featured

3 Maddede Fethiye Göcek Gezi Rehberi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fethiye Göcek Gezi Rehberi

Birbirinden güzel koylara sahip, her mevsimin bahar olduğu, güneşin sadece yağmur yağdığında kaybolduğu, çeşit çeşit bitkileriyle yapılan çaylarının içmeye doyum olmadığı bir sihirdir Datça.

Güzellikleri karşısında şair olası gelir insanın. Anlata anlata bitirilecek bir yer değil ki keza geze geze de bitiremezsiniz. Bitmez, aklınızda, hafızanızda her daim yaşar. Mavi yolculuğun merkezi olan Göcek, yat turizminin gelişmiş olmasından dolayı yerli ve yabancı misafirlerin gözde mekanlarından biridir. Sevimli yunusları, masmavi denizi ve yemyeşil ormanlarıyla iç içe olup, unutamayacağınız bir tatil geçirebilirsiniz. Yazın denizin, güneşin tadını çıkarabilir, kışın ise doğayla baş başa sakince kafanızı dinleyebilirsiniz.

1- NASIL GİDİLİR?

Dalaman Havaalanına sadece 20 km uzaklıkta olan Göcek’e her türlü yoldan kolayca ulaşabilirsiniz. Araçla Muğla-Göcek arası 92 km, İzmir- Göck arası 309 km, İstanbul- Göcek arası 830 km ve Ankara- Göcek arası yaklaşık 650 km dir.

2- NERELERE GİDİLİR?

Muğla Göcek ziyaret edilip de görülmesi değer yakın diğer önemli yerleri görmeden gelmemelisiniz. İşte Göck ve çevresindeki eşşiz güzellikteki yerler!

– 12 Adalar Turu

 Birbirinden farklı, birbirinden güzel tarihi kalıntılara sahip 12 adayı gezerken, gittiğiniz her yerde yüzme ve gezme imkanlarına sahip olabilirsiniz.

Koyu

 Güzelliği ve zekası ile göz kamaştıran Kleopatra’nın bu koy da denize girdiği söylemleri dolaşır koyun dört bir yanında.

– Kleopatra Hama

Bu bölgede Kleopatra ile ilgili birçok rivayet duyabilirsiniz. Bunlardan biri de Kleopatra’nın bu hamamda yıkandığıdır. Yarısı denizin içinde olan bu harabe duyduğunuz rivayetler eşliğinde sizi mistik bir yolculuğa çıkaracak güzelliktedir.

– Tersane Adası

 Rum yerleşiminden kalma tersane ve gözetleme kulesinin kalıntılarını bu adada görebilirsiniz. Adalar arasında en büyüğü olan Tersane Adası, mavi yolculuğa ve tekne gezintisine çıkanların uğrak yeridir.

– Göbün Koyu

 Koyun uç noktasından kaya mezarlarını ve antik kalıntıları görebileceğiniz Göbün Koyu çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı görülmeye değer bir koydur.

3 – NE YENİR?

Bölgenin yiyecek konusunda vazgeçilmezi deniz mahsulleridir. Deniz kenarında bir restaurant da akşam saatlerinde, ışıl ışıl Göcek manzarası eşliğinde yiyeceğiniz balıklardan alacağınız lezzeti başka hiçbir yerde bulamazsınız. Ayrıca mezelerinin de tadına bakabilir ve damağınızın şenlenmesini sağlayabilirsiniz.

Fethiye ile Dalaman arasında Mavi yolculukların vazgeçilmez cennet koylarından olan Göceek de doğal güzellikleri ve mitolojisi ile kucaklaşacaksınız. Tatil için iyi bir tercih olan bu şirin belde, serin suları ve doğayı bile kıskandıracak güzellikte olan koylarıyla sizi gittiğinize pişman etmeyecek bir yerdir. Lezzetli yemeklerini muhteşem manzarası eşliğinde yerken gülümseten belde için iyi tatiller diliyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!