featured

2022 Yılında Gelecek Vadeden Coinler Hangileri? Geleceği Parlak Coinler ile Yatırımınızı Garanti Altına Alın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek vadeden coinler, özellikle kripto para borsasına girmeyi yeni düşünenler için büyük fırsatlar yaratabilir. Küçük yatırımlarla bile doğru alım ve satış noktalarını belirleyerek belirli bir kâr elde edebilirsiniz.

Geleceği parlak coinler bu anlamda yatırımcıların en çok dikkat çektiği alanlarında başında yer alıyor. Güvenilir coinler yeri ve zamanı geldiğinde yatırımcılara bir şekilde hak ettiği kârı bırakıyor.

Fakat özellikle kripto para yatırımı konusunda yeni atılım sağlayacak olanların dikkatli hareket etmesi gerektiğini bildirmekte fayda var. Zira konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz, geleceği parlak ucuz coinler alsanız dahi zarar etme olasılığınız var.

Aslında bu durum geleceği parlak yeni coinler kadar tüm kazandıran coinler için geçerlidir. Çünkü yatırımınızı doğru ayarladıktan sonra çoğu zaman ufak miktarlarda da olsa bu piyasada kâr elde etme olasılığınız bulunuyor.

İşte, 2022 itibariyle gelecek vadeden coinler ve ucuz geleceği parlak coinler listesi!

Gelecek Vadeden Coinler 2022 Yılı için Güvenilir Borsalar Arasında Analiz Sonuçları

Malum kripto para yatırımları ulusal alanda olduğu kadar global olarak gerçekleştirilen bir yere sahiptir. Günümüzde yatırım yapmak için güvenilir borsa siteleri adına oldukça şanslı olduğunuzu söylemek de mümkün.

Seçim açısından gelecek vadeden coinler sepetinizi oluşturduktan sonra birden fazla seçeneğiniz bulunuyor. Fakat yine yeni yatırımcıysanız bir uyarı yapmamız gerekiyor.

Her kripto borsasında tüm coinler listelenmemektedir. Bu yüzden ya önce güvenilir kripto borsası seçmeli ya da geleceği parlak coinler listesi hazırladıktan sonra buna göre yatırım borsanızı bulmalısınız.

Bu yüzden sizler için borsa bazında geleceği parlak alt coinler listesi hazırladık. Yalnız unutmadan bir uyarıda bulunalım asla yatırım tavsiyesi değildir. Araştırmalarınızı yaparak yatırımınıza karar vermelisiniz.

A- Binance Gelecek Vadeden Coinler Hangileri?

Binance, gelecek vaat eden coinler adına en geniş yelpazeyi sunan borsalardan birisidir. Ülkemizde de binlerce belki de milyonlarca kullanıcısı olduğunu söylemek mümkün.

Popüler kripto para yatırımcıları tarafından da çoğunlukla Binance yatırım borsasının kullanıldığını görebilirsiniz. Global bir uygulama olmasından ötürü çoğu geleceği parlak metaverse coinleri kadar adını duyurup fazlaca pump yapmış coinlere de erişebilirsiniz.

Peki Binance üzerinde gelecek vadeden coinler hangileri? İşte bu adımda değerlendirebileceğiniz birkaç coin şöyle yer alıyor:

Avax,Mana,ENJ,DOGE,Etherium,Bitcoin (BTC),HOT,DENT,ALGO,FLM,ARPA,DIA,SLP,SHIBA bulunuyor.

Listede adını duyurup yeterli pump yapmış coinler kadar yükselmemiş ucuz gelecek vadeden coinler de yer alıyor. Yatırım sepetinize göre Binance üzerinden bu coinleri değerlendirme fırsatına sahipsiniz.

B- Gate.io Gelecek Vadeden Coinler Hangileri?

Gate.io Türk kripto borsa yatırım alanına çok uzak bir zamanda girmemesine rağmen global çaplı bir yer olmasından ötürü kısa sürede güven kazandı.

