2023 Kiracı Doğalgaz Aboneliği Ücreti Ne  Kadar ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kiracı doğalgaz aboneliği ücreti konusu, 2023 yılında ne kadar oldu? Merak ediyorsanız bu yazıya göz atmalısınız. İster ev sahibi isterseniz kiracı olun, ilk aboneliklerde ücret ödemek durumundasınız. Bu konu özellikle, sürekli yer değişikliği yapan kiracıları daha çok ilgilendiriyor. Bu ücretler evin metrekaresine göre değişiklik gösteriyor. 

Kiracı Doğalgaz Aboneliği Ücreti Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Neler?

Kiracı doğalgaz aboneliği ücreti hakkında birçok soru çıkar karşınıza. İlk abone bağlantı bedeli için ne gerekli? Abonelik devir edildiğinde ne kadar ücret ödenmeli? Abonelik işlemleri online nasıl olur? Abonelik garanti bedeli ücretini geri nasıl alırız? Abonelik taksitlendirme nasıl yapılır? Ve daha birçok merak ettiklerinizi bu yazıda öğrenebilirsiniz:

1 – Kiracı Doğalgaz Aboneliği İçin Gerekli Evraklar Neler?

Taşındığınız binada bir  doğalgaz tesisi varsa; adres değişikliği yapan kişinin, doğalgaz dağıtım şirketine gerekli belgeler ve güvence bedeli ile giderek, doğalgaz aboneliğini üstüne alması gerekir. Bütün bu işlemlerden sonra doğalgaz abone bağlantısı açılmış olur. Doğalgaz aboneliği için gereken  evrak listesi şöyledir:

 

  • Kişinin kendi evi ise tapu belgesi

 

  • T.C. nüfus cüzdanı ile fotokopisi

 

  • Aboneliği açılacak olan doğalgaz tesisat numarası

 

  • Kişi kiracı ise, kira kontratının fotokopisi

 

  • DASK( Doğal Afet Sigortaları Kurumu) belgesi 

 

Not: Eğer işyeri için doğalgaz aboneliği lazımsa, bu belgelerin yanında vergi levhası nüshası ve  kaşe gibi belgelere de ihtiyaç vardır.

2 – Kiracı Doğalgaz Aboneliği Online Nasıl Yapılır?

Birçok kişi, internetten doğalgaz aboneliği almayı bilmiyor. Oysaki hem zamandan tasarruf etmek, hem de şubede sıra beklememek için online olarak bu işlemi yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey  ise ” e – Devlet Doğalgaz Abonelik Başvuru” sayfası üzerinden gerekli adımları yerine getirmektir. Peki, bu adımlar neler?

 

  • İlk olarak e – Devlet sitesinden hizmetler sekmesinden ya da arama bölümünden doğalgaz dağıtım işletmeleri kısmına ulaşın.
  • Karşınıza çıkan ekranda abonelik oluşturacağınız ili seçin.
  • Hizmet almak istediğiniz firmayı seçin.
  • En son olarak  “Abonelik Sözleşmesi Başvurusu” kısmına tıklayıp karşınıza çıkan ekrandaki bilgileri eksiksiz doldurun. 

3 – Doğalgaz Aboneliği Değişikliği Ücreti Ne Kadar?

Kiracı doğalgaz aboneliği ücreti değişikliği demek, aslında yeni bir aboneliği üstünüze almanız demektir. Bunun için gerekli evraklardan bahsetmiştik. Peki, bu abonelik işleminde ödemeniz gereken güncel tutar ne kadar?

 

 2023 yılı için belirlenen Abone Değişikliği Ücreti ( Bireysel ve Kurumsal);

 

  •  200 m2’ye kadar olan evler için  2135 TL + %18 KDV = 2519,3 TL + Damga Vergisi
  • 200 m2’den sonraki her  100 m2 için ise 1857 TL ve %18 KDV ile 2191,26 TL olmakla beraber, Damga Vergisi ek olarak alınır.

4 – Kiracı Doğalgaz Aboneliği Ücreti Geri Alma Nasıl Olur?

Doğalgaz aboneliğini kapatma işlemlerinin  nerelerden yapıldığına bir göz atın. “Birleşme Sözleşmesi” yani devir ya da alma kurallarına uygun olarak abonelik iptal işlemi, üç yolla gerçekleştirilir. Bunlar;

 

  • Gaz dağıtım firması şubelerinden 
  • Gaz dağıtım firması internet adreslerinden 
  • e – Devlet uygulamasından 
  • Gaz dağıtım firması çağrı merkezinden

 

 Doğalgaz aboneliğini iptal ettirdikten sonra, ilk sözleşme yaptıkları zaman verilen depozitoyu( güvence bedelini), aynı miktarda kiracı doğalgaz aboneliği ücreti olarak geri alabilirsiniz. 

5 – Kiracı Doğalgaz Aboneliği Ücreti  Taksitlendirmesi Nasıl Olur?

Kiracı doğalgaz aboneliği ücreti konusunda  taksitlendirme olur mu? Merak ediyorsanız bu yazıya göz atınız. Abonelik masraflarınızı doğalgaz abonelik şubeleri tarafından, online işlemler merkezinden ve mobil uygulamasından yapabilirsiniz. Bu işlemleri tek çekim ya da vade farksız 2-3-4-5-6 taksit olarak  anlaşmalı bankalardan birini tercih ederek yapabilirsiniz.

 Kiracı Doğalgaz Aboneliği Ücreti 2023

 Kiracı doğalgaz aboneliği ücreti tercih ettiğiniz  firmaya ve yaşadığınız ile göre  farklılık gösterir. En güncel fiyat aralıklarına 2023 yılı için bakacak olursanız:

 

  • 200 m2’ye kadar olan evler için 1366 TL,
  • 200 m2’den büyük evlerde her  100 m için 1010 TL şeklinde alınır.

 

Not: Bu fiyatlara KDV ve damga vergisi dahil değildir. Buna ilave olarak, kiracılara ödeme kolaylığı açısından faturaya yansıtılarak taksitlendirme yapılabilir. 

 

Bunun yanında yıllara göre kiracı doğalgaz abonelik ücreti, farklılık göstermektedir. ” Kiracı doğalgaz aboneliği ücreti 2020″, “Kiracı doğalgaz aboneliği ücreti 2021”,  “Kiracı doğalgaz aboneliği ücreti 2022” yıllarını merak ediyorsanız, internet sitesi sayfasından ulaşabilirsiniz.

Ankara Doğalgaz Abonelik Ücreti Ne Kadar?

2023 yılında Ankara kiracı doğalgaz abonelik ücreti güncellenmiştir. Güncellenen   bu rakamlar hem kiracı, hem ev sahipleri açısından merak konusu olmuştur. Kısaca Ankara ili için kiracı doğalgaz aboneliği ücreti şöyledir:

  • 200 metrekareye kadar 1158 TL
  • 200 metrekareden büyük evlerde her 100 metrekare başına 1010 TL düşmektedir 

Not: Güncellenen bu rakamlara damga vergisi ve KDV dahil değildir. Ayrıca firmalara göre de fiyatlar değişiklik  gösterebilir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!