridir. Dizinin hikayesini de Liz’in iş ve özel hayatında yaşadığı komik oluyorlar oluşturuyor. Liz, dizide son derece başarılı bir dizi yazarıdır. Fakat sonra Jack Donaghy, Liz ile aynı projede çalışamaya başlar ve işler karışır. Bu karışıklıklar arasında yeni bir arkadaşlık ve komedi zinciri doğar. 7 sezonluk bu dizi en iyi komedi dizisi listemizin önemli dizilerindendir.

8- Seinfeld

YouTube video

Tam 9 sezon ekranlarda insanları kahkahaya boğan bu dizi izlemeniz gereken komedi dizileri arasında yer alıyor. 5 arkadaşın sıradan hayatları bir anda bir komedi tufanına dönüşüyor ve izleyicilerin beğenisini topluyor.

9- The Community

YouTube video

Birbirinden farklı özelliklere ve sosyal yaşama sahip 7 üniversiteli gencin komik hayatlarına konu olacaksınız. Bir üniversite projesi için bir araya gelen bu gençler birçok sosyal farklılığa rağmen beraber yaşabileceğini de insanlara gösteriyor.

10- The Big Bang Theory

YouTube video

Zekanın ve komedinin bir arada olduğu bu diziyi her defasında tekrar ve tekrar izlemek isteyeceksiniz. İki üstün zekalı ev arkadaşın başlarından geçen olaylar izleyenleri kahkahaya boğuyor. Deneysel fizikçi Leonard ve teorik fizikçi Sheldon, yakın arkadaşları ile sizlere bilim ve komedi zevki sunuyor.

11- How I Met Your Mother

https://www.youtube.com/watch?v=JlhveYg7h0k

Ted Mosby, tarihler 2030 yılını gösterdiğinde çocuklarına anneleri ile nasıl tanıştığını anlatmak ister. Anlatmaya başlar ve dizi 2005 yılına ışınlanır. 2005 yılından itibaren çocuklarının anneleri ile nasıl tanıştığını sizi güldürecek hikayeler ile anlatır.

12- Leyla İle Mecnun

https://www.youtube.com/watch?v=A7EY90qAxlw

Absürt komedinin en başarılı yapımlarından olan dizi halen Türk izleyici tarafından izlenen ve aranan bir dizidir. Mecnun, Leyla’ya kavuşmak için türlü olaylara girer ve bu olaylarda en yakın arkadaşları yanında olur. Bu birlikteliğe ak sakallı dedenin de dahil olması ile olaylar çok farklı bir noktaya taşınır. Aklınızdan ve kalbinizden çıkmayacak bu diziyi mutlaka izlemelisiniz. Zaman zaman hüzünlü sahnelere ev sahipliği yapsa da komedi kısmı sizi kendisine hayran bıraktıracak. En iyi komedi dizisi listemizin tek Türk yapımı dizisidir.

Listemizde yer alan diziler imdb puanı sıralamasında da en zirvedeki diziler arasındadırlar. Tüm bu dizler gibi daha fazla dizi önerisi için ana sayfa da yer alan kategorilerden diğer yazılarımızı okuyabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!