featured

2 Yıl Önce Ölen Genç Yapay Zeka ile Canlandırıldı Seçim Konuşması Yaptı Oy İstedi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapay zeka teknolojisi her geçen gün insanları şaşırtmaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan son çalışma ile de ne kadar gelişmiş bir teknoloji olduğu gözler önüne serilmiş oldu. 17 yaşında hayatını kaybetmiş bir genç yapay zeka ile canlandırıldı. Canlandırılan genç vatandaşlardan oy talep etti.

Joaquin Oliver isimli genç 14 Şubat 2018 yılında okulunda uğradığı silahlı saldırı sonucu 17 yaşında hayatını kaybetmişti. Amerika’da gerçekleşecek olan seçim nedeniyle bir video yayınlanmak istedi. Video, halkın seçime katılması ve oy kullanmasına teşvik amacıyla çekildi. Oliver’in ailesinden izin alan yetkililer yapay zeka teknolojisi kullanarak bir video hazırladılar. Videoda 17 yaşında hayatını kaybeden genç canlandırıldı.

Joaquin Oliver seçimler hakkında çağrıda bulunurken şu cümleleri kurdu;

“ Ben iki yıldır yoktum ama hiçbir şey değişmemiş. İnsanlar hala silahlarla öldürülüyor. Bu seçim benim oy kullanabileceğim ilk seçim olacaktı. Ama içinde yaşamak istediğim dünyayı seçme hakkına sahip olamayacağım” dedi.

Yapa Zeka ile Oluşturulan Video Tepki Aldı

YouTube video

Yazılım teknolojisi kullanılarak, hayatını kaybetmiş bir kişinin canlandırılarak konuşturulması bazı kesimlerden tepki aldı. Hayatını kaybeden birinin video alınmasını etik olmadığı ifade edildi. Fakat Joaquin Oliver’in babası o kişilerle aynı fikirde değil.

Baba Oliver projeye tam destek veriyor ve teknolojinin en güzel kullanım şekillerinden biri olarak değerlendiriyor. Basına yaptığı açıklamada;

“ Bu video, bu teknolojinin doğru kullanımına en güzel örnek” ifadelerini kullandı.

Amerika 3 Kasım’da Sandığa Gidecek

Tüm bu hazırlıklar ve koşuşturmalar 3 Kasım gününde yapılacak olan başkan seçimi nedeniyle yapılıyor. Önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan seçimde Amerikalı vatandaşlar kendilerini 4 yıl boyuna yönetecek başkanı seçecekler.

Başkanlık yarışında mevcut Başkan Donald Trump ve güçlü rakibi Demokrat Joe Biden kıyasıya yarışıyor. Seçimi kimin kazanacağı büyük merak konusu iken anket sonuçları Biden’i birkaç puan önde görüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!