featured

2020 Yılında İzlenecek Macera Türündeki Filmler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 Yılında İzlenecek Macera Türündeki Filmler

Sizler için 2020 yılında izlenecek macera filmleri listesini derlerken hem vizyona girmiş hem de girecek olan yapımlar ele aldık. Malumunuz 2020 yılı korona virüs nedeniyle tüm dünyada düzenlerin değişmesine neden oldu. 2020 filmler listesi de bu durumdan etkilenerek henüz pek netlik kazanamadı. Yine de bazı filmlerin değiştirilen vizyon tarihleri hakkında resmi duyurular yapılmaya devam ediliyor.

Biz de bu dönemde sizler için 2020 film tavsiyeleri içeren bir liste hazırlamak istedik. Listemizde 2020 yılının merakla beklenen macera filmlerini bulabilirsiniz. Güncellenmiş vizyon tarihleri ile beklenen filmlerin yer aldığı listede daha önce vizyon yapmış öneriler de yer alıyor. 

1. Mulan

https://www.youtube.com/watch?v=YNSi9NJQJgQ

Mulan, 1998 yılında animasyon olarak çekilmiş olup, hikayesinde oynamalar yapılarak 2020 yılında izlenecek macera filmleri olarak dönüştürülmüş. M.S. 490 yılı konu edinen filmde, o çağlarda kadının rolü sadece çocuk doğurmak ve kocasını mutlu etmek üzerine kuruluydu. Mulan ise sadece savaşmayı düşünen bir kızdır. Çin İmparatoru, ülkeye gelen istilacılara karşı savunmak için her aileden bir erkeğin İmparatorluk ordusunda göreve alınmasını ister.

Hasta olan onurlu bir savaşçı babanın kızı olan Mulan, ailede başka erkek olmadığı için onun yerine erkek kılığına girerek orduya katılır. Bu sayede hem o kadınlara biçilen rolün dışına çıkmış olacak hem de ailesini ve imparatorluğun verdiği emri yerine getirip ülkesini koruma imkanı olacaktı. Hua Jun adını alıp orduya katılan Mulan, bu zorlu mücadelede tek dayanağının içindeki güç olduğunu biliyordu. Kılıca olan düşkünlüğü, savaşta onun yeteneğini ön plana çıkartıyordu. Komutanına da bu süre içinde aşık olan Mulan, başarısını daha da arttırarak hem ulusun hem de babasının saygınlığını kazanacaktır. Değişik bir konusu olmasına rağmen 2020 yılında izlenecek macera filmleri arasına giren bu usta yapım muhakkak izlenmeli.

17 Nisan 2020 tarihinde gösterime girecek olan filmin yönetmenliğini Niki Caro yapacak. Filmde yer alacak bazı oyuncular ise şöyledir. Mulan karakterini Yifei Liu canlandıracak. Komutanı rolünde de Donnie Yen bulunuyor. Jason Scott Lee, Gong Li,  Jet Li, Tzi Ma, Ron Yuan, Nelson Lee ise diğer oyuncular olarak göze çarpıyor.

 2. Jungle Cruise

YouTube video

2020 yılında izlenecek macera filmleri içinde en iyiler arasında bulunan Jungle Cruise, son dönemin ünlü yıldızı Dwayne Johnson’un başrolde oynadığı eşsiz sahnelere sahip olan bir filmdir. 24 Temmuz 2020 tarihinde vizyona girecek olan filmde Dwayne Johnson’a başrolde eşlik edecek diğer oyuncu ise Emily Blunt. Başrolde iki ünlü ismin yer aldığı filmde diğer oyuncular, Édgar Ramírez, Jesse Plemons, Paul Giamatt ve Jack Whitehall’dır. Yönetmen koltuğunda ise Jaume Collet-Serra oturuyor.

Amazon ormanlarını evi gibi benimsemiş bir kaptan olan Frank Wolff, teknesiyle birlikte bu eşsiz alanın derinliklerine seyahat etmektedir. Jungle Cruise filmi, bu cesur kaptan’a eşlik eden bilim insanı Lily Houghton ve kardeşinin tehlikeli maceralarına odaklanıyor. Lily, kardeşi ile birlikte iyileştirici bir güce sahip olan efsanevi Hayat Ağacını bulmak üzere buraya gelirler. Ancak Amazon’un derinlikleri o kadar masum değildir. Orada sadece vahşi hayvanlar bulunmuyor. Doğaüstü varlıklar ve canavarlarda bu filmde yerini alıyor. Disney tarafından yapımcılığı üstlenen Jungle Cruise, güzel hikayesi ile birlikte seri filme dönüşebilir. Seri filme dönüştüğünde de eminizki en iyi 2020 yılında izlenecek macera filmleri arasındaki yerini korur. 