Bununla kalmayarak özellikle Binance üzerinde bulunmayan geleceği parlak coinler listelemesi yaparak 2022 yılında iddiasını sürdürüyor.

2022 yılında Gate.io yeni listelemeler için gerekli istekleri belirttiklerini söyledi. Bu da yatırımcıların heyecanla beklemesine sebep oldu.

Yeni listelenmeler bir yana, var olan Gate.io geleceği parlak yeni coinler ile de adını duyurmaya devam ediyor. Yatırımcıların sabırla beklediği bu yatırımlar uzun vadede bir kazanç elde etme amacına hizmet etmektedir.

İşte meraklısı için Gate.io en yüksek hacimli ve gelecek vadeden coinler listesi:

XRP,GT,LTC,SOL,DOGE,DASH,SHIB,AVAX,RVN,ONE,MATIC,OMG,ZIL bulunuyor.

Yeni Çıkan Gelecek Vadeden Coinler Yatırımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Her ne kadar uzun vadede kazandıracak coinler yüksek oranda tutsa da yatırımlarınızda dikkatli olmak da fayda var.

Özellikle yeni yatırımcı olsanız da olmasanız da bu piyasanın oldukça kritik olmasından ötürü hareketlerinizi uzun ve kısa vadeye bağlı olarak planlamanız gerekebilir.

Sadece yeni çıkacak gelecek vadeden coinler kapsamında değil tüm yatırımlar için bir rehber niteliği olarak görebilirsiniz.

A- Yatırım Sepeti Oluşturun

Yatırım sepeti oluşturmak kripto para yatırımcılarından çok sık duyacağınız bir olaydır. Fakat gerçekten etkili bir yöntem olduğunu söylemek mümkün.

Burada amaç tek bir coine bağlı kalmadan hareket etme imkânını yakalamaktır. Çünkü piyasadaysanız ya da bu piyasaya girecekseniz her coinin birbirinden bağımsız hareket edebileceğini görürsünüz.

Özellikle piyasa genel anlamda düşerken bazı coinlerin BTC aksine yükseldiği de görülmemiş olay değildir.

İşte tam bu noktada gelecek vadeden coinler arasında bir sepet oluşturun. Paranızı coin sayısına göre bölün. Örneğin, 10 bin TL bütçeye sahipseniz 5 ayrı geleceği parlak coinler için 2 bin TL yatırım alanı oluşturun.

B- Gelecek Vadeden Coin Olsa da Ani Alım Yapmayın

Unutmayın ki her coin için bir alım bir de satım noktası grafiklerden bellidir. Özellikle sürekli test ettiği, güçlü desteklerin bulunduğu alanlar alım için bir fırsat niteliği taşır.

Bu noktada bilginiz yoksa, kripto para grafiği yorumlama dersleri alabilirsiniz. Yatırım yapacağınız alan ne olursa olsun yukarıdan alım yapmamak kârınızı arttıracak bir unsurdur. Alım için sabırlı davranıp doğru noktadan işlemi gerçekleştirmelisiniz.

C- Kısa- Orta veya Uzun Vadeli Yatırımlarınıza Karar Verin

Geleceği parlak yeni coinler çoğu zaman uzun vadeli yatırımlar olsa da siz yatırım vadenizi ortalama olarak ölçmelisiniz.

Eğer sürekli bilgisayar ya da telefon başında takip yapamayacaksanız, özellikle kısa vadeli marjin yatırımlarından uzak durmalısınız. Bu yatırımlar kaldıraç yüküne bağlı olarak ciddi kâr sağladığı gibi deneyimsiz olanlara ciddi kayıp yaratır.

Çok düşük fiyatlı girdiğiniz ve güvendiğiniz bir coin varsa bu aşamada uzun vadeli 8 ay – 1 yıl gibi bekleme süresini kendinize verin.

