featured

15 Maddede Aloe Vera Bitkisinin Faydaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık ve kozmetik sektörünün en çok tercih edilen doğal yağlarından olan aloe vera yağı, son günlerin en çok aranan ürünleri arasına girmeyi başarmıştır. Nemlendirici, yapıcı ve onarıcı etkisi ile adeta bir mucize kaynağı olan aloe vera bitkisinin faydalarını araştırdık.

Ölümsüzlük Bitkisi

Antik Mısır’da aloe vera yerine “ölümsüzlük bitkisi” ismi kullanılıyor. Afrika kökenli bir bitki olan ölümsüzlük bitkisi, içeriğindeki A, C, E, B1, B2, B3, B6 vitaminlerinin yanı sıra bol miktarda folik asit de bulunduruyor. İşte, mucizevi bitkinin eşsiz özellikleri

1. Metabolizma Hızını Arttırıyor

Aloe vera bitkisinin faydaları arasında belki de en önemlisi olan metabolizma hızını arttırması, hem fiziki hem de ruhsal sağlığı beraberinde getiriyor. Hızlı çalışan metabolizma hızla enerji üretirken, kişinin stresinin de azaltılmasında etkin rol oynuyor.

2. Yaraları İyileştiriyor

Aloe vera bitkisi, yaraların çevrelerinde bulunan kan dolaşımını hızlandırarak, iyileşme sürecine katkı sağlıyor. Deri tahrişi, yanık, alerji ve kesiklerin tedavisinde kullanılan yoğun jel yapısı ile aloe vera çiçeğinin faydaları saymakla bitmiyor.

3. Güneşten Koruyor

Aloe vera bitkisi suyu nemlendirici, soğutucu ve iyileştirici etkiye sahip olan bir tür çiçektir. Güneşten gelen zararlı ışınların soğurulmasında ve güneş yanıklarının tedavisinde doğal yollarla elde edilmiş jel kullanılabilir.

4. Diş plağını Azaltıyor

Aloe Vera Bitkisinin Faydaları arasında diş temizliği de geliyor. Diş plakları, diş eti sorunlarına ve diş çürüklerine neden olabilmektedir. Aloe vera suyu bakımı ile diş taşları ve plakları temizlenerek daha sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olunabilir.

5. Saçları Nemlendiriyor

Saçları nemlendirme ve kepeklerden koruma konusunda başarılı olan bu özel bitki, suyu sıkılarak şampuana katılabilir ya da evde kolayca aloe vera jeli hazırlanarak kullanılabilir.

6. Cildi Nemlendiriyor

Aloe vera bitkisinin faydaları arasında en önemlisi nemlendirici etkisidir. Kendi sulu yapısı ve jelimsi kıvamı, cilde uygulandığında nemlendirici etkisi uyandırmaktadır. Eğer kozmetik kremlere güvenemez iseniz evde aloe vera bitkisini kullanarak nemlendiricinizi kendiniz yapabilirsiniz. Kuru ciltlerde görülen pullanma, dökülme ya da kızarıklıkların giderilmesinde oldukça etkili bir bitkidir. Kozmetik mağazalardan aldığınız aloe vera sabunu kullanabilir ya da cildinize direk bitkinin yağını sürebilirsiniz.

7. Ciltteki Kırışıklarla Savaşıyor

Aloe vera bitkisi, cildin yaşa ve hava kirliliğine bağlı yaşadığı kırışıklıkla baş etmede de kullanılmaktadır.

8. Ağız İçi Yaraları İyileştiriyor

Ağız içerisinde zaman zaman ülser ya da kauçuk gibi rahatsızlıklar görülebilmektedir. Aloe vera ve su karışımını günde 2 gere gargara yapmak yaraların iyileşmesinde çok etkilidir.

9. Kabızlığı Önlüyor

Aloe vera kabızlıkla savaşta da etkili bir bitkidir. Düzenli kabızlık yaşayan kişilerin sıkça tercih ettiği bu bitki kahvaltıdan önce portakal suyu, su, bal ve aloe vera karışımı şekilde tüketilmelidir.

10. Kan Şekerini Düzenliyor

Aloe vera suyu içmek kan şekerini düzenleyerek şeker hastalığı ile savaşta yardımcı tedavi yöntemi halini almıştır. Fakat sık kullanımı sonucunda bazı sorunlarla karşılaşılabilir. Bu nedenle doktor onayı olmadan özellikle şeker 2 hastaları kullanmamalıdır.

11. Sivilce Tedavisine Yardımcı Oluyor

Mucizevi bitki cildi nemlendirirken dinlendiriyor da. Bu özelliği sayesinde sivilce, sedef ve diğer döküntülü cilt problemlerinde kullanılabiliyor.

12. Gıdaların Uzun Süre Taze Tutulmansını Sağlıyor

Aloe vera jelinin sürülerek saklandığı meyve ve sebzeler çok daha fazla taze kalarak çürümüyor. Aloe Vera Bitkisinin Faydaları arasında çok fazla bilinmeyen bu özellik, meyve ve sebzelerinizi çok daha uzun süre koruyacaktır.

13. Mide Rahatsızlıklarına İyi Geliyor

Gastrit ve reflü başta olmak üzere mide ekşimesi kaynaklı problemlerle savaşta etkili olan aloe vera suyu tüketmek sindirimi de kolaylaştırıyor. Reflünün sebep olduğu mide ekşimesine birebir olan aloe vera, mide asidini dengeleyerek olası mide problemlerinin önüne geçiyor.

14. Ağrı Kesiyor

Aloe Vera Bitkisinin Faydaları arasında belki de en önemlilerinden bir tanesi ağrı kesici özelliğidir. Özellikle diş ve kas ağrıları için kullanılabilen bitkinin bu amaç için jeli ya da kremi kullanılmaktadır.

15. Selüliti Engelliyor

Düzenli spor yapmanın yanı sıra selülit olabilecek bölgelere aloe vera jelinin sürülmesi, selülit oluşmasının önüne geçmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!