featured

2020 Trendi Uzun Saç Modelleri! Uzun Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 trendi uzun saç modelleri nelerdir ve uzun saç bakımı nasıl yapılır? Uzun saç modasını yakından takip eden, saç bakımı yaptırmak için güzellik merkezlerine giden ve modern stillerde uzun saçlara sahip olmak isteyenlerin daha fazla bilgi sahibi olabilmeleri için bu yazımızı hazırladık.

Kısa saçınız varsa sizde bu önerilerimizi daha bakımlı uzun saçlara sahip olmak olmak için uygulayabilirsiniz. Gelin şimdi önce 2020 trendi uzun saç modelleri nasılmış bakalım. Sonra son yıllarda gündemde olan Kim Kardashian’ın saçları gibi, bakımlı ve uzun saçlar için yapmamız gereken işlemleri hep birlikte inceleyelim.

2020 Trendi Son çıkan ve trend olan bir diğer model ise 2020 trendi uzun saçlarda kahkül olacak. Bu yıl kahkül sevenlerin yılı olacak.Özellikle uzun saçlarda saçları güzel etmek için saç aksesuarları kullanımı moda olacak.

Şimdi saçlarının daha güzel ve sağlıklı olmasını isteyenler için tavsiyelerimizi verelim.

Uzun Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Bu sezon ne olursa olsun saçlarınız uzun, sağlıklı ve bakımlı kalacak. Muhteşem saçlarınızla dikkat çekmek çok etkileyici olacak fakat bunu başarmak için birkaç adım atmanız gerekli. Kırılgan ve kalınlaşmış saç telleri sağlıksız bir görünüm oluşturmaktadır. Üstelik sağlıksız uzun saçlarınız nedeni ile sık sık saçlarda düğümlenme problemi ile de karşı karşıya kalmanız mümkün.

Yazımızın devamında uzun saç bakımı için bazı öneriler hazırladık. Bu önerileri takip ettiğinizde saçlarınızda ki görüntünün nasıl da değiştiğinin farkına sizde varacaksınız. Uzun saçların bir diğer sorunu düğümlenen saçlara çözüm önerilerini de yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. Peki o halde, uzun saç bakımı nasıl yapılır?

Saçınızı İhtiyacına Göre Yıkadığınızdan Emin Olun

Bazen her gün saç yıkanması insanlar için fazla ve yorucu gelebilir. Bu duruma karşı saçlarınızı parlak ve yumuşak tutmak için doğal saç derisi yağı kullanmanız gerekir. Günlük rutinde saçlarınızı yıkamak saç diplerine zarar verebilir. Saç uzmanları her gün saçlarınızı yıkamak yerine birer gün arayla yıkamanızı önerir. Şampuanı saçlarınıza sürdüğünüzde bir çay kaşığı bebek pudrası da kullanmanız saçınızın yararına olur.

Uzun Saç Bakımı İçin Doğru Ürün Seçimi Yapılmalı

Saçlarınızın, yağlı, kuru, renkli, normal, dalgalı veya ince telli olup olmadığını öğrenin. Eğer saç tipi konusunda kararsız iseniz iyi bir kuaförden yardım alabilirsiniz. Saçınızın ihtiyacına uygun saç bakım ürünü kullanmanız gerekmektedir. Saç bakım uygulamasını bir ay boyunca düzenli olarak uygulayın ve bir ay sonunda saçlarınızda ki değişikliği sizde göreceksiniz. Saç bakımını sürekli olarak salonlarda yaptırmanıza gerek yok evde kendiniz de yapabilirsiniz.

Yüksek Kaliteli ve Saçınıza Özel Taraklar Kullanın

Yüksek kaliteli taraklar saç yapınızın düzelmesine yardımcı olur. Saç tipinize uygun fırça ya da tarak kullanmanız oldukça önemlidir.

