featured

2021 Yılı Baba Vanga Kehanetleri Nelerdir? Ünlü Kahin Baba Vanga Kimdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü Kahin Baba Vanga kehanetleri sayesinde dünya çapında bir üne kavuşmuştur. Kehanetlerinin bir bir meydana gelmesi bu yaşlı kadını merak edilir bir kişi haline getirmiştir. Söyledikleri önem kazanmış ve kehanetlerinin gerçekleşeceği günler heyecanla beklenir hale gelmiştir.

Vangelia Pandeva Dimitrova bilinen ismi ile Baba Vanga, 31 Ocak 1911 yılında, o dönemde Osmanlı Devleti’ne bağlı Ustrumca’da doğmuştur. Dünya üzerindeki milyonlarca insanın paranormal yetenekleri olduğuna inandığı Bulgar mistik, durugörü sahibi ve bitki uzmanıdır. Kendisi uzun yıllar boyunca Bulgaristan’a bağlı Kozhuh dağlarında yaşamıştır.

Baba Vanga Kehanetleri ve Vanga’nın İlk Yılları

1911 yılında dünyaya gelen Baba Vanga, prematüre bir bebek olarak gözlerini hayata açtı. Doğduğu bölgenin ve toplumun geleneklerine göre yaşayıp yaşamayacağı kesinleşene dek kendisine isim verilmedi. Daha sonra sıkı sıkı hayata tutunan ünlü kahine, Yunanca kökenli bir isim olan Vangelia adı verildi.

Vangelia’nın babası 1. Dünya Savaşı esnasında Bulgaristan Ordusu’na göreve çağrıldı. Babası askerde iken, annesi de öldü. Bunun üzerine Baba Vanga’nın çocukluğunun önemli bir kısmı komşularının arasında geçti.

Baba Vanga Kehanetleri ve Hayatının Dönüm Noktası

Çocukluğunda oldukça zeki bir çocuk olan Baba Vanga’nın hayatı, geçirdiği bir kasırga esnasında tamamen değişti. Kasırgaya kapılan Vanga, daha sonra bulunduğunda gözleri toz ve kum ile kaplıydı ve kendisi çok korkmuştu. Bu olaydan sonra gözleri bir daha açılamayan Vanga, yapılan tüm tedavi çalışmalarına karşın sonraki hayatında bir daha hiç göremedi.

1925 yılında Zemun Kentinde bulunan körler okuluna giden ve burada üç yıl kalan Vanga, piyanodan Braille alfabesine kadar birçok şeyi bu dönemde öğrendi.

Baba Vanga Kehanetleri ve Kendisine İnananlar

Balkanların Nostradamusu olarak da tanınan Vanga, II. Dünya Savaşı yıllarında  tanınmaya başladı. Otuzlu yaşlarında başladığı falcılıkta, kendisini ziyaret edenler genelde cephede bulunan yakınlarının hayatta olup olmadıklarını soruyorlardı. Kendisine inananların sayısının artması ile birlikte 1942 yılında kendisini Bulgaristan Çarı olan III. Boris dahi ziyaret etti.

Bu ziyaretten sonra Baba Vanga kehanetleri ve mistik yeteneklerini Bulgaristan Çarlığı adına kullanmaya başladı. Sonraki yıllarda ise Doğu Avrupa ve Sovyetler Birliği Liderlerinin de kendisini ziyaret ettikleri iddia edildi. 1996 yılındaki ölümüne kadar yaşadığı mütevazi evde çok sayıda insan tarafından ziyaret edildi. 1995 yılında kendisini ziyaret eden New York Times’ın ünlü yazarı Stephen Kinzer’de onun hakkında gözlemlerini kaleme aldı. İşte o gözlemler;

YouTube video

“Sofya’lı gazeteciler SSCB lideri olan Leonid Brejnev’in 1982’deki ölümüne dek Vanga’ya danıştığını söylüyorlar. Sovyetler’den diğer başka siyasetçilerin de kendisini ziyaret ettiği iddia ediliyor. Birkaç tane mütevazi evin bulunduğu bölgede Vanga, çamaşır ipleri, tavuklar ve bir petunya bahçesiyle çevrili basit bir evde hayat sürüyor.Ancak hemen yanında oldukça büyük ve gösterişli bir Ortodoks kilisesi bulunuyor. Alışık olunan Ortodoks klişelerine benzemeyen bu kilisede kubbe, mihrap ve dua etmek için ayrı bir bölüm bulunmuyor. İçerisindeki göze çarpan dekoratif objeler ise Bulgar ressam Svetlin Roussev’e ait aziz tabloları…
YouTube video

