featured

5 Adımda WhatsApp İşletme Hesabı Nedir | WhatsApp İşletme Hesabı Ücretli mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugünlerde çalışılan sektörde kurumsallık kazanmanın en doğru yollarından biri bir WhasApp işletme hesabı açmak ile başlar. Sahip olunan bu resmi hesap aracılığı ile hem markalaşma hem de müşteri ile iletişim konusunda başarılı adımlar atmak mümkün olur. 

İşletme sahibi kişiler açmış oldukları işletme hesabı üzerinden müşterilerine sundukları hizmetleri çok daha şık bir şekilde sunabilirler. Ürünleri hakkında yorum ya da şikayet taleplerini kabul edebilirler. Ürün satışı esnasında iletişim ve ani geri dönüşler her zaman çok önemlidir. Müşterilerin elde tutulması için veya satış gerçekleştirme hedefiyle atılacak olan adımlarda doğru iletişim ağı kullanılması aynı oranda önemlidir.

Öyleyse işletme sahipleri bu sistemi kullanmak için WhatsApp işletme hesabı açma yöntemlerini nasıl gerçekleştirmelidirler? Hesabı açmak için hangi şartlar gerekir? Açılan hesap ne işe yarar? Bu soruların yanıtına hep birlikte yakından bakalım.

WhatsApp Business Nedir ? WhatsApp İşletme Hesabı Ne İşe Yarar?

Bir Whatsapp Business hesabı olan işletmeci, iletişim kolaylığı yaşarken, aynı zamanda satışlarını da artırabilir. İlk zamanlarda kişisel mesajlaşma amacı ile geliştirilen WhatsApp uygulaması, şimdi bu sınırın dışına çıkarak işletme sahiplerine farklı yönlerden hizmet sunmaktadır. 

Resmi işletme hesabı ile birlikte gönderilen çeşitli şablon mesajları sayesinde müşterilere tam zamanında geri dönüş gerçekleştirebilme imkanı kazanılır. Bunun dışında işletme tarafından oluşturulan menüler aracılığı ile tüm kullanıcılar ihtiyaç duydukları konuda bilgi alma şansı yakalar. 

İşletme hesabı ne işe yarar diye düşünen kişiler bilmelidirler ki popülerlik ve kazanç açısından 3 kat artış görebilecekler. Elbette standart olan WhatsApp uygulamasından tek farkı bu değil. Diğer önemli farka bakacak olursak eğer, offline ve online simgelerin yer aldığını da görebiliriz. Diğer sosyal medya uygulamalarındaki gibi bu işletme hesabında da “Tik” özelliği yer alıyor. Özellik aracılığıyla müşteriler için gerçek işletme olup olmadığınızı bir bakışla anlayabilirler.

1 – WhatsApp İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

YouTube video

WhatsApp işletme hesabı açmak isteyen kişiler, belirli şartları yerine getirmek zorundadırlar. Fakat bu şartlar çok da büyük değildir. Yalnızca kullanılacak sabit bir mobil cihazda WhatsApp hesabının bulunması gerekmektedir. Bir cihaz içerisinde aynı anda işletme hesabıyla birlikte standart hesap kullanılabilir. Peki, diğer şartlar nelerdir? Birlikte göz atalım.

İstenildiği anda sunulabilecek işletme belgesi bulundurulmalıdır.İşletme hesabı için farklı bir telefon numarası sunulmalıdır.Bütün özelliklerin kullanılması için işletme hesabı sözleşmesinin kabul edilmesi gerekir.Gerçek bir işletme sahibi olunmalıdır.

Ayrıca standart uygulama indirir gibi WhatsApp Business indir işlemi gerçekleştirildikten sonra bu sistem ücretsiz olarak kullanılabilir.

2 – Hesabın Açılması İçin Neler Gerekiyor?

İşletme hesabını açmak için yapılması gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

Uygulama ilgili site üzerinden güncel şekilde cihaza indirilmelidir.Kurulumdan sonra açılacak olan hizmet koşullarının tamamı okunduktan sonra kabul edilmelidir.Diğer aşamada ise normal WhatsApp kaydı oluşturma ekranı ile karşılaşılacaktır. Buradaki kısımda telefon numarası alan kodu ile beraber yazıldıktan sonra gönderilecek olan 6 haneli şifre sisteme girilmelidir.Kayıt onayının gerçekleşmesinden sonra çıkan ekranda galeri ve dosya özellikleri için izin verilmesi gerekir.Son adımda ise işletme adı, adres, web site adresi ve profil resmi talep edilir.

Tüm istenen bilgilerin girilmesinden sonra WhatsApp işletme hesabı problemsiz olarak kullanılabilir.

3 – WhatsApp İşletme Hesabından Çıkma Nasıl Yapılır?

Whatsapp işletme hesabı açmak kadar kapatma işleminin de bilinmesi önemlidir. Öyle ki işletme hesabının ihtiyaç dışı olduğu durumlarda yapılması gereken temel adımlar şu şekildedir:

Whatsapp uygulamasına girildikten sonra işletme hesabı ayarlarına tıklanır. Hesap üzerine tıklanır.Hesabımı Sil seçeneği seçilerek telefon numarası onayı yapılır. Son adımda hesap silme işlemi de onaylanarak WhatsApp İşletme hesabı silme işlemi tamamlanır. 

4 – WhatsApp İşletme Hesabı Engelleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Bir işletme hesabından gelen mesajların engellenmesi isteniyorsa, yapılması gereken adımlar oldukça kolaydır. 

Engellenmek istenen işletme hesabı ile yapılan görüşme açılır. WhatsApp standart ara yüzün sağ üst köşesinde bulunan üç noktaya tıklanır. Açılan bölümde Engelle butonuna tıklanır. Onay verilerek söz konusu işletmeden gelen mesajlar engellenmiş olur. 

5 – WhatsApp İşletme Hesabı Ücretli mi?

WhatsApp Business hesabı açmak ya da kullanmak şu an için herhangi bir ücrete tabi değildir. Fakat gelecekte bunun için bir ücret talep edilip edilmeyeceği konusunda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!