D- Psikolojinizi Yönetin! Panik Alım ve Satışlarından Uzak Durun

Bu piyasada belki de kaybedenlerin en çok düştüğü hatalardan birisi de güçlü psikolojiye sahip olmamaktır.

Zira bu piyasada gerçekten kendinizi yerine göre törpülemeli yerine göre ise sakin kalmalısınız. Bu aşamada özellikle en ufak düşüşte satış emri vermeyi bırakmalı, yükselmeye çoktan başlamış coinler için de alış emri vermemelisiniz.

Yoksa uzun vadede bu sizi zarara sokabilir. Özellikle, grafik yorumlama konusunda yeniyseniz, marjin alanında oynamıyorsanız 5-10 dakikalık grafiklere değil 4 saatlik grafiklere bakarak hareket edebilirsiniz.

Böylece yanılma payınızı düşürebilirsiniz.

E- Her ‘Geleceği Parlak Coinler 2022’ Listesindeki Coine Yatırım Yapmayın, Başkasına Kulak Asmayın

Unutmayın ki geleceği parlak coinler verdiğini söyleyen, eğitimler veren ve hatta ‘kripto fenomeni’ olarak kendini tanıtan birçok insanla karşılaşacaksınız.

Bu insanlar her zaman size yardım ediyormuş gibi gözükse de aralarında kötü niyetli olup kendi kârı için sizi zarara sokanlar olacaktır.

Keza yine coin yatırımı için birisinin ağzından çıkacak iki kelimeye bağlı kalırsanız, yatırım için geç kalabilirsiniz.

Tüm bunlar yüzünden ‘geleceği parlak coinler 2022’ listesi olarak duyurulan her coine direkt yatırım yapmayın. Araştırıp tek tek proje incelemesi yaparak kendi kararınızı kendiniz verin.

Geleceği Parlak Coinler 2022 Yılında Neye Göre Belirleniyor?

Gelecek vadeden coinler araştırmasında aklınıza ‘İyi de bu coinler neye göre belirleniyor?’ sorusu takılmış olabilir. Açıkçası bu sorgulamayı da geleceği parlak coinler için yapmanız şarttır.

Yoksa önünüze gelen her coini alarak başarısızlık girişimlerinize bir yenisini daha eklemiş olursunuz.

Bu yüzden her zaman hazıra konmayı değil kripto para yatırımı yapmanın mantığını anlamanız gerekiyor. Böylece geleceği parlak yeni coinler alanında nokta atışı yatırımlar gerçekleştirebilirsiniz.

A- Coinin Sahip Olduğu Hacim

Hacim yatırımlar sırasında dikkat etmeniz gereken unsurlardan birisidir. Çok yüksek hacimler kadar çok düşük hacimler de sorun yaratabilecek durumlardır.

Fakat bu aşamada analiz ve yorumlama yeteneğinizin devreye girmesi gerekiyor. Çünkü bahsedilen bu iki nokta duruma göre size kâr da getirebilir.

Olaya şöyle bakmalısınız; şayet bundan 3-4 ay önce daha Facebook adını Meta olarak değiştirmeden kimsenin gözü geleceği parlak metaverse coinler yönüne çevrilmeden önce bu coinlere baksaydınız şaşırdınız.

Zira o dönemlerde bu coinlerin hacmi oldukça düşük bir seviyede yer alıyordu. Kimse farkında olmadığı için çok yatırımcı sahibiydi.

O dönem düşük hacme rağmen ileri görüşlü davranıp bundan önce NFT projesinin patladığını buna bağlı olarak bu projenin aslında Metaverse olayına dayandığını biliyor olsaydınız, yatırımı çok rahat gerçekleştirebilirdiniz.

Bu sorun teşkil etmezdi.

Keza yine tam tersi BTC bu olayın demirbaşı olarak biliniyor. Her ne kadar yüksek fiyatlı ve yüksek hacimli olsa da hiçbir zaman eskimeyecek olan ve gelecek vadeden coinler arasında gösterilmeye devam edecek.