Saçlarınızı Altı veya Sekiz Haftada Bir Kırıklarını Aldırmalısınız

Saçlarınızın zamanla yıpranabilir ve bu durum sizin moralinizi bozabilir. Bu nedenle size önerilen en iyi tavsiye altı veya sekiz haftada bir saçlarınızın uçlarını kestirmenizdir. Bu sayede saç dipleriniz derin bir nefes alır.

Saçlarınızın Dış Etkilere Karşı Koyması

Saçlarınızın dış etkilere karşı koyması için diğer bir önemli etkende düzenli beslenme ve düzenli egzersiz yapmaktır. Fındık yağı ve balık yağı tüketmek saç diplerinizin gelişmesinde ve bağışıklık kazanmasında çok etkili bir yoldur. Sağlıklı uzayan saçlar sağlıklı beslenme ile mümkündür.

Saçlarınızı Devamlı Toplamayın

Uzun saçların en büyük düşmanı düzenli olarak saçların toka ya da saç lastiği gibi aksesuarlar ile toplanmasıdır. Özellikle çok sıkı olarak saçların toplanması saç dökülmesine sebep olmakta ve saçları yıpratmaktadır.

Uzun Saçların En Büyük Sorunu Düğümlenen Saçlara Çözüm

Saç düğümlenmesi sorununda son! Düğümlenmiş saçların sebebi, yanlış şampuan kullanımı, saç şekillendiriciler, saçlarda ki kırıklar ve çevresel faktörlerdir. Bu durumdan kurtulmak için düzenli olarak uzun saçlara bakım terapisi yapılması gerekir.

İşte uzun saçlarınızın düğümlenmesini engellemek için size önereceğimiz ipuçları:

Saçlar şampuanlandıktan sonra düğümlenmeye daha müsaittir. Saçlarınızı ıslattıktan sonra şampuanlamadan hemen önce kalın dişli bir tarakla tarayın ki şampuandan sonra düğümlenmesin.Düğümlenmiş saçlarınızı fırçalarken sakın çekmeyin.Düğümün altından fırçalamaya başlayın ve bir süre sonra düğümün açılmaya başladığını göreceksiniz.Saçlarınızı her gün yıkamak yerine iki günde bir yıkayın. Saçları her gün şampuanlamak saçlarınızdaki nemin kaybolmasına neden olacaktır. Saç derinizin salgıladığı doğal yağlar saçlarınızın nemini korumasına yardımcı olur. Aşırı şampuan kullanımı saçlardaki bu doğal yağların kaybedilmesine ve saçların kurumasına yol açar. Ancak saç derimizi temiz tutmanın da gerekli olduğunu biliyoruz. Bu durumda en iyi çözüm, saçları iki günde bir şampuanlamak olacaktır. Saçlarınız kuruyup yapısı bozulmadığı sürece düğümlenmelerle çok sık karşılaşmayacaksınız.Saçlarınızı şampuanladıktan sonra besleyici bir saç bakım kremi kullanın. Bakım kremini durulamadan önce kalın dişli bir tarak ile saçlarınızı tarayın ve saçlarınızdaki tüm düğümleri açın.Çoğu saç kremindeki ana madde silikondur. Silikon saçınızın nemini korumasını ve elektriklenmemesini sağlar, aynı zamanda saçınıza parlaklık da kazandırır.Nemli saçlarınıza saç açıcı sprey veya serum sıkarak saçlarınızı daha rahat fırçalayabilirsiniz.Saçlarınız uzadıkça uçları kurur ve ayrılır. Bu da saçlarınızın ipeksi hissini ve parlaklığını kaybetmesine yol açar. Uzun saçlara bakım yapmadığınız takdirde kuru ve kırılmış saçlar daha sık düğümlenir. Düzenli olarak saçlarınızı kestirmek saçlardaki kırılma ve ayrılmayı uzak tutar.En azından 6-7 haftada bir saçlarınızın uçlarından aldırın.Ayrıca saçlarınız boyalı ise, saç renginize göre saç kremi ve şampuan kullanmanızda da fayda var.

Aynı bakımı uzun saçlı erkeklerde yapabilirler. Ayrıca bir başka yazımızda uzun saç modelleri erkekler için vereceğiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!