3. Good Morning, Midnight

https://www.youtube.com/watch?v=NTCZLyT5gOE

Ünlü oyuncu George Clooney’nin hem başrolünde hem de yönetmen koltuğunda oturacağı Good Morning, Midnight filminin kaliteli bir yapıt olacağı buradan anlaşılıyor. Ekim ayında Netflix platformunda yayınlanacak olan film bilim kurgu ve macera türündedir. 2020 yılında izlenecek macera filmleri arasında rahatlıkla yerini alan bu film, adeta usta bir kadrodan oluşuyor. 

Good Morning, Midnight filmi, kıyametin yaşandığı bir dünyanın sonrasını ele alıyor. George Clooney tarafından canlandırılan gök bilimci Augustine, gökyüzünü incelemek için yalnız başına Kuzey kutbunda yaşamaktadır. Aether uzay aracına geri geldiğinde oranın tahliye edilmesi gerekir. Ancak orada kalarak araştırmasını tamamlamak ister. Bu sırada İris diye bir çocukta merkezi terk etmemiştir ve karşılaşırlar. İris, radyo dalgalarını sessizleştirme yeteneğine sahiptir. Uzayda yalnız olmayan bu ikili, Sullivan adındaki bir astronot ve ekibi ile yolları bir şekilde kesişir. Augustine evine dönebilecek mi? yoksa uzayın derinliklerinde mi kalacak filmde göreceğiz. 2020 yılında izlenecek macera filmleri listesine bomba gibi düşen bu filmde cevaplanması gereken bir çok soru var. 

4. Top Gun: Maverick

YouTube video

Başrolünde tecrübeli oyuncu Tom Cruise olan Top Gun Maverick filmi, 1986 yılında çekilen Top Gun filminin devamı niteliğindedir. Tom Cruise yine aynı karakter ile ABD Deniz Kuvvetleri Teğmeni Pete Mitchell olarak görev alıyor. Jennifer Connelly ve Jon Hamm tecrübeli oyuncuya başrolde eşlik ediyor. Val Kilmer, Monica Barbaro, Jon Hamm, Lewis Pullman, Ed Harris, Manny Jacinto ve Glen Powell ise diğer oyuncular olarak belirlenmiş. Yönetmenliğini Joseph Kosinski’nin üslendiği film 26 Haziran 2020 tarihinde gösterime girerek 2020 yılında izlenecek macera filmleri arasında yer alacak.

Top Gun Maverick filminin konusu ile alakalı olarak çok detaylı bir bilgilendirme yapılmış olamasa da bazı ipuçları bulunuyor. Maverick lakabı ile Top Gun eğitim pilotluğu yapan Pete Mitchell ile askeri üssün bulunduğu bölgede bir bar işleten Jennifer Connelly arasında geçen ilişkiyi konu ediniyor. 

5. The Gentlemen

YouTube video

The Gentlemen filmi suç dünyasını iliklerinize kadar hissettirecek 2020 yılında izlenecek macera filmleri arasında yer alır. Mickey Pearson adında Londra’da bir suç imparatorluğu kuran bir adamı konu ediniyor. Amerikalı olan Mickey Pearson, artık bu işleri bırakıp emekli olmak ister. Bu hayalini gerçekleştirmesi içinde çok büyük miktarda nakit bir paraya ihtiyacı vardır. Bu parayı da işlerini birine devrederek bulmak ister. Matthew adındaki milyarder iş adamı ile anlaşır. Ancak Matthew’in şantaj ve komplolarına maruz kalacaktır.

Bu arada da Mickey, arazilerini diğer suç çetelerinden korumakla meşguldür. Özel bir dedektif olarak görev yapan Fletcher ise meslek hayatı boyunca Mickey’i kovalamıştır. Onun işlediği suçları ortaya çıkartmak üzerine canla başla yıllardır mücadele eder. Mickey, bu üçgen içerisinde kurduğu emeklilik hayalini gerçeğe dönüştürebilecek mi? içinde bulunduğu entrikalardan sıyrılabilecek mi? Bu soruların hepsine 2020 yılında izlenecek macera filmleri arasında yer alan bu macera filmini izledikten sonra cevap bulabileceksini. 

The Gentlemen 14 Şubat 2020 tarihinde gösterime çıktı. Yönetmenliği Guy Ritchie tarafından yapıldı. Matthew McConaughey, Hugh Grant ve Charlie Hunnam filmin başrollerinde bulunuyorlar. 