Diyelim ki 20.000 TL paranız var. Ve BTC grafiği hacim olarak oldukça yüksek, yine de yatırım yapılabilir mi? Risk yönetmeyi seviyorsanız elbette yatırılabilir. Zira BTC bu alanın başı olduğu için ona yapılan yatırımlar hiçbir zaman azalmayacaktır.

B- Coinlerin Yatırım Alanları

Bilmelisiniz ki, geleceği parlak ucuz coinler dahil tüm kripto para türleri belirli bir alanda yatırım yapılması amacıyla oluşturulmuştur.

Örneğin, SOL bir NFT coinidir keza CHZ hem metaverse hem de spor alanında yatırımlarda kullanabileceğiniz bir NFT örneğidir.

İşte bu noktada sorgulamanız gereken gelecek vaat eden coinler arasında hangisinin yatırım alanı daha sağlam? Bu soruya cevap vermeniz işinizi kolaylaştırır.

CHZ ilk çıktığı dönemlerde spor alanında yatırım olarak kullanılabilecek bir örnek henüz yoktu. Bu yüzden spor bazlı yatırımlarla desteklendiğinde kazanç sağlama olasılığı çok yüksekti.

Ancak NFT alanının duyulmasıyla birlikte birden fazla bu alanda coin çıktı. Bunlardan hangisinin kazandıracağı tahmin edersiniz ki CHZ yorumu kadar kolay olmayacaktır.

C- Uzun Vadede Yatırım Planlamaları ve Duyuruları

Seçeceğiniz gelecek vadeden coinler listesini belirli siteler aracılığıyla yatırımları ve hareketleri kapsamında takip edebilirsiniz.

Yabancı siteler ileri tarihli gerçekleşecek duyuruları haber vererek böylece yatırımcıların daha rahat hareket etmesini sağlayabiliyor.

Geleceği parlak metaverse coinleri ya da diğer coinlerin bu kapsamda yapacağı yatırımlar ya da sözleşmeleri öğrenerek yatırımınıza şekil verebilirsiniz.

Keza yine, CoinMarketCap üzerinden her bir coinin yatırım vaatlerini araştırabilirsiniz. Tabi elbette bu yatırım fikirleri hayata geçmeyebilir. Her yatırım gerçekleşmek zorunda değil fakat yine de fikir elde etmek için yeterli olabilir.

Buraya örnek olarak şunu verebiliriz, özellikle Facebook’un son dönemde şirket adını Meta olarak değiştirerek Metaverse evrenine gönderme yapması sonucunda metaverse coinleri ciddi bir ivme kazandı.

D- Kripto Alanı Dışında Gerçekleşen Ekonomik Kararlar

Kripto para yatırımları normal şartlar merkeziyetsiz olarak duyurulur ve bilinir. Bunun meali; herhangi bir devlet, ülke ya da ekonomik kurul baskısı altında kalmadan hareket etmedir.

Her ne kadar bu böyle düşünülse de piyasa manipülasyon konusuna oldukça açıktır. ABD ve Çin ekonomisinde oluşan hareketliliklere bağlı olmanın yanı sıra güçlü alıcıların paylaşımları da etkili oluyor.

Örneğin geçtiğimiz aylarda Elon Musk tarafından DOGE ve SHIB bazında yapılan açıklamalar sonrasında birçok kişi yatırımını bu yönde yaptı.

Aslında gelecek vadeden coinler kapsamında bu tarz açıklamalara bakabilirsiniz fakat çok dikkatli olmalısınız. Zira anlık değişimlere bağlı olarak ‘içerde kalabilir’ ve zararınızı çıkarmak için ciddi anlamda beklemeniz gerekebilir.

Hatırlatma ve not: Listede yer alan borsalar ve coinlerle Okuhaber’in hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Bahsi geçen coinlere yatırım yapmak tamamen yatırımcının inisiyatifine kalmış bir durumdur. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!