Bu kilisenin masrafları ise Baba Vanga’yı görmeye gelen Hristiyan hacıların katkıları ile karşılanıyor. Aralarında Bulgaristan Dışişleri Bakanı ile Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu birçok siyasetçi, yazar, sporcu, diplomat, aktör bu mekanı ziyaret etmiş.Bir gün öncede yine bir otobüs dolusu Hristiyan hacı burayı ziyarete geldi. Ancak yalnızca içlerinden birkaçı Vanga’nın hayatını geçirdiği kerpiç eve kabul edildi. Baba Vanga omuzlarına dek düşen gri saçları ile yürürken kalabalık ise sessizliğe bürünüyordu”

Baba Vanga Kehanetleri

Vanga’nın söyledikleri ya da üzerine yakıştırılan birçok kehanet bulunuyor. Tutmayan kehanetlerinden daha çok bildiği iddia edilen olaylar ile ünü artan Baba Vanga’ya atfedilen bazı kehanetler arasında;

Dünya tarihinin en ölümcül doğal felaketlerinden biri olan ve 2004 yılında 227 binden çok insanın yaşamını yitirdiği Hint Okyanusu Depremi ile Tsunamisi,2000 yılında Rus denizaltısı Kursk’ün bir kazaya kurban gitmesi ve mürettebatının ölümü,Japonya’da 2011 yılında meydana gelen Fukuşima Nükleer Santrali kazası,Çernobil faciası,Ortadoğu’da IŞİD’in doğuşu,1950’lerde dünyada bu konu konuşulmazken söylediği kutuplarda buzulların eriyeceği ve deniz suyu sıcaklığının artacağı kehaneti,https://www.youtube.com/watch?v=lhahCCsxha4
Bir Afro-Amerikalı’nın (Barack Obama) ABD‘nin devlet başkanı olarak seçileceği,1989 yılında ABD’nin kalbine saplanacak çelik kuşlar olarak kehanette bulunduğu iddia edilen 11 Eylül İkiz Kuleler saldırısı ilk akla gelenler olarak sayılabilir.

Ancak bu kehanetlerin gerçekten Baba Vanga’ya mı ait olduğu yoksa onun şahsına mı atfedildiği ise bir sır durumunda. Bunun önemli bir nedeni de Baba Vanga kehanetleri yalnızca kendi ana dilinde yani Bulgarca yazdırmasıdır. Ve İngilizce’ye güvenilir bir çevirisinin yapılmaması olarak gösteriliyor.

Baba Vanga Kehabetleri: Koronayı Bildi mi?

Baba Vanga’yı ölümünden önce son günlerinde ziyaret eden eski Bulgar jimnastikçi Neshka Robeva, Baba Vanga’nın Korona salgınını bildiğini iddia ediyor;

“Bana, Neshka, korona hepimizin üzerinde olacak diye söylemişti. O zaman için neyi kastettiğini anlayamamıştım. Çünkü korona kelimesi Bulgarca’da, taç anlamına geliyordu. Ben ülkenin Rusya koruması altına gireceğini söylemek istediğini sanmıştım. Ancak şimdi, salgının ortaya çıkmasından sonra Baba Vanga’nın ne demek istediğini anladım”

YouTube video

Slavca’da saygı duyulan yaşlı kadın anlamına gelen Baba lakabı ile anılan Vanga, meme kanseri nedeniyle  11 Ağustos 1996 tarihinde yaşama veda etti. Cenazesine çok sayıda devlet yetkilisi de dahil büyük kalabalıklar katıldı.

Vanga’nın vasiyeti doğrultusunda yaşadığı evi müze haline getirildi ve 5 Mayıs 2008 tarihinde ziyarete açıldı.

Baba Vanga’nın 2021 Kehaneti

İşte hayatına kısa bir şekilde değindiğimiz ve daha önce gerçekleşen birçok olayı öncesinde bildiği iddia edilen Baba Vanga kehanetleri arasında 2021 yılı kehanetleri de çok sayıda insan tarafından merak ediliyor. Ancak Baba Vanga’nın 2021 yılı için tek bir kehaneti bulunuyor. Baba Vanga’ya göre 2021 yılında dünyanın yörüngesinde hafif bir kayma olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!