6. Kirpi Sonic

YouTube video

2020 yılında izlenecek macera filmleri arasında yer alan Kirpi Sonic filmi, insan şeklinde olan bir kirpinin yaşadıklarını anlatıyor. Devlet görevlilerinin onu suçlu biri olarak görmelerinden sonra peşine düşmüş ve onu yakalamak için her birimi harekete geçirmişlerdir. Sonic ise insanlığı kurtarmak için mücadele eden bir kahramandır. Herkes Sonic’i ararken o görevini ve becerilerini kötüye kullanan Dr. Eggman’ın çaldığı yüzükleri geri almak için onun peşine düşer. Bu sırada Sonic’e inanan tek birisi vardır. Green Hills adındaki küçük bir kasabada şerif olarak görev yapan Tom Wachowski, Sonic’in bu zorlu görevinde yanında olmaya karar verir.

Kirpi Sonic filmi 14 Şubat 2020 tarihinde vizyona girmiştir. 2020 yılında izlenecek macera filmleri arasındaki yerini hala korumaktadır.  Yönetmen koltuğunda Jeff Fowler otururken, Jim Carrey, James Marsden, Tika Sumpter, Lee Majdoub ve Neal McDonough gibi çok iyi oyuncular yer almaktadır. Animasyon, macera filmi her yaş aralığındaki izleyenlere hitap etmektedir.

7. The Invisible Man 

YouTube video

2020 yılında izlenecek macera filmleri listemize hem macera hem de korku türünün güzel bir örneği ile başlıyoruz. Korku ve gerilimi bir arada hissedeceğiniz The Invisible Man, geçtiğimiz aylarda vizyona girmiş bir yapım. Yani The Invisible Man, 2020 yılında vizyona giren nadir filmlerden biri oldu. 

Erkek arkadaşından uzun zamandır şiddet gören genç bir kadın, en nihayetince ondan ayrılmaya karar verir. Gece gizlice evden kaçan genç kadın, kısa süre sonra erkek arkadaşının öldüğünü öğrenecektir. Fakat akıllarda bir soru işareti vardır; bu ölüm genç kadını geri kazanmak için uydurulmuş bir yalan mıdır? Bilim kurgu türünün de güzel bir örneği olan yapım, en iyi 2020 filmleri arasında gösteriliyor.

8. Birds of Prey

YouTube video

2020 film tavsiyeleri listemizde 2020 yılının ilk aylarında vizyona gören Birds of Prey de bulunuyor. DC evreninde geçen bir anti kahraman filmi olan Birds of Prey, macerayı iliklerinize işliyor. DC evreninden tanıdığımız Harley Quinn’i konu alan film, vizyona girdiği tarihte büyük dikkat çekmişti. IMDb puanı ile üzen bir yapım olsa da filme mutlaka bir şans vermelisiniz.

Harley Quinn ve diğer kadın kahramanların bir arada bulunduğu bu yapımda, bu defa farklı bir Harley görüyoruz. Joker ile yollarını ayıran Harley Quinn, kadın çetesi ile birlikte farklı bir maceraya koşuyor.

9. A Quiet Place Part II

YouTube video

2020 filmler kategorisinde yer alması beklenen bir diğer film de A Quiet Place Part II. Filmin vizyon tarihi 20 Mart olarak planlanmışken sinemaların kapatılması ile birlikte bu tarih güncellendi. A Quiet Place Part II, 4 Eylül 2020 tarihinde izleyici ile buluşmayı bekliyor.

Post apokaliptik bir yapım olan A Quiet Place serisi, ilk vizyona girdiğinde geniş yankı uyandırmıştı. Beklenenin üzerinde başarı yakalayan yapımın ikinci versiyonunun da çekimleri son buldu. Filmin ikinci perdesinin de en az ilki kadar iddialı olması bekleniyor. İlk filmde olduğu gibi yaratıklar tarafından bezeli bir dünyada geçen yapım, geride kalanlarla devam ediyor olacak. 

10. Wonder Woman 1984

YouTube video

2019 2020 en iyi filmler listesinde şimdiden yer edinen bir yapım olan Wonder Woman 1984 de vizyon tarihi değişen filmler arasında. DC evreninin ilk kadın karakteri olan Amazon kraliçesinin yeni filminin 14 Ağustos tarihinde gelmesi bekleniyor. 

Wonder Woman, DC evrenine hakim olanların yakından tanıdığı ve sevdiği bir kadın süper kahraman. İlk filmi ile oldukça başarılı bir çizgi yakalayan filmin ikinci versiyonu da merakla bekleniyor. Amazonlar kraliçesi, bu defa 1984 yılından günümüze bir yolculuğa çıkıyor olacak. Bu yolculuk sayesinde yarıda kalan hesaplaşmalar da tamamlanmayı bekliyor.

11. Bad Boys for Life

YouTube video

2020 yılında izlenecek macera filmleri arasında en iyi filmler listesine şimdiden girmesi beklenen Bad Boys serisinin yeni filmi de heyecanla bekleniyor. Vizyon tarihi henüz netleşmemiş olan bu yapım, şüphesiz ki sizleri maceraya doyuracak gibi duruyor.

Macera ve komedinin birlikte işlendiği serilerden biri olan Bad Boys serisi, tüm zamanların en popüler macera yapımlarından biri. Seri, vizyon yolculuğuna Bad Boys for Life ile devam ediyor olacak. Siz de Bad Boys serisini en başından beri takip ediyorsanız bu filmi de mutlaka listenize eklemelisiniz.

12. Tenet

YouTube video

En güzel filmler listesinde esip gürleyecek gibi duran Tenet, şimdiden gözleri üzerine çekmeyi başaran bir yapım oldu. Filmin vizyon tarihinin ilk kez duyurulması ile birlikte sinemaseverler o tarihe başka bir plan yapmamıştı. Normalde 17 Temmuz 2020 tarihinde vizyona girmesi beklenen filmin de ertelenmesi söz konusu.

Filmin yeni vizyon tarihi henüz bilinmezken Christopher Nolan imzalı Tenet’in bir an evvel gelmesi bekleniyor. Nolan tarafından büyük bir özenle tamamlanan yapım, yönetmenin diğer filmleri gibi başarı yakalayacağa benziyor. Maceranın yanı sıra akıl oyunları ile izleyiciyi cezbedecek gibi duran Tenet’i takviminize eklemeyi unutmayın.

13. The King’s Man

YouTube video

En iyi macera filmleri 2019 listesinde de görebileceğimiz bir seri olan The King’s Man, yeni yapımıyla da takdir topladı. The King’s Man serisi de uzun yıllardır severek takip edilen yapımlardan biri oldu. Serinin diğer filmleri de aksiyon ve maceranın had safhada olduğu yapımlardır.

Şubat ayında vizyona giren yeni filmler de düzen bozulmadı ve efsane serinin hayranları tatmin oldu. Üstün yetenekli ajanların yer aldığı yapım, aynı zamanda bir çizgi roman serisinden de beyazperdeye aktarılıyor. Siz de The King’s Man’i 2020 yılında izlenecek macera filmleri listenize ekleyebilirsiniz.

14. Godzilla vs. Kong

https://www.youtube.com/watch?v=CuzS6vGD8WQ

Ailecek izlenecek filmler 2020 listenize de eklemeniz gereken bir yapım olan Godzilla vs. Kong, 2020 yılına damga vuracak. Sinema dünyasının en eski yaratıklarından olan King Kong, bu defa Godzilla ile karşı karşıya geliyor.

Filmin vizyon tarihi henüz netleşmedi fakat 2020 yılının son aylarında filmi vizyonlarda görebiliriz. Kong ve Godzilla’nın amansız mücadelesinde değişen tüm dengeleri izlerken aksiyona doyacağınız da kesin.

15. No Time to Die

YouTube video

James Bond serisinin merakla beklenen filmi olan No Time to Die, daha vizyona girmeden pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi. Feminist bir yapım olması beklenen filmde kadın bir James Bond göreceğimiz bile söylendi. Yapımcıları ve senaristleri arasında Pheobe Waller-Bridge’in de bulunması senaryoyu daha merak edilir kılıyor.

No Time to Die, normal şartlarda 3 Nisan 2020 tarihinde vizyona girmesi beklenen bir yapımdı. Fakat tüm dünyada karantina ilan edilmesi sebebiyle bu muhteşem yapımın da vizyon tarihi ertelendi. Yapılan yeni açıklamalar çerçevesinde filmin 25 Kasın 2020 tarihinde vizyona girmesi bekleniyor.

16. Black Widow

YouTube video

İlk etapta 2019 filmleri arasında göreceğimizi düşündüğümüz Black Widow, ertelenen vizyon tarihi ile yeniden gündeme geldi. 1 Mayıs 2020 tarihinde beyazperdeye geleceği açıklanan yapımın yeni vizyon tarihi 6 Kasın olarak belirlendi. 

Marvel Sinematik Evreni için en önemli kadın kahramanlarından olan Black Widow, ilk bireysel filmiyle vizyona girecek. Iron Man serisi ile hayatlarımıza giren bu süper kahraman, Avengers ile gönüllerde taht kurmuştu. Marvel yapımcıları da bu mükemmel kadın karakterin bireysel bir film ile vizyona girmesine karar verdi. Yapılan açıklamalarla birlikte 2020 yılının sonbahar ayında Marvel sevenler büyük bir heyecan yaşayacak. 

Bu listemizde de sizler için merakla beklenen ve izlemeniz gereken macera yapımlarını derledik. 2020 macera filmleri listemizde yer alan yapımları karantina sürecinde izleyebilirsiniz. Aynı zamanda Netflix filmleri içinde de macera ve aksiyonu konu alıyor olan kaliteli yapımlar bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!